Σβαμπ: “Έχουμε ένα τρομερό ομαδικό πνεύμα και αυτό είναι το ‘κλειδί'”

Ο Αυστριακός μέσος, που έχει βρει το ρόλο του για τα καλά στην ομάδα του "Δικεφάλου" κι αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της διαχείρισης του Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε για τη νίκη επί του "Τριφυλλιού", τις δυνατότητες της ομάδας του, το Κύπελλο κι άλλα πολλά ενδιαφέροντα

Ο Στέφαν Σβαμπ δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που αρέσκεται να μιλάει με λόγια καθώς ο πολύπειρος μέσος του ΠΑΟΚ παραδοσιακά προτιμά κι επιλέγει τις πράξεις.

Παρόλα αυτά, η εμφατική εμφάνιση του “Δικεφάλου” χθες στη Λεωφόρο, που συνοδεύτηκε από αντίστοιχο αποτέλεσμα, ήταν μια καλή αφορμή προκειμένου να πει κάποια πράγματα ξεκινώντας ως εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πετύχαμε μία νίκη απέναντι στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας με ένα 3-0. Είναι μία εμφάνιση που στέλνει… μήνυμα! Μετά το ματς Κυπέλλου, δεν ήταν εύκολο το έργο μας. Γνωρίζαμε πως θα έψαχναν ‘εκδίκηση’ για την Τετάρτη αλλά κάναμε μία εκπληκτική εμφάνιση ως σύνολο, ως ομάδα. Έχουμε όμως μία ακόμη δουλειά που πρέπει να τελειώσουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό και κατόπιν θα πούμε περισσότερα».

“Έχουμε δουλέψει όλοι πολύ σκληρά

Στη συνέχεια έθιξε το θέμα των δυνατοτήτων του συνόλου στην τρέχουσα περίοδο: «Ίσως φέτος έχουμε περισσότερους παίκτες που μεγαλώνουν μέσα στην ομάδα, εξελίσσονται καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν και βελτιώνονται. Το βέβαιο είναι πως σε αυτήν την φάση έχουμε ένα τρομερό ομαδικό πνεύμα και αυτό είναι το κλειδί. Είναι η επίθεση, είναι η δουλειά στην άμυνα, δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ και έχουμε δουλέψει όλοι πολύ σκληρά. Η ομάδα γίνεται ολοένα και πιο συμπαγής και σαν γκρουπ γινόμαστε συνεχώς πιο δυνατοί».

Στέφαν Σβαμπ
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Για τις διαφορές που θα έχει το προσεχές ματς Κυπέλλου από το χθεσινό ματς Πρωταθλήματος: «Στο Κύπελλο, δεν έχουν να χάσουν κάτι και θα παίξουν φουλ επίθεση. Εμείς πρέπει να είμαστε συμπαγείς, να έχουμε μία σταθερή απόδοση και να δουλέψουμε σκληρά και γι΄αυτό το ματς. Δεν είναι εύκολο να παίζεις εδώ (σ.σ. Λεωφόρο), θα έχουν τις στιγμές τους όπως είχαν και σήμερα (σ.σ. εχθές) στο α΄ημίχρονο και γι΄αυτό θα πρέπει να αμυνθούμε σωστά. Το βέβαιο είναι πως δεν θα πρέπει να τους δώσουμε τις πιθανότητες να μπουν στο παιχνίδι και ας μην ξεχνάμε πως παίζουν στο σπίτι τους. Και στο σπίτι τους έχουν καλύτερη απόδοση από τα εκτός έδρας παιχνίδια».

Να παραμείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας μέχρι να ξεκινήσουν τα Play Off

Για την αντιμετώπιση του κάθε επόμενου αγώνα ξεχωριστά, που είναι κι η μόνιμη επωδός της τεχνικής ηγεσίας όταν ρωτάται για τους στόχους: «Συμφωνώ με το σκεπτικό του προπονητή, αυτό είναι ο σωστός δρόμος. Είμαστε στην 3η θέση και θα πρέπει να παραμείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας μέχρι να ξεκινήσουν τα Play Off. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια μπροστά μας, πολλά ντέρμπι και ματς στο Κύπελλο, όλα είναι πιθανά. Εμείς πάμε παιχνίδι με παιχνίδι».

Στέφαν Σβαμπ
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Για το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Κωνσταντέλιας: «Μας δίνει πολλά. Δίνει πολλά σε ταχύτητα, σε δημιουργία, σε έμπνευση και στην παρούσα φάση βρίσκεται σε top κατάσταση. Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης. Τον βοηθούν πολύ και οι συμπαίκτες του στη γραμμή επίθεσης. Κι αν η γραμμή επίθεσής μας είναι καλή, η αμυντική λειτουργία της ομάδας μας είναι ακόμη καλύτερη».

Απόλυτη σοβαρότητα και στη ρεβάνς

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει και ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί πνευματικά για το παιχνίδι της Πέμπτης. Να μην εφησυχαστούμε από το 3-0 στο ματς Πρωτάθλημα. Θα πρέπει να πάμε με απόλυτη σοβαρότητα και στη ρεβάνς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.