Λεβαδειακός – ΟΦΗ 2-0: Νίκη ανάσας και ψυχολογίας εν όψει play out (hls)

Σημαντική νίκη για τον Λεβαδειακό απέναντι στον ΟΦΗ, που εκτός από τους πολύτιμους τρεις βαθμούς του δίνει και ψυχολογία, για τους κρίσιμους αγώνες που ακολουθούν.

Με μια πολύ καλή εμφάνιση, ο Λεβαδειακός πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο κερδίζοντας τον ΟΦΗ με (2-0). Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έφτασε τους 17 βαθμούς και είναι έτοιμη να δώσει τη μάχη της στη διαδικασία των play out για να μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία. Ο ΟΦΗ, δεν μπόρεσε να πιάσει «υψηλά στάνταρ» και η ήττα για τους Κρητικούς ήρθε δίκαια. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα έμεινε στην 9η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς και θα μπει στα play out, με στόχο να εξασφαλίσει όσο πιο γρήγορα την παραμονή του στην κατηγορία.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν τον αγώνα, κάνοντας πολλές λάθος πάσες, με αποτέλεσμα ο ρυθμός να είναι πολύ αργός. Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε για του γηπεδούχους, στο 8ο λεπτό του αγώνα. Ο Γιαννιώτας εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντιουσέ, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Σακπεκίδης δεν κατάφερε να βρει την μπάλα με προβολή. Ο ΟΦΗ που έψαχνε να βρει τα πατήματά του, απείλησε για πρώτη φορά στο 15ο λεπτό με σουτ του Μοσκέρα, με τον Γκροφ να μπλοκάρει εύκολα. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Λεβαδειακός “πάτησε γκάζι” και μέσα σε έξι λεπτά πήρε αέρα δύο τερμάτων. Το πρώτο γκολ για την ομάδα του Πετράκη ήρθε στο 21ο λεπτό με αυτογκολ του Διαμαντή, μετά από σέντρα του Τσάπρα. Στο 27′ ήρθε και το δεύτερο γκολ του Λεβαδειακού. Ο Νίκας μετά από σέντρα του Γιαννιώτα, έκανε την προβολή, κερδίζοντας τον Μανδά για να κάνει το (2-0). Ο ΟΦΗ συνέχισε να… παραπατά και ο Λεβαδειακός προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί. Οι Βοιωτοί, έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ, με ευκαιρία του Γιαννιώτα στο 39ο και με παρολίγον δεύτερο αυτογκολ του ΟΦΗ στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης. Στα επόμενα λεπτά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, δεν είχαμε κάποια σημαντική στιγμή, με το (2-0) να είναι το σκορ του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

Οι δύο προπονητές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο, χωρίς αλλαγές. Μετά το πέρας των πρώτων δέκα λεπτών και μέχρι το 55, οι δύο ομάδες δεν πρόσφεραν κάποια συγκίνηση, με τα λάθη στο κέντρο να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα. Καθώς ο χρόνος κυλούσε, ο Λεβαδειακός, άφηνε τον ΟΦΗ να έχει την μπάλα και οι Κρητικοί, κατάφεραν να απειλήσουν στο 63’ με ένα μακρινό σουτ του Μπάκιτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να φτάσουν κοντά στο γκολ. Σε αντεπίθεση, ο Νίκας βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Μανδά, αλλά το πλασέ το ήταν αδύναμο. Όσο το παιχνίδι έφτανε προς το τέλος, ο ρυθμός γινόταν ακόμα πιο αργός και οι φάσεις αγνοούνταν. Η μοναδική μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τον Λεβαδειακό στο 89’, όταν ο Γερεμέγεφ πλάσαρε μέσα από την περιοχή, με τον Μανδά να του λέει «όχι». Αυτή ήταν και  τελευταία στιγμή του αγώνα με το τελικό αποτέλεσμα να είναι το (2-0) υπέρ του Λεβαδειακού. Αυτή ήταν μια νίκη που έδωσε ανάσα και ψυχολογία στους Βοιωτούς που έχουν να δώσουν τη δική τους μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Λεβαδειακός (Γιάννης Πετράκης) (3-4-3): Γκροφ- Βινίσιους, Τσάπρας, Παζ – Λιάγκας Παναγιώτου, Νίκας (72′ Δούμτσιος), Χάμοντ, Μεχία (66’ Μπελμόντε) – Σακπεκίδης (80′ Σκβάρκα), Γιαννιώτας (80′ Γερεμέγεφ)

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας) (5-3-2): Μανδάς- Λάρσον, Πασαλίδης, Διαμαντής, Θοράισον, Μπιφούμα (57’ Τσιλιανίδης) – Ντιουσέ, Μπάκιτς- Τοράλ (19’ Περέα), Ντίκο (80′ Τζου), Μοσκέρα (57’ Γκρόνινγκ)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Δημητριάδης, Σαμοΐλης

4ος διαιτητής: Ματσούκας

VAR: Κουμπαράκης

ΑVAR: Τριανταφύλλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.