Παναιτωλικός-Ιωνικός 1-0: Νίκη με Κολοβό και Γκρατερόλ

Το γκολ του Κολοβού και οι επεμβάσεις του Γκρατερόλ έδωσαν τη νίκη στον Παναιτωλικό, με τους Αγρινιώτες να ανεβαίνουν στην 7η θέση και να σπάνε το αήττητο του Γρηγορίου στη Νίκαια.

Ένα γκολ του Κολοβού στο 74ο λεπτό και μια μεγάλη επέμβαση του Γκρατερόλ στο 95ο λεπτό χάρισαν σπουδαίο τρίποντο στον Παναιτωλικό απέναντι στον Ιωνικό ο οποίος με τον Μιχάλη Γρηγορίου ήταν αήττητος και δεν είχε δεχθεί γκολ επί τρία σερί ματς. Οι δύο ομάδες είχαν κι από ένα δοκάρι με Σενγκέλια και Λοβέρα, ενώ ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας στο ντεμπούτο του με τα “καναρίνια” ήταν εξαιρετικός. Έτσι ο Παναιτωλικός σκαρφάλωσε στην 7η θέση, ενώ ο Ιωνικός έμεινε στους 15 βαθμούς και με το άγχος να παραμένει.

Πιο απειλητικός ο Ιωνικός στο πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με μια σπουδαία φάση για τον Ιωνικό. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Φαντιγκά κέρδισε φάουλ (και κάρτα του Μλάντεν) στην γωνία της περιοχής. Το φάουλ εκτέλεσε έξοχα ο Λοβέρα και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Γκρατερόλ.

Μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, ο Παναιτωλικός κράτησε περισσότερο τη μπάλα και έψαξε τα κενά στην αντίπαλη άμυνα, πράγμα όχι εύκολο, διότι ο Ιωνικός με τον Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο έχει βρει αμυντική ομοιογένεια. Στο 12′ το γκολ του Ντίας ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ. Έτσι στο 16′ η ομάδα της Νίκαιας βρήκε ένα δεύτερο σουτ από μακριά με τον Αντούνες, εκτός εστίας.

Το πρώτο σουτ του Παναιτωλικού στο 17′ ήταν με το δεξί πόδι του Χουχούμη και πάρα πολύ μακριά από το τέρμα. Πιο απειλητικός στη συνέχεια ο Ιωνικός όποτε έβγαινε μπροστά με τον Φαντιγκά, ο οποίος στο 20′ πέρασε δύο αντιπάλους, έφτασε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του μπλόκαρε σταθερά ο Γκρατερόλ.

Στο 32′ ο τερματοφύλακας από τη Βενεζούέλα έκανε σπουδαία επέμβαση παραχωρώντας κόρνερ σε κεφαλιά του Μάντζη μετά από φάουλ του Λοβέρα. Και η δεύτερη τελική του Παναιτωλικού στο 38′ από τον Κολοβό δεν ανησύχησε τον Χουτεσιώτη.

Το ματς είχε πολλή ένταση και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 36ο λεπτό είχε ήδη πέντε κίτρινες κάρτες. Στο 41′ ο Παναιτωλικός είχε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία, όταν ο Μλάντεν βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Λιάβα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη σε πλάγια θέση με τον Έλληνα τερματοφύλακα νικητή στο τετ α τετ. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Πιο απειλητικός ο Παναιτωλικός στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως ο Ιωνικός στο πρώτο. Ήταν μια ωραία επίθεση από δεξιά, με τον Ντίαζ να τροφοδοτει τον Κολοβό που δεν έκανε καλό κοντρόλ αλλά η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Σενγκέλια που έκανε εκπληκτικό πλασέ στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ιωνικός στο δεύτερο ημίχρονο απείλησε για πρώτη φορά με ένα σουτ του Μάντζη στο 63ο λεπτό και με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία, ενώ το σουτ του Κολοβού στο 65′ με καλές προϋποθέσεις έστειλε τη μπάλα δέκα μέτρα πάνω από την εστία.

Ο Κολοβός έκρινε την αναμέτρηση

Στο 74΄ όμως ο Κολοβός δεν αστόχησε ξανά. Ο Καμπράλ έκανε λάθος απομάκρυνση της μπάλας από την περιοχή κάνοντάς τη δώρο στον Μόρσεϊ, ο οποίος έκανε την ασίστ στον Κολοβό που πλάσαρε σωστά (η μπάλα κάπου κόντραρε κιόλας) και άνοιξε το σκορ με το 2ο φετινό του γκολ.

Ο Ιωνικός προσπάθησε να βρει τα ψυχικά αποθέματα για να φτάσει στην ισοφάριση και προσπάθησε με διάφορους τρόπους, αλλά ο Παναιτωλικός με καλή ανασταλτική λειτουργία αντεπεξήλθε και πήρε σπουδαία νίκη που τον φέρνει στην έβδομη θέση, ενώ το αήττητο σερί του Ιωνικού με τον Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο σταμάτησε στο Αγρίνιο. Στο 94′ πάντως ο Μπουενά βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος απέναντι στον Γκρατερόλ, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τον Παναιτωλικό κράτησε ανέπαφη την εστία του λέγοντας “όχι” στον αμυντικό του Ιωνικού.

Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ, Μάρτενσον, Χουχούμης, Λιάβας, Μαλής, Ντιας, Μλάντεν, Κολοβός (88′ Μπουζούκης), Ντουάρτε (85′ Αποστολάκης), Σενγκέλια (72′ Σενγκέλια), Καρέλης (72′ Πέδρο)

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Μπουένα, Μύγας, Βαλεριάνος, Αντούνες (80′ Μάνος), Σάκιτς, Φαντιγκά, Λοβέρα (63′ Καμπράλ), Σεμπά (80′ Μασάς), Μάντζης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.