ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Kέρδισε ένας, γιόρτασαν δύο! (hls)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε 1-0 τον Αστέρα με «χρυσή» αλλαγή τον Ροσέρο, αλλά μαζί με τους Ηπειρώτες την παραμονή πανηγύρισαν και οι Αρκάδες.

Οι Ηπειρώτες με την τρίτη τους σερί νίκη στα playouts είναι πλέον ασφαλείς στους 33 πόντους. To ίδιο όμως και ο Αστέρας που έμεινε μεν στους 30, αλλά ο 7ος των playouts Ιωνικός δεν μπορεί να τον πιάσει στη μία αγωνιστική που απομένει. Οι Αρκάδες πάντως έμειναν για πέμπτο σερί ματς χωρίς τρίποντο αλλά και 18ο συνεχόμενο μακριά από την έδρα τους.

Την τελευταία αγωνιστική των playouts (13/5), ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Λεβαδειακό, ενώ ο Αστέρας υποδέχεται τον Ατρόμητο.

Tα αρχικά πλάνα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με τον Αθανασίου κάτω από τα δοκάρια, οι Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε και Πήλιος στην αμυντική γραμμή, οι Τζίνο και Λιάσος μέσοι, Τζίμας και Μορέιρα στα άκρα, ο Παμλίδης πίσω από τον Μπαλάν. Εκτός οι Τσιντώτας, Μπιλμπάο, Μπατίστ και Φοφανά.

Ο Αστέρας άρχισε το ματς με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Γκαρθία, Ατιένθα, Καστάνιο και Άλβαρες στην άμυνα, τους Κρεσπί, Ιγκλέσιας, Μουνάφο και Σίτο στη μεσαία γραμμή και τους Μπαρτόλο και Τιλίκα στην επίθεση. Εκτός οι Τσιφτσής, Καρμόνα, Γκαρντάφσκι και Ζουκάνοβιτς.

Moιρασμένες οι φάσεις στο πρώτο μέρος

Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξαν πολλές φάσεις, με τον Αστέρα να ξεκινά πιο δυνατά, αλλά τους Ηπειρώτες να ισορροπούν στη συνέχεια.

Ο Αστέρας επισκέφτηκε τα αντίπαλα καρέ μόλις στο δεύτερο λεπτό όταν ο Μπαρτόλο εξαπέλυσε έναν κεραυνό εκτός περιοχής και ο Αθανασίου έδιωξε σε κόρνερ με εντυπωσιακή εκτίναξη.

Στο 8′ ο Γκαρθία μπήκε από δεξιά και βρήκε τον Κρεσπί, ο οποίος έστειλε την μπάλα άουτ από καλή θέση, σε νέα καλή ευκαιρία των Αρκάδων.

Ο ΠΑΣ απείλησε για πρώτη φορά στο 25ο λεπτό, όταν ο Σόρια εκτέλεσε κόρνερ, ο Παντελάκης έπιασε την κεφαλιά μόνος του στην περιοχή και μετά από παρέμβαση του Άλβαρες, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία.

Στο 40′ οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ με τον Πήλιο να κάνει σέντρα – σουτ από πλάγια αριστερά, αναγκάζοντας τον Παπαδόπουλο να επέμβει. Ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς συγκινήσεις έληξε έτσι ισόπαλο 0-0.

Αποθέωση για Κόντε, όμως ο Ροσέρο έκανε τη διαφορά

Ο Αστέρας είχε την πρώτη ευκαιρία και στο ξεκίνημα του β’ μέρους, όταν στο 50′ ο Σίτο επιχείρησε το σουτ από μακριά, αλλά ο Αθανασίου μπλόκαρε εύκολα.

Ο ΠΑΣ δεν απειλούσε και έτσι ο Στάικος έφερε από τον πάγκο τον Κόντε, ο οποίος αποθεώθηκε στην επιστροφή του στους «Ζωσιμάδες» για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο και τον σοβαρό τραυματισμό του.

Μαζί του μπήκε σχεδόν…απαρατήρητος στο ματς και ο Ροσέρο, ο οποίος έμελλε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάλιστα ο Κολομβιανός βρέθηκε αρχικά σε επίκαιρη θέση στο 64′ λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο αλλά σούταρε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα είχε νέα άστοχη τελική από μακριά.

Ο Αστέρας, επανήλθε πάντως στις ευκαιρίες, με τον Μπαρτόλο να μπαίνει ωραία στην περιοχή στο 74′ και να σουτάρει δυνατά με το δεξί, αλλά τον Αθανασίου να τον νικά για δεύτερη φορά στο παιχνίδι.

Στο 81′, το γήπεδο παραλίγο να σηκωθεί ξανά στο πόδι καθώς ο Σόρια έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κόντε έπιασε την κεφαλιά στην περιοχή, όμως έστειλε την μπάλα άουτ.

Αυτό όμως έγινε για τα καλά στο 84′, με τον Σόρια να εκτελεί επικίνδυνα ένα φάουλ, τον Ροσέρο να βλέπει την μπάλα να πέφτει μπροστά του στη μικρή περιοχή μετά τις εναέριες διεκδικήσεις και να «εκτελεί» από κοντά τον Παπαδόπουλο.

Ο Αστέρας δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι το ματς έληξε με …εισβολή του κόσμου στον αγωνιστικό χώρο για την αποθέωση των γηπεδούχων, ωστόσο και οι Αρκάδες είχαν λόγους να είναι ανακουφισμένοι παρά την ήττα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0


STOIXIMAN SUPER LEAGUE 2022-23
Playouts, 6η Αγωνιστική, «Ζωσιμάδες»
Γκολ
: 84′ Ροσέρο
Κίτρινες: Σόρια, Εραμούσπε – Γκαρθία, Τιλίκα
Κόκκινες: –
Διαιτητής: Γκάμαρης Βοηθοί: Κολλιάκος, Παγουρτζής
ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Αθανασίου – Σόρια, Παντελάκης (90+1′ Μπορταγκαράι), Εραμούσπε, Πήλιος – Τζίνο, Λιάσος – Τζίμας, Παμλίδης (89′ Καραχάλιος), Μορέιρα (62′ Κόντε) – Μπαλάν (62′ Ροσέρο).
Αστέρας Τρ. (Δουβίκας): Παπαδόπουλος – Γκαρθία, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες- Κρεσπί (87′ Μπερτόγλιο), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Σίτο (87′ Κωστέας) – Μπαρτόλο, Τιλίκα (78′ Σανταφέ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.