Παναιτωλικός-Λαμία 1-3: Ανατροπή και άλμα σωτηρίας

Η Λαμία κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον επιπόλαιο Παναιτωλικό και έφτασε σε σπουδαία νίκη στο Αγρίνιο. Προβάδισμα τεσσάρων βαθμών από τον Λεβαδειακό.

Ο Παναιτωλικός...τήρησε την συνήθεια του να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο και στο 55′ προηγήθηκε με τον Λιάβα, αλλά η Λαμία ήταν αυτή που χαμογέλασε τελευταία και έφυγε από το Αγρίνιο, με ολική ανατροπή στο σκορ (1-3) και την σπουδαία νίκη που της επιτρέπει να κάνει άλαμα σωτηρίας και παραμονής στην Super League, σε συνδυασμό με την ισοπαλία στον αγώνα του Λεβαδειακού με τον Ατρόμητο (1-1).

Η Λαμία έφτασε τους 23 βαθμούς και έχει απόσταση τεσσάρων από τον Λεβαδειακό που βρίσκεται στην προτελευταία θέση.

Ο Παναιτωλικός επιχείρησε να αιφνιδιάσει την Λαμία από τα…αποδυτήρια και μόλις στα πρώτα 40 δευτερόλεπτα από την κάθετη πάσα του Χουάνπι στον Κολοβό, ο επιθετικός των γηπεδούχων έκανε την προβολή, αλλά ο Γκαραβέλης είχε τα αντανακλαστικά και απέκρουσε την μπάλα με τα πόδια. Στο 7′, ο Γκαραβέλης έκανε λανθασμένο υπολογισμό στην έξοδο του, προ του Σενγκέλια που μπήκε στην περιοχή, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να απομακρύνει την μπάλα στα πλάγια, πριν ο παίκτης του Παναιτωλικού πλασάρει σε κενή εστία.

Στο 15′, ο Παναιτωλικός είχε τρίτη ευκαιρία για το πρώτο γκολ του, από το σουτ του Μάρτενσον, την μπάλα να χτυπά στο έδαφος και τον Γκαραβέλη να μην αιφνιδιάζεται.  Η Λαμία, αφού δεν δέχτηκε γκολ, ισσορόπησε την κατοχή της μπάλας και κέρδισε…μέτρα στο γήπεδο. Η καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενουμένων στο πρώτο ημίχρονο, ήρθε στο 31′, με το δυνατό σουτ του Σιμόν από πλάγια θέση και στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Ανέστης παραχώρησε κόρνερ. Στην αρχή της ίδιας φάσης, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι-πέναλτι του Χατζηθεοδωρίδη, ενώ ρέφερι και VAR είπαν «παίζεται».

Οι γηπεδύχοι άρχισαν με ευκαιρία το δεύτερο ημίχρονο, από την σέντρα του Κολοβού και το πλασέ του Καρέλη, χωρίς κοντρόλ, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων (50′) και πέντε λεπτά αργότερα, πέτυχαν το 1-0, με σκόρερ τον Γιώργο Λιάβα. Ο Καρέλης “έστρωσε” την μπάλα στον επερχόμενο συμπαίκτη του που νίκησε τον πεσμένο στο έδαφος Γκαραβέλη.

Το προβάδισμα του Παναιτωλικού διέρκησε 12 λεπτά, καθώς στο 66′, από την σέντρα του Σιμόν, ο Κολομβιανός Μεντίνα με κεφαλιά, ισοφάρισε σε 1-1 και πριν προλάβουν να ανασυνταχθούν οι παίκτες του Αναστασίου, δέχτηκαν και δεύτερο γκολ από τον Μαρτίνεθ, στο 67′.

Ο Λεωνίδας Βόκολος έκανε αλλαγές αμυντικού χαρακτήρα για να εξασφαλίσει τους 3 βαθμούς της νίκης και ενώ ο Παναιτωλικός αποδείχτηκε επιπόλαιος στο δεύτερο ημίχρονο και οι φίλαθλοι αποδοκίμασαν πρόσκαιρα τους γηπεδούχους.

Στο 94′, ο Μαρτίνεθ πέτυχε και δεύτερο προσωπικό γκολ, δαιμορφώνοντας το τελικό σκορ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδη, Μάρτεσον, Κολοβό (75′ Μόρσεϊ), Χουάνπι (75′ Μπουζούκης), Σενγκέλια (69′ Ντίας), Ντουάρτε, Καρέλης (83′ Ζοάο Πέδρο). 

ΛΑΜΙΑ: Γκαραβέλης, Αμπάντα, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, Τζανδάρης (58′ Σλίβκα), Νούνιες (71′ Μπεχαράντο), Ασκόφσκι (46′ Καραμάνος), Μαρτίνες, Μεντίνα (71′ Τσούκαλος), Βέργος (79′ Στάνκο).  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.