Ιωνικός-ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή για τίτλο με γκολάρα Τσούμπερ (pics, vids)

Η ΑΕΚ με ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης επικράτησε 2-1 του Ιωνικού στη Νεάπολη χάρη σε γκολ του Τσούμπερ στο 92ο λεπτό!

Η ΑΕΚ πέταξε ένα ημίχρονο στη Νεάπολη, έιδε τον Ιωνικό να προηγείται 1-0 μέχρι το 82ο λεπτό, σημείο στο οποίο άρχισε να γίνεται η ανατροπή της Ένωσης με τον Βίντα να ισοφαρίζει και τον Τσούμπερ δέκα λεπτά μετά να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος δίνοντας ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Πολύ σημαντικές οι παρεμβάσεις του Αλμέιδα, ο οποίος με τις αλλαγές των Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Φερνάντες και Μάνταλου βελτίωσε την άσχημη εικόνα της ΑΕΚ.

Αγωνία στην ΑΕΚ για την κατάσταση του Λιβάι Γκαρσία. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Απρόοπτο με Γκαρσία

Για την ΑΕΚ προέκυψε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, καθώς ο Λιβάι Γκαρσία δεν ακολούθησε την αποστολή της ΑΕΚ στη Νίκαια για τον αγώνα με τον Ιωνικό. Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ έμεινε στο ξενοδοχείο λόγω ενοχλήσεων που αισθάνθηκε το Σάββατο και έτσι ο Ματίας Αλμέιδα αναγκάστηκε να διαφοροποιήσει τα πλάνα του.

Έτσι ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε το ματς με τους Αθανασιάδη στην εστία, στην άμυνα δεξιά ο Ρότα, αριστερά ο Χατζισαφί, στόπερ οι Βίντα, Μουκουντί, στα χαφ οι Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ και Πινέδα και στην επίθεση ο Φαν Βέερτ με τον Αραούχο.

Για τον Ιωνικό, ο Δημήτρης Σπανός τοποθέτησε στο γήπεδο την ομάδα του με 5-3-2 και τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Τσιγκρίνσκι, Σόουζα και Ρομαό στα στόπερ, τον Βαλεριάνο αριστερά και τον Μύγα δεξιά, στα χαφ τους Σάκιτς, Κάνιας και Φαντιγκά και στην επίθεση τους Σεμπά, Γούλερι.

Στο γήπεδο της Νεάπολης βρέθηκε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Έκλεισε τους χώρους ο Ιωνικός και “χτύπησε” στην αντεπίθεση με Σεμπά

Με τον Ιωνικό να αμύνεται, να κλείνει τους χώρους και να δυσκολεύει την ανάπτυξη του παιχνιδιού της ΑΕΚ κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο, με την Ένωση στο 9ο λεπτό να διαμαρτύρεται για πέναλτι σε πτώση του Ρότα μέσα στην περιοχή, αλλά τον Σιδηρόπουλο να αφήνει το ματς να συνεχιστεί.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με την ΑΕΚ να μην έχει επιλογές επιθετικά και υποπίπτει σε εύκολα λάθη, όπως αυτό του Ρότα στο 16′ με τον Φαντιγκά να κλέβει στη μεσαία γραμμή, αλλά η κάθετη που έβγαλε στον Σεμπά και το γκολ που σημείωσε ο Γούλερι δεν μέτρησε διότι στο ξεκίνημα της φάσης ο πρώτος ήταν σε θέση off side.

H AEK απείλησε στο 21′, με τη σέντρα του Άμραμπατ και την κεφαλιά του Σιμάνσκι να περνάει δίπλα από την εστία του Χουτεσιώτη, ενώ στο επόμενο λεπτό ήταν σειρά του Ιωνικού να διαμαρτυρηθεί για πέναλτι σε χέρι του Ρότα, με τον Κάνιας στην εξέλιξη της φάσης να σουτάρει έξω από την περιοχή και να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Στο 24′ το σουτ του Σεμπά πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά από την κάθετη του Κάνιας, ο Βίντα με κεφαλιά γύρισε στον Αθανασιάδη, ο οποίος καθυστέρησε να πάει στη μπάλα με τον Γούλερι να κερδίζει, αλλα να μην μπορεί να απειλήσει διότι ήταν σε πλάγια θέση.

Τα αμυντικά προβλήματα για την ΑΕΚ συνεχίζονταν και στο 32′, μια φαινομενικά εύκολη σέντρα του Σάκιτς πήγε να δημιουργήσει προβλήματα στην Ένωση διότι ο Αθανασιάδης “γκρέμισε” τον Βίντα με τον Μουκουντί να διώχνει τη μπάλα.

Ο Σεμπά αποφεύγει τον Μουκουντί και “γράφει” το 1-0. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η ΑΕΚ είχε λιγοστές ευκαιρίες και κυρίως απειλούσε με σέντρες όπως αυτλή του Χατζισαφί στο 36′ με το σουτ του Αραούχο να περνά πάνω από την εστία.

Δύο λεπτά μετά, ο Ιωνικός άνοιξε το σκορ. Ο Ρότα με τον Γιόνσον έχασαν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Φαντιγκά έβγαλε τον Ιωνικό στην αντεπίθεση και με ωραία πάσα βρήκε τον Σεμπά που με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-0, ενώ στο 42′ από την κάθετη του Φαντιγκά, ο Γούλερι υποδέχθηκε τη μπάλα, σούταρε από μακρινή απόσταση χωρίς να βρει εστία.

Το ημίχρονο έκλεισε με τη σημαντικότερη ευκαιρία της ΑΕΚ να έρχεται από στατική φάση και συγκεκριμένα το φάουλ του Χατζισαφί που αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Χουτεσιώτη.

Ο Σεμπά πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τον Ιωνικό. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Έπαιξε ως ΑΕΚ και έκανε την ανατροπή!

Το δεύτερο μέρος άρχισε χωρίς κάποια παρέμβαση από τους δύο προπονητές με την ΑΕΚ να έχει την πρώτη της τελική στο 46′, με τον Χατζισαφί να σουτάρει και τον Χουτεσιώτη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ, με τον Ιωνικό να απειλεί στο 53′ με το σουτ του Μύγα που πέρασε πάνω από την εστία.

Τα προβλήματα στην άμυνα της Ένωσης συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Βίντα να χάνει τη μπάλα από τον Φαντιγκά, ο οποίος έκανε σέντρα-σουτ με τον Μουκουντί να προλαβαίνει τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 56′ όταν από κόρνερ με τον Άμραμπατ, ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά, ο Φαν Βέερτ σούταρε με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και στη συνέχεια τον Χουτεσιώτη να σώζει πάνω στη γραμμή το κοντινό σουτ του Ολλανδού.

Σπουδαίες επεμβάσεις από τον Λευτέρη Χουτεσιώτη. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στο 62ο λεπτό, ο Άμραμπατ έκανε το επικίνδυνο γύρισμα με τον Φαν Βέερτ να κάνει την προβολή και να αστοχεί, ενώ στο 68′ η σέντρα σουτ του Μύγα κόντραρε για να μπλοκάρει ο Αθανασιάδης.

Η ΑΕΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 75′ με τον Γκατσίνοβιτς να εκτελεί ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι αλλά να μην βρίσκει εστία, ενώ στο 78′ μετά από στατική φάση της Ένωσης στην περιοχή του Ιωνικού, ο Γούλερι έβγαλε την αντεπίθεση, πέρασε στον Ρουμπουλάκου, ο οποίος σούταρε με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει τη μπάλα με δύο προσπάθειες.

Η λύση για την ΑΕΚ ήρθε από στατική φάση, με τον Φερνάντες στο 82′ να εκτελεί κόρνερ και τον Βίντα με κεφαλιά να νικά τον Χουτεσιώτη για το 1-1.

Πρώτο γκολ του Βίντα με τη φανέλα της ΑΕΚ. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Πέντε λεπτά μετά, ο Μάνταλος σούταρε μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να κοντράρει στον Ρουμπουλάκου και να περνά πάνω από την εστία, ενώ από το κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, ο Τσούμπερ γύρισε και ο Μάνταλος σουταρε πάνω στα σώματα.

Η ανατροπή για την ΑΕΚ ήρθε στο 92ο λεπτό με τον Μάνταλο να κάνει εξαιρετική κάθετη, ο Τσούμπερ από δύσκολη θέση σούταρε και έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας τπου Χουτεσιώτη για το 1-2!

Οι συνθέσεις:

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (50′ Αντούνες), Ρομαό, Μύγας, Βαλεριάνος, Σάκιτς, Κάνιας, Φαντιγκά (76′ Ρουμπουλάκου), Σεμπά, Γούλερι.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (62′ Φερνάντες), Γιόνσον, Άμραμπατ (74′ Τσούμπερ), Πινέδα (74′ Μάνταλος), Αραούχο, Φαν Βέερτ (62′ Γκατσίνοβιτς).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.