ΑΕΚ – Άρης 3-0: Ανέβηκε κορυφή και περιμένει! (hls)

Η ΑΕΚ επικράτησε στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής του Άρη, με 3-0, με τους φιλοξενούμενους ν΄αγωνίζονται με παίκτη λιγότερο από το 60ο λεπτό.

Η ΑΕΚ επικράτησε του Άρη με 3-0 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, παρέμεινε αήττητη στην έδρα της και σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, περιμένοντας πλέον τον Παναθηναϊκό που παίζει την Δευτέρα με τον Αστέρα!

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, πίεζε από την αρχή του ματς για το γκολ, ωστόσο το σημείο στο οποίο άλλαξαν οι ισορροπίες, ήταν η αποβολή του Ετέμπο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 60ο λεπτό. Με την έναρξη του Β΄ημιχρόνου ο Άρης πίεζε για να ισοφαρίσει, όμως η αποβολή σαφώς επηρέασε τον Άρη. Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στην Αθήνα με αρκετά προβλήματα έχοντας μάλιστα στον πάγκο τους, τέσσερα παιδιά κάτω των 20 ετών!

Στον Άρη, διαμαρτυρήθηκαν για την φάση του Αθανασιάδη που συγκρούστηκε με τον Φαμπιάνο, όμως ο Πορτογάλος διαιτητής Λούις Γκοντίνιο, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, έδειξε πως δεν υπάρχει καμία παράβαση.

Βράβευση πριν την σέντρα

Πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Άρη, η ΠΑΕ ΑΕΚ και προσωπικά ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης βράβευσαν με το Μετάλλιο Τιμής «Χρυσός Δικέφαλος Αετός» τρία διακεκριμένα μέλη της ΑΕΚ. Οι κ.κ. Πόλυς Χατζηωάννου, Πέτρος Παππάς και Γιάννης Σαραντίτης τιμήθηκαν για την πολύτιμη βοήθεια τους στο έργο της κατασκευής του γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Ματίας Αλμέιδα, παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1, με Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, Χατζισαφί αριστερά, Ρότα δεξιά, Βίντα και Μουκουντί κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ο Σιμάνσκι στο κέντρο έχοντας μπροστά του τον Γιόνσον, δεξιά τον Άμραμπατ, αριστερά τον Πινέδα και Γκαρσία με Αραούχο επιθετικό δίδυμο.

Ο Άλαν Πάρντιου ξεκίνησε με 4-3-3 με Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Πίρσμαν, δεξιά τον Οντουμπάτζο και αμυντικό δίδυμο τους Μπράμπετς και Φαμπιάνο. Ετέμπο Ντουκουρέ και Γκρέι στο κέντρο και Ιτούρμπε Ματέο Γκαρσία και Γκρέι στην επίθεση.

Στον πάγκο, λόγω των πολλών προβλημάτων για τον Άρη, υπήρχαν μόλις επτά παίκτες, εκ των οποίων οι τέσσερις να είναι κάτω των 20 ετών! Αναλυτικά ποιοι βρίσκονταν στον πάγκο του Άρη: Σιαμπάνης, Μαζικού, Νταμπό, Σγούρος, Παναγίδης, Τανούλης, Χατζηϊωάννου.

Λίγες φάσεις, προβάδισμα με πέναλτι του Άμραμπατ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε θέλοντας να επιβάλλει τον ρυθμό της, να πάρει την κατοχή της μπάλας για να δημιουργήσει ευκαιρίες και να σκοράρει νωρίς. Ο Άρης, που ταξίδεψε στην Αθήνα με πολλά προβλήματα τραυματισμών, είχε περισσότερο την προσοχή του στην άμυνα, με στόχο να μην δεχτεί γκολ και παράλληλα οι παίκτες του Άλαν Πάρντιου να έχουν δυνάμεις μέχρι το τέλος του αγώνα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, ήρθε για την ΑΕΚ, στο 12ο λεπτό. Ο Χατζισαφί, εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σιμάνσκι πλάσαρε αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 16ο λεπτό, ήρθε το πέναλτι για την ΑΕΚ. Ο Πινέδα έκανε σέντρα από τα δεξιά για τον Αραούχο, ο Αργεντινός έκανε κοντρόλ και ο Οντουμπάτζο τον έριξε στο έδαφος. Ο διαιτητής έδειξε αμέσως την λευκή βούλα.

Ο Άμραμπατ, ήταν εύστοχος για να κάνει το 1-0 με το πέμπτο φετινό του γκολ.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά στο 36ο λεπτό. Ο Πινέδα από τ΄αριστερά, έκανε καλή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας για τον Γκαρσία, ο οποίος πλάσαρε αλλά ο Κουέστα παραχώρησε το κόρνερ. Ο Άρης είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Κουέστα και δεν άφηνε την «Ένωση» να βγει γρήγορα μπροστά. Ο Ρότα, βλέποντας πως δεν είχε επιλογές από την σωστά παρατεταγμένη άμυνα του Άρη, έπιασε μακρινό σουτ, το οποίο δεν ήταν ικανό να προβληματίσει τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων.

Στο 44, η ομάδα του Άλαν Πάρντιου βγήκε μπροστά με εξαιρετική ανάπτυξη. Ο Νταρίντα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Γκρέι προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά χωρίς αποτέλεσμα, όμως η φάση σταμάτησε από τον Πορτογάλο διαιτητή, ως off side.

Η αποβολή άλλαξε τις ισορροπίες.

Ο Άρης έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο ματς, στο 51. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Αθανασιάδης βγήκε αλλά δεν έδιωξε σωστά, ο Ιτούρμπε πήρε την κεφαλιά και πριν η μπάλα περάσει την γραμμή, ο Χατζισαφί απομάκρυνε και ο Γκρέι που ήταν σε πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ!. Ο Φαμπιάνο είχε σύγκρουση στην έξοδο του Αθανασιάδη και βρέθηκε στο έδαφος με τον διαιτητή να συμβουλεύεται το VAR και να δείχνει πως δεν υπάρχει παράβαση για πέναλτι.

Ο Άρης μετά την καλή ευκαιρία που είχε, ανέβασε αρκετά την απόδοσή του, πήρε μέτρα στο έδαφος και πίεζε με στόχο την ισοφάριση. Στο 60ο λεπτό όμως, τα πράγματα έγιναν δύσκολα για την ομάδα του Άλαν Πάρντιου. Ο Ετέμπο, αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του Πορτογάλου προπονητή για φάουλ στον Σιμάνσκι και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Στο 68ο λεπτό, ο Άρης έχασε σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει! Ο Φαμπιάνο έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Αθανασιάδη σε εντυπωσιακή αλλά και δύσκολη επέμβαση!

Στο 70ο λεπτό, ο Ματίας Αλμέιδα έβαλε στο παιχνίδι τον Ελίασον, που επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από 84 ημέρες! Μάλιστα ο κόσμος φώναζε το όνομα του Ελίασον την ώρα που έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο!

Στο 74΄ ο Γκατσίνοβιτς που είχε περάσει ως αλλαγή μαζί με τον Ελίασον, δημιούργησε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο ματς. Ο Σέρβος, πήρε την μπάλα από το κέντρο, έκανε την κούρσα έφτασε στην αντίπαλη περιοχή πλάσαρε αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γκατσίνοβιτς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα! Ο Αραούχο έκανε ασίστ για τον Γκατσίνοβιτς και αυτός πλάσαρε εύστοχα τον Κουέστα για το 2-0!

Στο 85, ο Ιτούρμπε εκτέλεσε φάουλ, με τον Αθανασιάδη να μαζεύει εύκολα.

Στο 89ο λεπτό, ήρθε το τελικό 3-0 για την ΑΕΚ! Ο αλτραουιστής Αραούχο κουβάλησε την μπάλα από το κέντρο, είδε την κίνηση στα αριστερά του που έκανε ο Πινέδα, την κατάλληλη στιγμή του έσπασε την μπάλα και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 3-0! Πλέον ο Αραούχο μετράει έξι ασίστ!

ΑΕΚ(4-3-2-1): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μοκουντί, Χατζισαφί(80΄Σιντιμπέ), Σιμάνσκι(70΄Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον(80΄Μάνταλος), Άμραμπατ(70΄Ελίασον), Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία(80΄Τσούμπερ), Αραούχο.

Άρης(4-3-3): Κουέστα, Οντουμπάτζο(71΄Μαζικού), Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα, Ετέμπο, Ντουκουρέ, Γκρει(60΄Νταμπό), Ματέο Γκαρσία(94΄Σγουρός), Ιτούρμπε.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το match center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.