ΠΑΟΚ: Η προοπτική που ενθουσιάζει κι αυτήν που απογοητεύει, αναζητούν…. ιδιοκτήτες (vids)

Σαράντα δύο ημέρες μετά την πλέον πρόσφατη συνάντησή τους (σ.σ. στο γήπεδο της Τούμπας) οι δύο «Δικέφαλοι» αναμετρώνται εκ νέου….

Η διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων ανήκει στο παρελθόν, η αγωνιστική δράση επανεκκίνησε και σήμερα είναι η μέρα για τη 2η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Super League με την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ (19:30, Γήπεδο Τούμπας, NOVASPORTSPRIME) να ξεχωρίζει.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι η τελευταία που έχει γευθεί τη χαρά της νίκης κόντρα σ’ αυτήν του Ραζβάν Λουτσέσκου από τις 30 Οκτωβρίου του περασμένου έτους μέχρι και σήμερα. Μια πορεία άκρως εντυπωσιακή, που αν δεν υπήρχαν τα «στραβοπατήματα» κόντρα σε – θεωρητικά – υποδεέστερες ομάδες, τα κραυγαλέα διαιτητικά λάθη με Αστέρα στην Τρίπολη και ΠΑΣ στα Ιωάννινα, ίσως τα – βαθμολογικά – δεδομένα να ήταν σημαντικά διαφοροποιημένα υπέρ του ΠΑΟΚ.

Τα δεδομένα

Το παρελθόν όμως ανήκει στο…. παρελθόν κι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, μαζί και την απόλυτη προτεραιότητα, είναι το παρόν. Και σύμφωνα μ’ αυτό, δύο αντίπαλοι θα μπουν σήμερα στο γήπεδο με τους γηπεδούχους να υπολείπονται τριών βαθμών των φιλοξενούμενων, αριθμοί που γίνονται δύο και πέντε μιλώντας για την απόσταση από την κορυφή.

Ο Ινγκι Ινγκασον
Ο Ινγκι Ινγκασον ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τα δεδομένα; Η ομάδα του κ. Λουτσέσκου προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, με πλέον πρόσφατη την πρώτη της ανατροπή στη σεζόν, που σημειώθηκε στην πρεμιέρα των Play Off κόντρα στον Άρη. Έχει τους ΛύρατζηΊνγκασονΚουλιεράκη να επιστρέφουν από τραυματισμούς, έχασε τον Κεντζιόρα με μυϊκό τραυματισμό (θλάση Β’ βαθμού) και στερείται των υπηρεσιών των Νάσμπεργκ, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ.

Η ομάδα του κ. Αλμέιδα έχει την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και τη «λευκή» ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Αμφότερα στο «σπίτι» της. Βίντα, Γκατσίνοβιτς και Γκαρσία επιστρέφουν από τραυματισμούς, όχι όμως κι ο Μουκουντί. Εκτός έμειναν οι Φερνάντες και Φαν Βέερτ.

Οι προοπτικές

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία αντεπίθεσης που ξεκίνησε πριν από πέντε μήνες, τον έφερε ως εδώ και συνεχίζει έχοντας υψηλές προσδοκίες για τη συνέχεια, έχοντας ξεκαθαρίσει πως αυτήν η σεζόν έχει τη λογική της δημιουργίας, της οικοδόμησης προκειμένου τα όποια αποτελέσματα να φανούν στην αμέσως επόμενη. Μια αδιαμφισβήτητη σταθερά αποσυμπίεσης μεν αλλά όχι κι απαγορευτικής προοπτικής, που θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή σε περίπτωση νίκης. Οτιδήποτε άλλο θα κάνει τα πάντα να μοιάζουν πιο δύσκολα και πιο δυσδιάκριτα κοιτώντας το….ρετιρέ της βαθμολογίας, αν και με οκτώ αγωνιστικές ακόμη, τίποτα δε θα πρέπει ν’ αποκλείεται.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου

Η δε ΑΕΚ, για πρώτη φορά στη σεζόν νιώθει να κλονίζεται η ισχυρότατη αυτοπεποίθησή της, προσπαθεί να εξοικειωθεί με το αίσθημα της πίεσης, να το διαχειριστεί και να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών. Σε περίπτωση νίκης αφήνει τον αντίπαλό της έξι βαθμούς πίσω, εισπράττει σημαντικότατη ένεση ψυχολογίας και παραμένει ως ένας ισχυρός διεκδικητής της κορυφής. Μια δεύτερη διαδοχική ισοπαλία, πιθανόν να της κοστίσει, σε μια ημέρα που οι έτεροι διεκδικητές του τίτλου – θεωρητικά – έχουν κατά τι πιο εύκολο έργο. Το σενάριο της ήττας δεν είναι καταστροφικό όμως το ενδεχόμενο να βρεθεί – ακόμη και – στην τέταρτη θέση, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τη μέρα που ήταν επικεφαλής, κλονίζει ακόμη περισσότερο.

Ο παραλληρισμός κι η ειδοποιός διαφορά

Τίποτα από τα παραπάνω δε συνιστά μυστικό. Είναι δεδομένα που γνωρίζουν και οι δύο ομάδες κι όπως είναι φυσικό θα προσπαθήσουν ν’ αξιοποιήσουν υπέρ τους. Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, τόσο ο κ. Λουτσέσκου όσο κι οι ποδοσφαιριστές του, Κουλιεράκης και Σβαμπ, μιλώντας χθες αποκλειστικά στο Novasports.gr σημείωσαν πως το αποψινό ματς δεν αναμένεται να έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με αυτό της 19ης Φεβρουαρίου. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά πλέον, με την ψυχολογία και τα συνήθη δεδομένα της αποφασιστικότητας, του πάθους, της συγκέντρωσης, του καλώς εννοούμενου εγωϊσμού αλλά και της τύχης ν’ αναμένεται να διαδραματίσουν ιδιαίτερους όσο και καθοριστικούς ρόλους.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Υπάρχει βέβαια μια ειδοποιός διαφορά. Η απουσία του Ράζβαν Λουτσέσκου από τον πάγκο της ομάδας του ελέω της τιμωρίας του. Κριστιάνο Μπάτσι και Παντελής Κωνσταντινίδης θ’ αναλάβουν να καλύψουν το κενό του, την ίδια στιγμή που η επικοινωνία με τον Ρουμάνο τεχνικό που θα βρίσκεται στις κερκίδες του γηπέδου θα κάνει τα πράγματα πιο…. ομαλά.

Η εκτίμηση

Αλλαγές πολλές πιθανόν να μην υπάρξουν και στα πρόσωπα. Το 4-2-3-1 αναμένεται να πλαισιώσουν οι Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας, Αν. Ζίβκοβιτς και Τόμας. Ντάντας και Ολιβέιρα είναι δύο περιπτώσεις που επίσης χτυπούν την πόρτα του αρχικού σχήματος, η κάθε μία με τις δικές της ιδιαιτερότητες.

Υπομονή όμως…. Λίγες ώρες απέμειναν για ν’ απαντηθούν τα όποια ερωτήματα….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.