ΑΕΚ: Το ρεκόρ και το κάστρο που δεν έριξε (vid)

Η ΑΕΚ είναι σχεδόν πρωταθλήτρια και πέραν της δυναμικής που της έδωσε η "Αγιά Σοφιά", οι επιδόσεις εκτός έδρας ήταν εξίσου σημαντικές στο δρόμο προς την κορυφή.

Για να κατακτήσει μία ομάδα το πρωτάθλημα δεν αρκεί να κερδίζει μόνο στο γήπεδό της, χρειάζονται νίκες και μακριά απ’ αυτό. Η ΑΕΚ επέστρεψε φέτος στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από σχεδόν 20 χρόνια και η επιστροφή της έγινε αντιληπτή από τον κάθε αντίπαλο που επισκέφθηκε την “Αγιά Σοφιά“, η οποία δεδομένα τις έδωσε μεγάλη ώθηση στην προσπάθειά της να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Αλμέιδα ανταπέδωσε με… παραμονή την αφοσίωση του Χατζισαφί

Δεν ήταν όμως μόνο η δυναμική της νέας έδρας αυτή που οδήγησε στην κορυφή τους “κιτρινόμαυρους“, αλλά και οι επιδόσεις τους μακριά απ’ αυτή. Η ΑΕΚ μέτρησε σε κανονική περίοδο και πλέι οφ 12 νίκες εκτός έδρας, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου, καθώς το καλύτερο ρεκόρ ήταν οι 11 νίκες τη σεζόν 200708, όταν η Ένωση έχασε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό λόγω της γνωστής υπόθεσης Βάλνερ.

Στο παρελθόν ακόμα τέσσερις φορές είχε κερδίσει δέκα παιχνίδια εκτός έδρας: το 1978-79, το 1991-92, το 1993-94 και το 1997-98. Μόνο στην τελευταία σεζόν δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια στο φινάλε της περιόδους.

Φέτος, η ΑΕΚ νίκησε κατά σειρά εκτός έδρας στην κανονική περίοδο τις Λαμία (0-3), Παναιτωλικό (0-2), Άρη (0-2), Λεβαδειακό (0-2), Βόλο (0-4), Ιωνικό (1-2), Ατρόμητο (0-1) και ΟΦΗ (0-3), ενώ στα πλέι οφ κέρδισε ΠΑΟΚ (0-1), Βόλο (0-1), Ολυμπιακό (1-3) και Άρη (1-2).

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν κέρδισε εκτός έδρας στην κανονική περίοδο Παναθηναϊκό (2-1), Αστέρα (1-1), Ολυμπιακό (0-0), ΠΑΣ Γιάννινα (2-1) και ΠΑΟΚ (2-0), ενώ στα πλέι οφ δεν κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό (0-0).

Εκτός έδρας φέτος, μόνο κόντρα σε μία ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει τουλάχιστον ισοπαλία. Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, στο πρώτο παιχνίδι του 2023. Ουσιαστικά, οι “Ζωσιμάδες” ήταν το μοναδικό κάστρο που δεν έπεσε φέτος στην κυριαρχία της ΑΕΚ!

Θυμηθείτε τι είχε συμβεί στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.