Οι καλύτεροι έντεκα της ΑΕΚ στην κανονική περίοδο (pic)

Η κανονική περίοδος της Super League ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να βρίσκεται στην δεύτερη θέση και το Novasports.gr ψηφίζει την καλύτερη ενδεκάδα της Ένωσης στην κανονική περίοδο.

Το φινάλε της κανονικής περιόδου της Super League ήταν πικρό για την ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε για πρώτη φορά στην “Αγιά Σοφιά” με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 3-1 και έτσι το τέλος την βρήκε στην δεύτερη θέση, δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Όπως και να ‘χει, η ΑΕΚ ήταν από τις πιο θεαματικές και ουσιαστικές ομάδες της Super League στις 26 αγωνιστικές που προηγήθηκαν και αυτό το μαρτυρούν τόσο οι αριθμοί της, όσο και οι εμφανίσεις της.

Το Novasports.gr έχει επιλέξει μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών για την ΑΕΚ που ξεχώρισαν σε αυτές τις 26 αγωνιστικές, αν και υπήρχαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν σημαντικά πράγματα στο παιχνίδι της Ένωσης.

Στην εστία ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο οποίος μπορεί να μην ξεκίνησε βασικός, αλλά μετά το ματς στη Λεωφόρο πήρε γάντι βασικού και δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα της ΑΕΚ.

Ο Λάζαρος Ρότα θεωρητικά θα ήταν ο back up του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, αλλά οι εμφανίσεις του διεθνούς μπακ τον καθιέρωσαν στο αρχικό σχήμα παίζοντας στα 22 από τα 26 ματς.

Αριστερά στην άμυνα ξεκίνησε ο Μοχαμαντί, που ήταν εξαιρετικός όσο αγωνίστηκε, αλλά μετά τον τραυματισμό του ο Εχσάν Χατζισαφί που κάλυψε το κενό του τα πήγε περίφημα έχοντας αγωνιστεί σε 20 ματς (1731 λεπτά).

Ο Ντομαγκόι Βίντα με τις 22 συμμετοχές είναι ο δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής παίκτης της ΑΕΚ (2.103 λεπτά), με τον Αρόλντ Μουκουντί να παίρνει φανέλα βασικού από το ημίχρονο του αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ο Καμερουνέζος στόπερ αγωνίστηκε σε 20 ματς και μέτρησε 1.861 λεπτά.

Στη μεσαία γραμμή, ο Ντάμιαν Σιμάνσκι έπαιξε λιγότερα ματς (21) από τον Γιόνσον (24), αλλά οι δύο τους είχαν τα ίδια ακριβώς λεπτά: 1.781. Και οι δύο ήταν σημαντικοί στο παιχνίδι της ΑΕΚ, με τον Πολωνό να παίρνει τη θέση στην άτυπη καλύτερη ενδεκάδα λόγω περισσότερης “βρώμικηςδουλειάς.

Μπροστά από τον Σιμάνσκι, βρίσκουμε τον Ορμπελίν Πινέδα, με τον Μεξικανό να είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει αγωνιστεί και στα 26 ματς, μετρώντας 7 γκολ και 2 ασίστ, με την επίδραση στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ να είναι πολύτιμη.

Δεξιά στην επίθεση ο Νίκλας Ελίασον έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα με τη φανέλα της ΑΕΚ, έφτασε να είναι πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα, αλλά ο σοβαρός τραυματισμός στην Τρίπολη έφερε στην εντεκάδα τον Άμραμπατ, με τον Μαροκινό να αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμος επιθετικά, έχοντας κλείσει την κανονική περίοδο με 8 γκολ και 3 ασίστ. Ο Ελίασον τελείωσε την κανονική περίοδο με 6 ασίστ.

Αριστερά στη μεσαία γραμμή τοποθετήσαμε τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος δεν ήταν έτοιμος στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά απ’ όταν μπήκε στην εξίσωση του Αλμέιδα ανέβασε επίπεδο την ΑΕΚ. Έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω του χειρουργείου στους κοιλιακούς, αλλά πρόλαβε να αγωνιστεί σε 20 ματς πετυχαίνοντας 7 γκολ και μοιράζοντας 2 ασίστ.

Στην επίθεση, ο Σέρχιο Αραούχο έβαλε τον εαυτό του κάτω από την ομάδα και αγωνίστηκε όπου ζητούσε ο Αλμέιδα. Ο αρχηγός της ΑΕΚ με αδιάκοπα τρεξίματα, άψογος τακτικά βοήθησε σημαντικά την ομάδα του, ενώ πέτυχε 6 γκολ αλλά και 7 ασίστ, τις περισσότερες από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Ο Αραούχο είναι και ο πρώτος παίκτης σε λεπτά συμμετοχής στην κανονική περίοδο με 2.186 λεπτά.

Παρτενέρ του, ο Λιβάι Γκαρσία. Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο στην καλύτερη σεζόν του στην ΑΕΚ είναι ο πρώτος σκόρερ με 11 γκολ σε 23 ματς, ενώ έχει και 3 ασίστ στα 25 ματς που αγωνίστηκε.

Οι επιλογές του Γιώργου Βασιλείου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.