ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0: Ένα ακόμα πάρτι στην “Αγια Σοφιά”, τεσσάρα και τώρα το ματς της χρονιάς (pics, vids)

Η ΑΕΚ έκανε τη δουλειά της, κέρδισε 4-0 τον ΠΑΟΚ στην "Αγιά Σοφιά" και πάει Λεωφόρο την Κυριακή για το ματς της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ κέρδισε για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ στην “Αγιά Σοφιά” και τρίτη στη φετινή σεζόν, επικρατώντας 4-0 της ομάδας της Θεσσαλονίκης για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Η αποβολή του Κάργα στο 10ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Γιόνσον άλλαξε τις ισορροπίες και η ΑΕΚ με παίκτη παραπάνω κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, ενώ θα μπορούσε να σημειώσει περισσότερα.

Τσούμπερ και Μουκουντί σκόραραν στο πρώτο ημίχρονο, Λιβάι Γκαρσία και Φερνάντες στο δεύτερο.

Στις 6 Μαρτίου του 2011 τελευταία φορά που η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΟΚ με σκορ 4-0.

Αποθέωση για τους παίκτες της ΑΕΚ από 32.000 φίλους της που βρέθηκαν στις εξέδρες της “Αγιά Σοφιας”.

Χειροκρότημα για Κωνσταντέλια

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Ματίας Αλμέιδα διατήρησε τους 9 από τους 11 που άρχισαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή ξεκουράζοντας τους Ελίασον και Σιμάνσκι. Κάτω από την εστία βρέθηκεο Αθανασιάδης, δεξιά στην άμυνα ο Ρότα, στόπερ οι Βίντα, Μουκουντί, αριστερά ο Χατζισαφί, στα χαφ οι Πινέδα, Γιόνσον, δεξιά ο Άμραμπατ, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς και ο Τσούμπερ με τον Γκαρσία στην επίθεση.

Για τον ΠΑΟΚ αρκετές αλλαγές – δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετώπιζε – έχει η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Στο τέρμα βρέθηκε ο Κοτάρσκι, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κετζιόρα, στο αριστερό ο Ράφα Σοάρες και κεντρικό δίδυμο ο Κάργας με τον Ίνγκασον. Αμυντικά χαφ ο Ντάντας με τον Σβαμπ, στα άκρα της επίθεσης ο Ζίβκοβιτς με τον Κωνσταντέλια και πίσω από τον προωθημένο Μπράντον Τόμας ήταν ο Ελ Καντουρί.

Αποβολή Κάργα, λάθη Κοτάρσκι και 2-0 η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όταν στο 3ο λεπτό μετά από ωραία συνεργασία του Άμραμπατ με τον Ρότα και γύρισμα στον Τσούμπερ, ο Ελβετός εκτέλεσε μέσα από την περιοχή αλλά δεν βρήκε εστία.

Η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες και την εικόνα του αγώνα ήρθε στο 8ο λεπτό, σημείο στο οποίο το σκληρό τάκλιν του Κάργα στον Γιόνσον μπροστά στον τέταρτο έφερε την κόκκινη, μέσω VAR, για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ.

Με δέκα παίκτες από το 10ο λεπτό ο ΠΑΟΚ με τον Κάργα να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα από τον Στίλερ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τελική τους στο 12′, μετά από λάθος του Βίντα, ο Τόμας μπήκε στην περιοχή, σούταρε, αλλά ο Κροάτης έβαλε την κόντρα και παραχώρησε κόρνερ.

Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη μεγάλη της ευκαιρία στο 16ο λεπτό, όταν από απίθανο λάθος του Κοτάρσκι, ο οποίος έδωσε τη μπάλα στον Γιόνσον, ο Δανός σούταρε στην κίνηση έξω από την περιοχή αλλάδ εν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα μιας ανυπεράσπιστης εστίας.

Ένα ακόμα πολύτιμο γκολ από τον Στίβεν Τσούμπερ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο 17′ σέντρα του Πινέδα, κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ και στο 21′ η Ένωση πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Κοτάρσκι δεν έμαθε από το λάθος του στο 16′, έκανε παρακινδυνευμένη πάσα στον Σβαμπ, ο οποίος έχασε από τον Γιόνσον και ο Τσούμπερ που υποδέχθηκε τη μπάλα δεν έχει πρόβλημα να κάνει το 1-0 μέσα από την περιοχή.

Τέσσερα λεπτά μετά, από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς και κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από τον Γιόνσον, ο Μουκουντί με προβολή σημείωσε το δεύτερο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Στο 31′ γύρισμα του Άμραμπατ, ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε στην κίνηση αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Κοτάρσκι, με τον ΠΑΟΚ να έχει σημαντική ευκαιρία να επιστρέψει στο ματς δέκα λεπτά μετά από το γέμισμα του Κοτάρσκι και την κεφαλιά του Ελ Καντουρί, ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία.

Δεύτερο γκολ για τον Αρόλντ Μουκουντί με τη φανέλα της ΑΕΚ.

“Κιτρινόμαυρη” διαχείριση και “σφραγίδα” Γκαρσία

Με την ΑΕΚ να κάνει διαχείριση των δυνάμεών της άρχισε το δεύτερο μέρος και τους γηπεδούχος στο 49′ να απειλούν μετά από γύρισμα του Πινέδα στον Γκατσίνοβιτς, αλλά τον Σέρβο που μπορούσε να εκτελέσει στην κίνηση να πατάει για τον Γιόνσον που δεν πρόλαβε να πάει στη μπάλα.

Στο 56′, Άμραμπατ και Πινέδα έκρυψαν τη μπάλα, ο Τσούμπερ σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι.

Εξαιρετικό ματς από τον Στίβεν Τσούμπερ! ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ωραία κομπίνα της ΑΕΚ στο 66, γύρισμα του Μάνταλου, η μπάλα πέρασε απ’ όλους με τον Τσούμπερ από δύσκολη γωνία να σουτάρει και τον Κοτάρσκι να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια νέο σουτ του Ελβετού η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του ΠΑΟΚ.

Στο 71ο λεπτό, σουτ του Φερνάντες με τον Κοτάρσκι να διώχνει, ενώ στο 74′ ο Τσούμπερ δεν βρήκε εστία.

Έφτασε τα 14 γκολ στη φετινή σεζόν ο Λιβάι Γκαρσία. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η ΑΕΚ είχε δοκάρι στο 76ο λεπτό με τον Πάολο Φερνάντερς, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, ενώ το τρίτο γκολ ήρθε δευτερόλεπτα μετά όταν από λάθος διώξιμο του Σάστρε, η μπάλα στρώθηκε στον Λιβάι Γκαρσία που από το ύψος της μεγάλης περιοχής με ωραίο σουτ σημείωσε το 3-0 σκοράροντας για 14η φορά φέτος.

Στο 83ο λεπτό από το γύρισμα του Φερνάντες, ο Μάνταλος σούταρε στην κίνηση με τον Κοτάρσκι να διώχνει με τα πόδια και τρία λεπτά μετά ο Ισπανός άσος της ΑΕΚ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για να κάνει το 4-0.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (58′ Μάνταλος), Άμραμπατ (69′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (69′ Φερνάντες), Τσούμπερ (79′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79′ Φαν Βέερτ).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κιετζόρα, Ίνγκασον (67′ Σάστρε), Κάργας, Σοάρες, Ντάντας (75′ Φελίπε Σοάρες), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (75′ Ολιβέιρα), Κωνσταντέλιας (Μπίσεσβαρ), Ζίφκοβιτς, Τόμας (21′ Νάσμπεργκ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.