Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1: Έπεσε θύμα της… υπεροχής του! (hls)

Ο Ολυμπιακός είχε το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του σημερινού (22/1) αγώνα στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, όμως, πλήρωσε τη βεβαιότητά του για τη νίκη, αφήνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς

Κόντρα στην εικόνα του αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει νικητής σήμερα (22/1) από το Περιστέρι. Ή, αν προτιμάτε, ο Ατρόμητος κατάφερε να του στερήσει δύο πολύτιμους βαθμούς. Όπως και να έχει, η αναμέτρηση τελείωσε ισόπαλη με σκορ 1-1, χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις ήττες των αντιπάλων που προπορεύονται βαθμολογικά, όπως θα ήθελαν να κάνουν!

Οι “ερυθρόλευκοι” σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έδειχναν τη βεβαιότητα ότι θα έβρισκαν τον τρόπο να φτάσουν στη νίκη. Κι αυτό, γιατί πλησίαζαν την αντίπαλη περιοχή και την πολιορκούσαν με μεγάλη ευκολία. Κάπου εκεί χαλούσε η δουλειά, όμως, είτε γιατί ήταν αποτελεσματική η άμυνα των γηπεδούχων, είτε γιατί δεν ήταν σωστές οι τελικές επιλογές των φιλοξενούμενων. Βρήκαν γκολ, το οποίο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετό, ενώ δέχτηκαν γκολ σε φάση αντεπίθεσης, την οποία ο Μίτσελ είχε ζητήσει να προσέξουν στην ανάλυση του Ατρόμητου πριν τον αγώνα.

Θυμηθείτε εδώ το match center του αγώνα

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Τρία “δεκάρια” δεν έδωσαν… άριστα!

Όπως αναμενόταν, ο Μίτσελ επέλεξε να αγωνιστεί ξανά ο Ολυμπιακός με τρία “δεκάρια” στην αρχική του ενδεκάδα, τους Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ. Στόχος να επικρατήσουν οι “ερυθρόλευκοι” στο κέντρο και να είναι απολύτως δημιουργικοί, αλλά και επικίνδυνοι, απέναντι σε μια κλειστή και καλά οργανωμένη άμυνα, όπως αυτή του Ατρόμητου. Πίσω τους οι Εμβιλά και Χουάνγκ, για να τρέχουν και να καλύπτουν τους χώρους. Στην εστία ήταν ο Πασχαλάκης, στην άμυνα ο Ροντινέι στο δεξί άκρο, ο Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό και οι Ντόι και Παπασταθόπουλος κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μπακαμπού.

Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε από τον Κρις Κόουλμαν σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Γιαννιώτης ήταν στην εστία, οι Χατζηϊσαΐας, Στρούγγης κεντρικοί αμυντικοί, ο Κεσχρίντα δεξιά και ο Ντε Μποκ αριστερά στην άμυνα. Οι Έρλινγκμαρκ και Γκονζάλες ήταν αμυντικοί μέσοι, ο Φριτζόνσον επιτελικός μέσος, ο Ροτάριου στη δεξιά πτέρυγα, ο Ρομπάιγ στην αριστερή και ο Κιάρτανσον φορ.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ξεκίνησε για να επικρατήσει, να τρυπήσει μια δύσκολη άμυνα και να “τελειώσει” το ματς γρήγορα, όμως, τα τρία “δεκάρια” δεν του έδωσαν το… άριστα στο πλάνο του! Κι αυτό, διότι δεν μπόρεσε να βρει την ουσία στις ευκαιρίες που δημιούργησε, δηλαδή το γκολ. Μάλιστα, αν ήταν πιο προσεκτικοί οι γηπεδούχοι θα του έβαζαν εξ αρχής μεγαλύτερους μπελάδες, αφού αυτοί είχαν τις πρώτες μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 2ο έκανε σέντρα ο Μπιέλ, πρόλαβε ο Γιαννιώτης και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 13ο, ήταν η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ατρόμητου. Προβολή του Στρούγγη, επέμβαση του Πασχαλάκη, έμεινε το μηδέν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, στο 14ο, νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Ρομπάιγ, που βγήκε από αριστερά τετ α τετ, πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ!

Ο Ολυμπιακός συνήλθε από τις απανωτές ευκαιρίες του αντιπάλου και ισορρόπησε γρήγορα. Ανταπέδωσε τις ευκαιρίες και με το παραπάνω. Στο 24ο, σουτ του Μπιέλ μέσα από τη μεγάλη περιοχή από δεξιά, μπλόκαρε ο Γιαννιώτης. Στο 34ο, σέντρα του Φορτούνη, δεν πέρασε. Στην εξέλιξη της φάσης, σουτ του Χουάνγκ, επίσης δεν πέρασε, για να ακολουθήσει νέο σουτ, από τον Φορτούνη αυτή τη φορά, μέσα από τη μεγάλη περιοχή και να μπλοκάρει ο Γιαννιώτης. Στο 42ο, ο Ροντινέι έκανε σέντρα, κόντραρε η μπάλα, απέκρουσε ο Γιαννιώτης, στο ριμπάουντ πήγε ο Φορτούνης, αλλά με το χέρι, και τελείωσε εκεί η φάση. Στο 45ο, ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας φάουλ, όμως, η μπάλα έφυγε άουτ.

Αποδοτική πίεση, απρόσεκτη άμυνα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μίτσελ να βγάζει από το παιχνίδι τον Φορτούνη και να βάζει τον Μασούρα, ο οποίος πήγε στην αριστερή πτέρυγα. Δεξιά έμεινε ο Μπιέλ και κεντρικά ο Χάμες. Σκοπός ήταν ο Έλληνας πλάγιος μεσοεπιθετικός να ανοίξει το παιχνίδι από τα άκρα, για να ανοίξει κι η άμυνα των γηπεδούχων, που είχε μαζευτεί στον άξονα, από όπου και οι περισσότερες ενέργειες των “ερυθρόλευκων” στο πρώτο μέρος.

Πράγματι, το παιχνίδι άνοιξε σε ένα βαθμό, η πίεση έγινε πιο μεγάλη και άρχισαν να φαίνονται διάδρομοι για τους φιλοξενούμενους. Στο 50ό ο Εμβιλά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον κενό χώρο, σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 52ο, σουτ του Χάμες μέσα από την περιοχή, το έβγαλε ο Γιαννιώτης. Στο 54ο έγινε το 0-1! Ο Μπιέλ έβγαλε κάθετη ασίστ στον Μπακαμπού, που με βολέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Στο σημείο αυτό φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κυριαρχήσει πλήρως και να ανεβάσει το σκορ, όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αν και στο 58ο είχε την ευκαιρία του. Μετά από κόντρες στην περιοχή του Ατρόμητου, η μπάλα πήγε στο δοκάρι, ο Μπακαμπού πήρε το ριμπάουντ, έκανε τακουνάκι, για να διώξει σε κόρνερ ο Γιαννιώτης.

Αμέσως μετά, απείλησε ο Ατρόμητος. Από πλάγιο, πήρε κεφαλιά ο Χατζηϊσαΐας που πήγε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη και στην επαναφορά το σουτ του Ντε Μποκ εξ επαφής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ! Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το 1-1 και μαζί η ψυχρολουσία -και λόγω της κακής αμυντικής λειτουργίας σε αυτή τη φάση… Στην αντεπίθεση, ο Φριτζόνσον, μετά από ωραία πάσα του Ρομπάιγ, “κρέμασε” τον Πασχαλάκη, που βγήκε να του κλείσει τον χώρο, και σκόραρε!

Γρήγορα κινήθηκε ο Μίτσελ, βάζοντας στο 70ό στο παιχνίδι τους Ελ Αραμπί και Ροντρίγκεζ, αντί Μπακαμπού και Χουάνγκ αντίστοιχα. Έφτιαξε ξανά την επιθετική διάταξη, με τον Ροντρίγκεζ δεξιά, αριστερά τον Μασούρα, στην κορυφή τον Ελ Αραμπί, δεκάρι τον Μπιέλ και πιο πίσω τον Χάμες, όμως, ο Ολυμπιακός δεν ανέβηκε τόσο, όσο προσδοκούσε ο προπονητής του.

Ένα σουτ του Χάμες στο 73ο, άλλο ένα του Ελ Αραμπί στο 78ο κι ένα πλασέ του Χάμες μέσα από τη μεγάλη περιοχή, που έβγαλε και πάλι ο πολύ καλός Γιαννιώτης, ήταν οι στιγμές του Ολυμπιακού ως το φινάλε. Την πιο μεγάλη ευκαιρία, όμως, την είχε στο 81ο ο Ατρόμητος, όταν ο Φριτζόνσον από πολύ κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οι “ερυθρόλευκοι” με αυτή την ισοπαλία έφυγαν κατηφείς από το γήπεδο, γνωρίζοντας ότι έχασαν την ευκαιρία τους να πλησιάσουν κι άλλο στην κορυφή τον Παναθηναϊκό, που ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ. Οι δε γηπεδούχοι, ναι μεν χάρηκαν με τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως, κρυφοκοιτούσαν και το τρίποντο, που θα τους έφερνε πιο κοντά στην έκτη θέση του πίνακα, μετά και τη χθεσινή ήττα του Βόλου.

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Βοηθοί διαιτητή: Λάζαρος Δημητριάδης, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου

4ος Διαιτητής: Σπυρίδων Ζαμπαλάς

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Χατζηϊσαΐας, Στρούγγης, Κεσχρίντα, Γκονζάλες, Φριτζόνσον (82′ Τζοβάρας), Έρλινγκμαρκ (76′ Ι. Οικονομίδης), Ροτάριου, Ρομπάιγ (88′ Τζαβίδας), Κιάρτανσον (83′ Κωτσόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (84′ Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ (70′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ (84′ Σαμασέκου), Χάμες, Φορτούνης (46′ Μασούρας), Μπακαμπού (69′ Ελ Αραμπί).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.