Ιωνικός-Άρης 1-0: Δεύτερη σερί νίκη-χρυσάφι με πέναλτι του Λοβέρα (hls)

Ο Ιωνικός πήρε τη δεύτερη νίκη με τον Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο-Επικράτησε του Άρη που δεν είχε τρόπο να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που έκανε

Ο Ιωνικός είχε το γκολ, ο Άρης είχε τις ευκαιρίες που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει έχοντας τον τερματοφύλακα του Ιωνικού, τον Χουτεσιώτη, στους πρωταγωνιστές.

Ενα γκολ έκρινε το παιχνίδι στη Νεάπολη. Το πέτυχε ο Ιωνικός με το πέναλτι του Λοβέρα στο 61’, ένα πέναλτι που κέρδισε ο Σεμπά από τον Κουέστα.

Για τον Ιωνικό ήταν η δεύτερη σερί νίκη με τον Μιχάλη Γρηγορίου. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο παιχνίδι ήταν διαφορετικό με περισσότερες φάσεις. 

Τα σχέδια των προπονητών 

Ο Μιχάλης Γρηγορίου είχε τον Σάκιτς στους αμυντικούς μέσους μαζί με τον Κάνιας. Στην εστία ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξιός μπακ ο Μύγας, κεντρικό αμυντικό δίδυμο με Τσιγκρίνσκι και Ρομαό και αριστερός μπακ ήταν ο Βαλεριάνος. Δεξιά στην πτέρυγα o Φαντιγκά και αριστερά ο Σεμπά. Ο Λοβέρα ήταν σε ρόλο επιτελικού μέσου και επιθετικός ήταν ο Μάντζης.

Για τον Άρη, ο Αλαν Πάρντιου, στο αρχικό σχήμα και Μαζικού και Πίρσμαν από την αριστερή πλευρά, τον πρώτο ως μπακ και τον Πίρσμαν ως εξτρέμ. Στην εστία ήταν ο Κουέστα, δεξιός μπακ ο Οντουμπάτζο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Φαμπιάνο με τον Μπράμπετς. Αμυντικός μέσος ο Ντουκουρέ και εσωτερικοί χαφ ήταν ο Νταρίντα με τον Νταμπό. Δεξιά έπαιζε ο Ιτούρμπε και επιθετικός ήταν ο Γκρέι.

Λίγες φάσεις στο α’ μέρος

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε λίγες φάσεις. Η πιο σημαντική από αυτές ήταν στο 25’, όταν ο Οντουμπάτζο σούταρε, από πλάγια θέση, ο Χουτεσιώτης αποκρούει. Ο Ιωνικός έγινε επικίνδυνος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.  Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ευκαιρία για τον Ιωνικό, ο Πίρσμαν προλαβαίνει τελευταία στιγμή τον Σεμπά που ήταν σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει. 

Πέναλτι γκολ ο Λοβέρα 

Ο Ιωνικός μπήκε πιο δυνατά στο β’ μέρος. Στο 48’ ο Μάντζης έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 61’ ο Ιωνικός έκανε το 1-0. Ο Λοβέρα ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Σεμπά από τον Κουέστα.

Ευκαιρίες του Άρη 

Ο Αρης μετά το 1-0 είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Στο 64’ ο Ρομαό διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή μετά από γύρισμα του Μαζικού και κεφαλιά του Φαμπιάνο. Στο 66’ ο Καμαρά (είχε περάσει λίγο πριν στο παιχνίδι) στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, δίνει στον Γκρέι, ο Χουτεσιώτης αποκρούει την μπάλα στο τετ-α-τετ. Στο 71’ Γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα περνάει από όλους, πάει δεξιά, ο Οντουμπάτζο σουτάρει και η μπάλα περνάει άουτ. 

Οι αλλαγές 

Στις αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές, στα αξιοσημείωτα ήταν το ντεμπούτο για τον Ιωνικό που έκανε ο Μάνος και ο Μπουενά, το ντεμπούτο για τον Ρουπ στον Άρη και το ότι ο Πάρντιου έπαιξε από το 66’ και μετά με Καμαρά και Γκρέι μαζί. 

Ιωνικός (Μιχ.Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς (86′ Μπουενά), Φαντιγκά (86′ Καμπράλ), Σεμπά (90’+3′ Μασάς), Λοβέρα (70’ Αντούνες), Μάντζης (70’ Μάνος).

Άρης (Αλ.Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (78’ Ρουπ), Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ (11’ λ.τ. Ματέο Γκαρσία), Νταμπό (78’ Εμπακατά), Μαζικού (66’ Καμαρά), Νταρίντα, Ιτούρμπε (78’ Καμάτσο), Γκρέι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.