Άρης-Ολυμπιακός 0-1: Τζολάκης και Ελ Αραμπί τον έστειλαν στους “4”! (hls)

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό στην εκτέλεση πέναλτι του Αντρέ Γκρέι στο 84ο και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί "πυροβόλησε" στο 88ο, για να στείλουν τους "ερυθρόλευκους" στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, με νίκη 0-1 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" επί του Άρη

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Τζολάκη και Γιουσέφ Ελ Αραμπί, και με παίκτη λιγότερο στο τέλος λόγω αποβολής του Αντρέα Ριχάρδου Ντόη, ο Ολυμπιακός πέρασε διά πυρός και σιδήρου με νίκη 0-1 από το “Κλεάνθης Βικελίδης” το βράδυ της Τετάρτης (25/1), παίρνοντας την πρόκριση στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet κόντρα στον Άρη!

Για τους “ερυθρόλευκους” αυτή ήταν η δεύτερη νίκη επί των “κίτρινων”, καθώς είχαν επικρατήσει 1-0 στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο “Γ. Καραϊσκάκης” την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι, με συνολικό σκορ 2-0 πανηγύρισαν την κατάκτηση του εισιτηρίου για την επόμενη φάση του θεσμού, όπου θα βρούνε μπροστά τους την ΑΕΚ.

Θυμηθείτε εδώ το match center του αγώνα

Κατοχή, ευκαιρίες, “μηδέν”…

Ο Άρης πριν ξεκινήσει τον αγώνα αντιμετώπισε σειρά προβλημάτων. Ο Ντάνιελ Μαντσίνι μετακόμισε στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Μόουζες Οντουμπάτζο έμεινε εκτός αγώνα λόγω προβλήματος στο πόδι στην τελευταία προπόνηση, χθες (24/1), το οποίο δεν ξεπέρασε. Χώρια οι έτσι κι αλλιώς απόντες Μπράιαν Νταμπό, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ράφαελ Καμάτσο, Σαλέμ Εμπακατά και Νικολάς Ενκουλού.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Νταρίντα βρέθηκε να παίζει σε ρόλο δεξιού μεσοεπιθετικού στο 4-2-3-1, που αναγκάστηκε να επιλέξει ο Άλαν Πάρντιου. Ο Κουέστα ήταν στην εστία, ο Πίρσμαν αριστερά στην άμυνα και ο Μαζικού δεξιά, οι Φαμπιάνο και Μπράμπετς στο κέντρο της αμυντικής γραμμής, ο Ντουκουρέ και ο Ετέμπο αμυντικοί μέσοι, ο Ιτούρμπε στην αριστερή πλευρά και ο Μάνου Γκαρθία σε ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω από τον Γκρέι, που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μίτσελ, από την άλλη πλευρά, δεν χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τον Χουάνγκ, καθώς ήταν φορτωμένος από τα συνεχή παιχνίδια. Παρτενέρ του Εμβιλά ξεκίνησε ο Σαμασέκου στο 4-2-3-1 του Ολυμπιακού, με τον Βαλμπουενά σε ελεύθερο ρόλο επιτελικού μέσου. Ο Τζολάκης ήταν στην εστία, οι Παπασταθόπουλος και Ντόη κεντρικοί αμυντικοί, οι Ροντινέι και Βρουσάι στα άκρα της αμυντικής γραμμής, οι Μασούρας και Μπιέλ πλάγιοι μεσοεπιθετικοί (αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα) και ο Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Άρης βγήκε στο γήπεδο να πιέσει εξ αρχής και τα κατάφερε. Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή (57%-43% στο τέλος του πρώτου μέρους), αλλά και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Στο γκολ, όμως, δεν κατάφερε να φτάσει, εμφανίζοντας άλλη μία φορά το πρόβλημα που έχει στο σκοράρισμα απέναντι στις ομάδες που είναι πάνω από αυτόν στο βαθμολογικό πίνακα της SL1 (όπως είναι και ο Ολυμπιακός), ασχέτως αν ο αγώνας ήταν για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet.

Οι καλύτερες στιγμές για τον Άρη καταγράφηκαν στο 1ο (σουτ του Ετέμπο, η μπάλα κατέληξε κόρνερ), στο 34ο (σουτ του Γκρέι, ο Τζολάκης απέκρουσε), και στο 45ο+2′ (νέο σουτ του Γκρέι, έδιωξε με το πόδι σε κόρνερ ο Τζολάκης). Και ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες του, πάντως, με σημαντικότερες μια κεφαλιά του Μπακαμπού, που απέκρουσε ο Κουέστα στο 14ο, ένα γυριστό του Βαλμπουενά, που επίσης απέκρουσε ο Κουέστα στο 20ό, μια σέντρα του Μπιέλ, που κόντραρε στον Μαζικού και παραλίγο να γίνει αυτογκόλ στο 26ο κι ένα σουτ του Μπακαμπού στο 43ο, που έφυγε άουτ.

Φινάλε θρίλερ!

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο “ζωντανός” στο δεύτερο ημίχρονο. Όχι απλώς μετρίασε την πίεση του Άρη, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αλλά πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Τα αίματα, πάντως, άναψαν στο 60ό, όταν σε γύρισμα του Μαζικού εντός περιοχής των “ερυθρόλευκων” η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του Εμβιλά, ο Ούγγρος διαιτητής, Βαντ Ίστβαντ, είπε να συνεχιστεί το ματς, η συμπατριώτισσά του, Καταλίν Κούλτσαρ, στο VAR δεν είδε κάποια παράβαση, άπαντες στον πάγκο του Άρη και στην κερκίδα ξεσηκώθηκαν, αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 65ο, ο Πίρσμαν είχε τη στιγμή του, όμως, ούτε αυτός βρήκε γκολ. Σούταρε για να αποκρούσει και πάλι ο Τζολάκης σε κόρνερ. Στο 68ο ο Γκαρθία πλάσαρε, όμως, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε και στο 70ό ένα γύρισμα του Μαζικού επικίνδυνο, δεν πέρασε από τον Εμβιλά.

Σε αυτό το διάστημα οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν κάποια ευκαιρία. Ο Μίτσελ στην προσπάθειά του να κάνει πιο δημιουργική την ομάδα του και να της δώσει περισσότερη ενέργεια, έβαλε στο 62ο τον Χάμες αντί του Βαλμπουενά και στο 71ο τον Ελ Αραμπί αντί του Μπακαμπού και τον Ροντρίγκες αντί του Μασούρα. Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά μέτρα στο γήπεδο.

Από την άλλη πλευρά, ο Πάρντιου πέρασε στο παιχνίδι τον Πάλμα στο 76ο αντί του Μανού Γκαρθία, που δεν μπορούσε να συνεχίσει από προηγούμενο χτύπημα. Στο 81ο πέρασε και ο Ματέο Γκαρσία αντί του Ιτούρμπε. Στα τελευταία λεπτά, ο Άρης επιχείρησε να τα παίξει όλα για όλα και να βάλει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Τα κατάφερε, γι’ αυτό στο 84ο πήρε πέναλτι, όταν ο Ντόη γκρέμισε τον Γκρέι. Για την παράβαση ο αμυντικός του Ολυμπιακού πήρε κόκκινη κάρτα και ο επιθετικός του Άρη την μπάλα να εκτελέσει. Τότε, όμως, ο Τζολάκης έκανε τη μεγαλύτερη επέμβασή του στο παιχνίδι, αποκρούοντας το σουτ του Τζαμαϊκανού!

Οι “κίτρινοι” πάγωσαν μετά το χαμένο πέναλτι, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” αναθάρρησαν,παρότι έπαιζαν με δέκα παίκτες. Μάλιστα, στο 88ο βρήκαν και το γκολ, που τους έστειλε οριστικά στους “4” του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Ο Σαμασέκου έβγαλε μεγάλη κάθετη μπαλιά στον Ελ Αραμπί, αυτός βρήκε κενό χώρο στην πλάτη της άμυνας του Άρη, προχώρησε, βγήκε τε α τετ με τον Κουέστα, πλάσαρε σωστά κι έκανε το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ, μιας κι οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλο κουράγιο να αντιδράσουν ως το φινάλε, το οποίο ήταν θρίλερ!

Διαιτητής: Βαντ Ίστβαντ (Ουγγαρία)

Βοηθοί διαιτητή: Άλμπερτ Ίστβαν (Ουγγαρία), Βένσελ Τοθ (Ουγγαρία)

Τέταρτος διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

VAR: Καταλίν Κούλτσαρ (Ουγγαρία)

ΑVAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ετέμπο, Ντουκουρέ, Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (76’ Λούις Πάλμα), Ιτούρμπε (81’ Ματέο Γκαρσία), Γκρέι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Βρουσάι (85′ Σισέ), Εμβιλά, Σαμασέκου, Μασούρας (71’ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ (85’ Ραμόν), Μπακαμπού (71’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά (61’ Χάμες)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.