Το “μαγικό ραβδάκι” του Φορτούνη στις στατικές του Ολυμπιακού (vids)

Ο Κώστας Φορτούνης δίνει εύκολες λύσεις απο στατικές φάσεις και κάνει χαρούμενο τον Μίτσελ.

Ο Μίτσελ μετά το απίθανο γκολ που πέτυχε ο Κώστας Φορτούνης κόντρα στον Βόλο, απέσυρε απ’ το ματς τον Έλληνα μέσο για να του δώσει πολύτιμες ανάσες. Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού τον αγκάλιασε και εκφράστηκε θερμά για τον Φορτούνη μετά το ματς αναφέροντας: Του έδωσα συγχαρητήρια για το γκολ. Είναι μία όμορφη στιγμή για τον Κώστα, όχι μόνο γιατί έβαλε το γκολ, αλλά και γιατί επιστρέφει και στην Εθνική. Είναι πολύ σημαντικό. Για εμάς είναι ένας αρχηγός”. Ο Φορτούνης ήταν ο πλέον επιδραστικός παίκτης του Ολυμπιακού και είχε ενεργή συμμετοχή και στα τρία γκολ των πρωταθλητών. Ήταν ένα ματς το οποίο ο Μίτσελ χαρακτήρισε “παγίδα” και απαίτησε απ΄τους παίκτες του σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. Ακριβώς αυτά τα δύο στοιχεία χαρακτήρισαν το παιχνίδι του Φορτούνη στον Βόλο. Ο 30χρονος μέσος έδωσε λύσεις χάρη στην ποιότητα του και στο ταλέντο εκτέλεσης στατικών φάσεων.

Βρήκε τη θέση του και μοίρασε γκολ

Ο Ολυμπιακός έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα τη φετινή σεζόν και για την ώρα βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Ένας εύκολος τρόπος να κρύψεις προβλήματα στην ανάπτυξη και στη δημιουργία ή να διασπάσεις κλειστές άμυνες είναι οι στατικές φάσεις. Οι Πειραιώτες δεν έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο αυτή το κομμάτι του παιχνιδιού. Σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, έχουν βρει δίκτυα από στατικές φάσεις σε δέκα περιπτώσεις μέχρι στιγμής. Στα δέκα αυτά γκολ, δημιουργός ή σκόρερ είναι ο Κώστας Φορτούνης! Ο Έλληνας μέσος απ’ τη στιγμή που κέρδισε περισσότερα λεπτά συμμετοχής απ’ τον Μίτσελ, ανέβασε την αυτοπεποίθηση του και βοήθησε σε πολλούς τομείς την ομάδα του. Ένας απ’ αυτούς και μάλιστα πολύ σημαντικός είναι οι στατικές φάσεις.

Το απίστευτο σερί των στατικών φάσεων

Ο Ολυμπιακός άργησε πολύ να πάρει μπροστά στην επίτευξη τερμάτων από στατικές φάσεις, καθώς μέχρι τη 14η αγωνιστική είχε φτάσει μόνο σε δύο γκολ μ’ αυτόν τον τρόπο. Ο Μπουχαλάκης είχε σκοράρει κόντρα στον Ιωνικό από κόρνερ του Μπιέλ και ο Μπακαμπού επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο από φάουλ του Βαλμπουενά. Κάπου εκεί πήρε το “μαγικό ραβδάκι” ο Φορτούνης, καθώς απ’ τα οκτώ γκολ που ακολουθούν από “στημένα”, τα επτά ήρθαν απ΄το πόδι του Φορτούνη (το ένα που περισσεύει από εκτέλεση φάουλ του Χάμες που έγινε ασίστ απ’ τον Μπακαμπού με τον ΟΦΗ στο Φάληρο)! Στο ματς της 14ης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ Γιάννινα σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο ματς με τον Παναιτωλικό για την 22η αγωνιστική μοιράζει γκολ σε Σωκράτη και Χάμες. Κόντρα στον Λεβαδειακό σημάδεψε τον Χουάνγκ από κόρνερ για ένα γκολ “highlight” της σεζόν. Στο ματς με τον Βόλο για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ με την μπάλα στημένη μπροστά του!

Ο Φορτούνης δεν δίνει στον Ολυμπιακό μόνο τα προφανή ποιοτικά στοιχεία, αλλά βοηθάει ιδιαίτερα τους “ερυθρόλευκους” με τις εύστοχες εκτελέσεις του από κάθε γωνιά του γηπέδου και αυτό είναι ένα τεράστιο εφόδιο στη μάχη ουσίας που έρχεται στα πλει οφ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.