Λουτσέσκου: «Έχω άριστη σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη» (pics)

Ο 53χρονος Ρουμάνος τεχνικός μίλησε σε ΜΜΕ στην πατρίδα του για τον ισχυρό άνδρα του "Δικεφάλου", τις σχέσεις τους κι αποκάλυψε άγνωστες πτυχές του παρελθόντος

Το κουβάρι της ιστορίας των σχέσεών του με τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη ξετύλιξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανασύροντας μνήμες του παρελθόντος.

Μιλώντας σε ΜΜΕ της πατρίδας του ο τεχνικός του “Δικεφάλου” ξεκαθάρισε πως: «Έχω άριστη σχέση με τον ισχυρό άνδρα του ΠΑΟΚ. Είχα άριστη σχέση μαζί του και στην πρώτη θητεία. Έχει αλλάξει. Στην πρώτη θητεία του άρεσε να πιέζει πολύ. Στις συσκέψεις μας -τότε- ήταν αρκετά επικριτικός αλλά πάντα έβρισκε την κατάλληλη στιγμή και ερχόταν, μου έκανε μία αγκαλιά και μου έλεγε: «Πρόσεχε, δεν έγινε κάτι τόσο δραματικό, κράτα τη διάθεσή σου».

Και συνέχισε: «Αυτή ήταν η στρατηγική του για να μας κρατήσει όλους 100% συγκεντρωμένους, ασκώντας πίεση σε εμένα, στη διοίκηση. Είχαμε συσκέψεις ακόμη και στις 4 το πρωί. Υπέροχες στιγμές. Ήμασταν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, είχαμε το προβάδισμα βαθμολογικά και έμεναν τέσσερις αγώνες, παίξαμε τον έναν και κερδίσαμε 3-0.

Ιβάν Σαββίδης-Ραζβάν Λουτσέσκου
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μετά το παιχνίδι, με κάλεσε μαζί με τους αρχηγούς, τον αντιπρόεδρο, τον οικονομικό και τον αθλητικό διευθυντή. Με επέπληξε μπροστά σε όλους. Λιγότερο τους παίκτες. Ήταν και οι τέσσερις αρχηγοί, τους οποίους… μάλωσε λίγο αλλά τους είπε ότι ήταν πολύ καλοί. Έπρεπε να παίξουμε άλλα τρία ματς και ήμασταν επτά βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο. Όταν τελείωσε η σύσκεψη, ήρθε σε μένα και μου είπε: «έλα εδώ να σε αγκαλιάσω, δεν υπάρχει λόγος πανικού, αλλά πρόσεχε».

Ακολούθως πήγε στα γεγονότα που ακολούθησαν την ισοπαλία στη Λάρισα, στην τελευταία στροφή πριν από τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Παίζουμε στη Λάρισα. Αν κερδίζαμε εκεί, ήμασταν πρωταθλητές. Με ισοπαλία, θέλαμε ακόμη έναν βαθμό στα τελευταία δύο ματς και είχαμε μπροστά μας ένα παιχνίδι με μία ομάδα (σ.σ. Λεβαδειακός) που είχε ήδη υποβιβαστεί. Πήγαμε στη Λάρισα, φέραμε ισοπαλία (1-1) και μετά το ματς, μας περίμενε στη Θεσσαλονίκη για σύσκεψη.

Έπιασα τον εαυτό μου να έχει ταχυπαλμία. Με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι σε όλο το δρόμο, από τη Λάρισα προς την Θεσσαλονίκη, επιστρέφοντας με το λεωφορείο καθώς η απόσταση είναι μόλις δύο ωρών, μας περίμεναν οπαδοί για να πανηγυρίσουν μαζί μας το πρωτάθλημα, αντιλαμβανόμενοι πως είχε τελειώσει. Δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε, χρειαζόμασταν μόλις έναν βαθμό και παίζαμε στην έδρα μας με ομάδα που βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. 

Ιβάν Σαββίδης-Ραζβάν Λουτσέσκου
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Και γι’ αυτό άργησαμε πολύ να γυρίσουμε στην Θεσσαλονίκη εκείνο το βράδυ και ως εκ τούτου αναβλήθηκε η σύσκεψη. Την επόμενη μέρα, την ώρα του μεσημεριανού, μας πήρε τηλέφωνο. Ήμασταν όλοι εκεί, εγώ, η διοίκηση, το επιτελείο μου, οι αρχηγοί της ομάδας. Ξεκίνησε να μου λέει: «κρίμα, πώς γίνεται αυτό», ότι δεν τα υπολόγισα σωστά. Τελειώνει η σύσκεψη και έρχεται πάλι σε μένα και μου λέει: «να προσέχεις, να είσαι συγκεντρωμένος και να παίζεις για τη νίκη, ας μην ρισκάρουμε τίποτα».

Στην εξίσωση μπήκε κι η κατάκτηση του Κυπέλλου με το οποίο ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε το πρώτο αήττητο νταμπλ της ιστορίας του παραθέτοντας τα εξής: «Τελειώνει ο προτελευταίος αγώνας, βγαίνουμε πρωταθλητές, υπάρχει πλήρης τρέλα στην πόλη. Ήταν Κυριακή και την Πέμπτη είχαμε υποχρεώσεις στο Κύπελλο για να πάμε στον τελικό, αφού είχαμε κερδίσει το πρώτο ματς με 2-0. Όλοι έλεγαν ότι δεν πρόκειται να προκριθούμε καθώς είχαμε μείνει από… ενέργεια. Τους είπα να ηρεμήσουν. Πέρα από τους πανηγυρισμούς στους δρόμους, δεν γιορτάσαμε καθόλου ιδιωτικά το Πρωτάθλημα. Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη είχαμε προπονήσεις. Προκριθήκαμε στον τελικό, φέρνοντας 0-0 στην Τρίπολη. Ήταν κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Και μας έμενε ακόμη ένα ματς για το Πρωτάθλημα, ήμασταν βέβαια ήδη πρωταθλητές μαθηματικά, αλλά μπορούσαμε να τερματίσουμε αήττητοι.

Μετά τον αγώνα στην Τρίπολη, φτάνουμε στο αεροδρόμιο και λέω στον αντιπρόεδρο, Μάκη Γκαγκάτση: «Ελπίζω να μην έχουμε καμία σύσκεψη σήμερα». Κι άρχισε να γελάει και μου λέει: «Μα πώς να έχουμε σύσκεψη;». Μετά από πέντε λεπτά, έρχεται σκυθρωπός και μου λέει: «Έχουμε σύσκεψη».

Ιβάν Σαββίδης-Ραζβάν Λουτσέσκου
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα και απευθείας πάμε στο ξενοδοχείο και στο γραφείο του προέδρου. Με επικρίνει, λέγοντάς μου: «Πώς θέλεις να κερδίσεις το Κύπελλο, πώς θέλεις να τερματίσεις αήττητος; Είναι αδύνατον, τι ποδόσφαιρο είναι αυτό;». Και στο τέλος μου λέει «Σε παρακαλώ να έχεις την ομάδα σε καλή διάθεση και με αυτοπεποίθηση».

Γυρνάω και του απαντάω: «Πρόεδρε, πρέπει να πάω σπίτι, να κοιταχτώ στον καθρέφτη και να πω στον εαυτό μου ότι δεν υποβιβαστήκαμε σήμερα αλλά πήραμε το Πρωτάθλημα». Με κοίταξαν όλοι γιατί ήμουν νευρικός. Ο πρόεδρος έσκασε ένα χαμόγελο και αφού τελείωσε η σύσκεψη, με πήρε στην αγκαλιά του και μου είπε «Κράτα δυνατή την ομάδα». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.