ΠΑΟΚ: «Χ» με αιτία κι αποτέλεσμα (pics & vids)

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για τη «λευκή» ισοπαλία ανάμεσα στον «Δικέφαλο» και τους «Ερυθρόλευκους» το βράδυ της Κυριακής στην κατάμεστη Τούμπα

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 σ’ ένα αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε κανέναν εκ των δύο συγκάτοικων στην 3η θέση της βαθμολογίας καθώς αμφότεροι έχασαν την ευκαιρία να ζυγώσουν περισσότερο την κορυφή αν κι ένας εκ των δύο έδειξε να το θέλει και να το αξίζει περισσότερο.

Η ιδιαίτερη βράβευση και το εκρηκτικό ξεκίνημα

Οι γηπεδούχοι, με την αρωγή του κόσμου που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες κυρίως λόγω των χαμηλότατων θερμοκρασιών αλλά και του αέρα και μετά από μια πολύ όμορφη όσο κι ιδιαίτερη στιγμή με τη βράβευση του Λέο Μάτος για την προσφορά του στην 4ετή παρουσία του στον «Δικέφαλο» μπήκαν στο ματς με πολύ μεγάλη ορμή δείχνοντας εξαιρετική διάθεση να σκοράρουν εξ αρχής και να βάλουν ισχυρές βάσεις για την επικράτησή τους.

Λέο Μάτος
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ένα πρώτο δεκάλεπτο γεμάτο από ευκαιρίες, ως επί το πλείστον για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου αλλά είτε τα κακά τελειώματα των ποδοσφαιριστών του είτε η έλλειψη αλτρουισμού, στην οποία τόσο έντονα στάθηκε και μετά τον αγώνα ο Ρουμάνος τεχνικός αποδείχθηκαν απροσπέλαστα εμπόδια για κάτι πλέον ουσιαστικό.

Το μεγάλο παράπονο του κ. Λουτσέσκου

Ειδικότερα ο δεύτερος παράγοντας ήταν ο πλέον καταλυτικός για τον ίδιο καθώς από νωρίς ανίχνευσε τη συγκεκριμένη διάθεση των ποδοσφαιριστών του, αρχικά στις φάσεις του Κωνσταντέλια που προτιμάει να δοκιμάσει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αντί να περάσει την πάσα λοξά δεξιά στον ευρισκόμενο σε πλεονεκτική θέση Ολιβέιρα. Λίγο μετά ο Πορτογάλος επιθετικός τον μιμήθηκε από το ίδιο σημείο που ήταν πριν ο νεαρός συμπαίκτης του και αντί να περάσει στον αμαρκάριστο αριστερά Ζίβκοβιτς προτίμησε να δοκιμάσει το σουτ. Κάποια λεπτά μετά ο Σάστρε σε προσπάθεια από δεξιά, όντας λίγο πιο έξω από τη γωνία της περιοχής κι ενώ ο Νάρεϊ έχει κάνει την κίνηση και περιμένει αμαρκάριστος να τροφοδοτηθεί, ο Ισπανός επιλέγει το σουτ, η μπάλα κοντράρει σε σώματα αντιπάλων δίνοντας την ευκαιρία γι’ αντεπίθεση κι ενώ ο ΠΑΟΚ είχε ήδη ανέβει ψηλά για την εν λόγω φάση.

Και δεν ήταν μόνον αυτές, καθώς ακολούθησαν κι άλλες στο δεύτερο ημίχρονο με αποκορύφωμα προσωπική ενέργεια του Κωνσταντέλια με γυριστό σουτ τη στιγμή που ο Νάρεϊ, μόνος του περίμενε δεξιά – εντός περιοχής – την πάσα. Δευτερόλεπτα μετά ο νεαρός μεσοεπιθετικός, σημείο αναφοράς σε όλην αυτήν την εξαιρετική πορεία της ομάδας από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά, αντικαταστάθηκε ακούγοντας τα εντονότατα παράπονα του προπονητή του. Αλλά δεν ήταν μόνον προς αυτόν. Το ίδιο ο Ράφα Σοάρες με τον Ολιβέιρα εντός περιοχής. Δε θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως απευθυνόταν στην πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του.

Νέλσον Ολιβέιρα
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Κι ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες με τον Κοτάρσκι να δηλώνει ετοιμότητα στην πλειοψηφία από αυτές, τον Χάμες να τραντάζει την οριζόντια δοκό στο 22’ μ’ εξαιρετικό σουτ και τον Σάστρε να επεμβαίνει καταλυτικά σε παρ’ ολίγον τετ α τετ του Μακαμπού, συμπληρώνοντας την πολύ καλή εικόνα των Ίνγκασον-Κουλιεράκη, με τον δεύτερο ν’ αποχωρεί μ’ ενοχλήσεις στο 70’.

Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις για φάσεις εντός της περιοχής των «Ερυθρολεύκων», καμία όμως από αυτές – σύμφωνα και με το VAR – δεν κρίθηκε ως ικανή από τον διαιτητή να δείξει την εσχάτη των ποινών. Ότι κι αν ειπώθηκε τις προηγούμενες ημέρες για τον Σλοβένο διαιτητή δεν υπήρξε κάτι που να υποστηρίξει όλον αυτόν τον «θόρυβο».

Η επιθετική δυστοκία των γηπεδούχων στο διάστημα της απόλυτης κυριαρχίας του έθρεψε την αυτοπεποίθηση της ομάδας του κ. Μίτσελ που με την πάροδο της ώρας άρχισε να ισορροπεί το ματς, δίχως όμως να μπορεί να πατήσει περιοχή όπως έκανε ο αντίπαλός του. Ειδοποιός διαφορά στο διάστημα αυτό η οπισθοχώρηση των ακραίων αμυντικών κι η αδυναμία τους να συνδυαστούν για να βγουν με αξιώσεις στη δημιουργία φάσεων, όπως συνέβη – κυρίως από δεξιά – στο ξεκίνημα και λιγότερο από την πλευρά του Ράφα Σοάρες. Ο Πορτογάλος μπακ μίλησε μετά το τέλος του αγώνα αποκλειστικά στα κανάλια NOVA SPORTS καταθέτοντας την άποψή του για το ματς συνολικά.

Αλλαγή ρότας

Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχθηκε πιο …. προσεκτικό ως προς την προσέγγιση των δύο ομάδων. Με τον χρόνο που απέμενε να είναι λιγότερος σε σχέση μ’ αυτόν που προηγήθηκε, τη μεγαλύτερη ενέργεια να έχει ξοδευτεί – τουλάχιστον από την πλευρά των γηπεδούχων – στο πρώτο μέρος, ίσως και να φάνταζε πιο λογικό για τους υπευθύνους των δύο ομάδων. Την πιο …. συντηρητική εμφάνιση ίσως να διατάραξε η απόφαση του κ. Λουτσέσκου να περάσει στο ματς – και τον – δεύτερο επιθετικό που είχε στη διάθεσή του (σ.σ. Τόμας) και να τον βάλει στο πλευρό αποσύροντας τον Ζίβκοβιτς. Ούτε αυτό όμως κατέστη δυνατό ν’ αλλάξει τις ήδη διαμορφωμένες ισορροπίες με συνέπεια τη «λευκή» ισοπαλία. Μετά το ματς ο Ισπανός επιθετικός του “Δικεφάλου” μιλώντας αποκλειστικά στα κανάλια “NOVA SPORTS” σχολίασε για την εικόνα και το αποτέλεσμα του ματς.

Ραζβάν Λουτσέσκου
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Πιθανόν στο μυαλό του Ρουμάνου τεχνικού το ματς αυτό, στην περίπτωση της κατάκτησης των τριών βαθμών ν’ αποτελούσε το πλέον κατάλληλο πειστήριο, πρωτίστως για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του και δευτερευόντως για οποιονδήποτε άλλον πως ο στόχος – και – για τη φετινή σεζόν είναι η κορυφή. Κι ο τρόπος με τον οποίο δεν επετεύχθη έχοντας παρουσιάσει τόσο κυρίαρχη εικόνα στην έναρξη της αναμέτρησης αλλά χωρίς να την αξιοποιήσει του το στέρησε και τον ενόχλησε εντονότατα. Εξ ου κι η στάση του μετά το τέλος, που εξέπληξε αρκετούς καθώς πάντα είναι αυτός που αναλαμβάνει τις ευθύνες για οτιδήποτε. Ενδεχομένως όμως να ήθελε να στείλει κι ένα σημαίνον μήνυμα προς τους παίκτες του καθώς καλύτερα από όλους, γνωρίζει ο ίδιος πώς να τους (δια)χερίζεται.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλά περισσότερα επί της παρούσης καθώς ακολουθεί ο 1ος ημιτελικός του Κυπέλλου με τη Λαμία (Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, γήπεδο «Αθανάσιος Διάκος», 18:30). Μέχρι τότε καλή συνέχεια, καλή δύναμη….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.