Ολυμπιακός: Οι ομοιότητες και η ξεχωριστή σχέση Βαλμπουενά – Τοβέν (vids)

Ο Ματιέ Βαλμπουενά θα παίξει ξεχωριστό ρόλο στην προσέγγιση του Φλοριάν Τοβέν απ' τον Ολυμπιακό.

Ο Φλοριάν Τοβέν είναι δεδομένο πως θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει, αν δεν το έχει ήδη κάνει, με τον Ματιέ Βαλμπουενά, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός ασχοληθεί θερμά με την περίπτωση του (αλλά και τον Αλεξί Ρομαό, με τον οποίο είχαν συνυπάρξει στη Μαρσέιγ). Ο 30χρονος Γάλλος μετά από θητεία 1,5 έτους στο Μεξικό και την Τίγκρες, θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και οι “ερυθρόλευκοι” φαντάζουν ως ιδανικό σενάριο, αν κρίνουμε και απ’ την αντίστοιχη απόφαση του Χάμες Ροντρίγκες. Ο Τοβέν σύμφωνα με τη “L’ Equipe” έχει ήδη δεχτεί κρούση απ’ τους πρωταθλητές και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται και η επίσημη πρόταση απ’ τον Ολυμπιακό.

Ο ένας ήρθε, ο άλλος έφυγε

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στον οργανισμό του Ολυμπιακού. Ο 38χρονος “έφηβος” έχει τεράστια διάθεση να προσφέρει είτε στον αγωνιστικό χώρο, είτε έξω απ’ αυτόν. Στην περίπτωση “Τοβέν” είναι σίγουρο πως θα συνδράμει αν του ζητηθεί, καθώς έχει ιδιαίτερη σχέση με τον 30χρονο συμπατριώτη του, που γιγαντώθηκε όταν ήταν συμπαίκτες στη Μαρσέιγ. Συναντήθηκαν μόλις για μία σεζόν, το 2013-2014, όταν ο Βαλμπουενά ετοιμαζόταν για την αποχώρηση, ενώ ο Τοβέν είχε μόλις έρθει στην “OM” απ’ την Μπαστιά. Μεταξύ τους έχουν συνεργαστεί με επιτυχία σ’ ένα γκολ, με τον Βαλμπουενά να βρίσκει με βαθιά μπαλιά τον Τοβέν, για να ολοκληρώσει τη φάση με σπουδαία ατομική ενέργεια στο ματς απέναντι στη Βαλενσιέν στις 29 Ιανουαρίου 2014 (σημείωσε μάλιστα το νικητήριο 2-1).

Έγραψαν ιστορία στην Ολυμπίκ

Μπορεί να μην αγωνίστηκαν για αρκετό διάστημα μαζί, αλλά αποτελούν αμφότεροι σπουδαία κεφάλια στην ιστορία του συλλόγου του γαλλικού Νότου. Ο Φλοριάν Τοβέν πέτυχε 86 γκολ με τη Μαρσέιγ στη Ligue 1 και αυτή η επίδοση αποτελεί ρεκόρ για τον σύλλογο στον 21ο αιώνα! Έφτασε τις 227 συμμετοχές και έμεινε πίσω μόνο απ’ τους Ντιμίτρι Παγέτ (έχει σήμερα 316) και τον Ματιέ Βαλμπουενά (242). Ο Βαλμπουενά διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με τον Τοβέν, κατά τη διάρκεια της κοινής τους θητείας στη Μαρσέιγ και μάλιστα ο Βαλμπουενά είχε σπεύσει να υποστηρίξει τον φερόμενο ως στόχο του Ολυμπιακού, όταν έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ολυμπίκ.

Ο Τοβέν πανηγυρίζει την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου το 2018. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

O νέος ρόλος Βαλμπουενά και η ομοιότητα με τον Τοβέν

Έχει γίνει γνωστό πως ο Ματιέ Βαλμπουενά αναζητεί σταθερή οικεία στη χώρα μας, ενώ στο παρελθόν δεν έχει κρύψει πως θα ήθελε ν’ αναλάβει άλλο πόστο στον Ολυμπιακό. Ο ρόλος που έχει παίξει στο παρελθόν στη μεταγραφή του Γιάν Εμβιλά, αλλά και η υπερβάλλουσα διάθεση που δείχνει καθημερινά για να βρει αγωνιστικά λεπτά, φανερώνει πως πρόκειται για αναπόσπαστο κομμάτι του οργανισμού του Ολυμπιακού. Πρόκειται ήδη για έναν “ambassador” του Ολυμπιακού και είναι σίγουρο πως μπορεί να επηρεάσει θετικά τον Τοβέν. Εξ’ άλλου ο Βαλμπουενά αναζήτησε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2019, ό,τι και ο Τοβέν τώρα, το ποδοσφαιρικό κίνητρο μέσω ενός συλλόγου που μπορεί να αγωνιστεί στα κορυφαία ευρωπαϊκά κύπελλα! Η προοπτική, αλλά και ο ρόλος που δίνει στον Τοβέν ο Ολυμπιακός δεν είναι αμελητέες ποσότητες και έχουν τη δική τους σημαντική βαρύτητα μεταξύ των προτάσεων που εξετάζει ο Γάλλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.