Ολυμπιακός: Τι περιμένει απ’ τον Ραμόν (vids)

Ο Ολυμπιακός προσθέτει στο δυναμικό του φρεσκάδα και καλείται ν' αναδείξει τον Ραμόν.

Η έλευση του Ραμόν στον Ολυμπιακό είναι επίσημη μετά και την ανακοίνωση της πειραϊκής ΠΑΕ, που ενημέρωσε πως ο 20χρονος Βραζιλιάνος θα είναι κάτοικος στο λιμάνι μέχρι το 2027. Οι πρωταθλητές προχώρησαν σε μια σημαντική επένδυση καθώς κατέβαλαν στη Φλαμένγκο, για το 70% των δικαιωμάτων του, ένα ποσό της τάξης των 1,5 εκ. ευρώ. Ο Ραμόν θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Μίτσελ και αφού ο Ισπανός κρίνει την αγωνιστική του κατάσταση θα τον εντάξει σε ανάλογο προπονητικό γκρουπ με την κατάλληλη ένταση.

Ο Ραμόν υπογράφει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό.

Το στοίχημα της προσαρμογής

Ο Ραμόν πραγματοποίησε το πρώτο του ποδοσφαιρικό ταξίδι εκτός Βραζιλίας για τον Ολυμπιακό και ο ενθουσιασμός του φάνηκε απ’ τις πρώτες του δηλώσεις, αναφέροντας στο αερδρόμιο: “Είμαι πανευτυχής που θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας“. Ο Ροντινέι με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στη Φλαμένγκο δήλωσε σχετικά στην κάμερα του novasports.gr: “Ο Ραμόν μου εξέφρασε την επιθυμία να έρθει στην Ευρώπη για τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να περάσει τη διαδικασία της προσαρμογής σε μια διαφορετική ήπειρο και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είμαστε εδώ όλοι και φυσικά εγώ ο ίδιος για να τον βοηθήσουμε. Είναι αρκετά νέος και έχει σημαντικά προσόντα”.

Τι φανέρωσε το “scout report”

Ο Ραμόν δυνάμωσε τη μετοχή του την περασμένη σεζόν, όταν η Φλαμένγκο τον παραχώρησε δανεικό στην Μπραγκαντίνο, ομάδα η οποία βρίσκεται υπό την “ομπρέλα” της Red Bull. Ο 21ετών αριστερός μπακ άρπαξε την ευκαιρία και έπαιξε σε 15 ματς κι έτσι έβαλε το προφίλ του στο κάδρο σημαντικών σκάουτερ, καθώς η συγκεκριμένη ομάδα διαθέτει ισχυρές διασυνδέσεις με την ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα για τον παίκτη του Ολυμπιακού (πλέον) ενδιαφέρθηκαν θερμά σύλλογοι όπως η Μπράγκα, η Μπενφίκα, η Ουντινέζε καιη Βασιλεία. Η ελληνική ομάδα εκμεταλλεύτηκε την αλλαγή μάνατζερ του Ραμόν και έκανε το αποφασιστικό βήμα για να τον κάνει δικό της. Ο νεαρός Βραζιλιάνος έχει εκδηλώσει στοιχεία ώριμου και δυναμικού παιχνιδιού στο αμυντικό σκέλος και αυτό είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει απ’ τους συνομήλικους συμπατριώτες του. Στο επιθετικό – δημιουργικό κομμάτι η στατιστική εικόνα μαρτυρά πως ο Ραμόν ακολούθησε μετρημένο παιχνίδι με υψηλά ποσοστά στις μεταβιβάσεις και στις σέντρες, χωρίς όμως επιθετικές εξάρσεις.

(Δείτε την ανάλυση που επιχείρησε το gate7int)

Ταμείο” και… προσδοκίες

Ο Ολυμπιακός -όπως έγραψα στο ξεκίνημα του άρθρου- προχώρησε σε μια επένδυση. Για ν’ αποδώσει η συγκεκριμένη επένυδση πρέπει να συντονιστούν αρκετοί παράγοντες που έχουν να κάνουν με τον ίδιο τον παίκτη και τον τρόπο που θ’ αντιμετωπίσει το νέο περιβάλλον. Προφανώς το διάστημα προσαρμογής δεν θα είναι ταχύτατο, όπως εκείνο του Ροντινέι, ο οποίος είναι περίπου δέκα χρόνια μεγαλύτερος σε ηλικία. Σε περίπτωση αποχώρησης του Ρέαμπτσιουκ απ’ τον Ολυμπιακό δύσκολα ο Ραμόν θα μπορέσει να εναρμονιστεί με το πλέον απαιτητικό σκέλος της σεζόν, αυτό του φινάλε της Super League με τα φετινά “καυτά” playoffs, αλλά και των υποχρεώσεων στο κύπελλο Ελλάδας.

To όνειρο συνύπαρξης με τον Μαρσέλο και το τατουάζ “Μ12”!

Η παρουσία του Μαρσέλο στο ρόστερ του Ολυμπιακού δεν πέρασε απαρατήρητη απ΄τον Ραμόν, ο οποίος είναι τεράστιος θαυμαστής του συμπατριώτη του και μάλιστα αγωνίζονται στην ίδια θέση! Μάλιστα ο Ραμόν έχει τατουάζ στο χέρι το σήμα κατατεθέν του Μαρσέλο, το “M12” και δείχνοντας το στην κάμερα του Olympiacos TV είπε: “Το είδωλό μου είναι εδώ, είναι ο Μαρσέλο, τον έχω στο χέρι μου τατουάζ. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι εδώ, και που θα έχω την ευκαιρία να προπονηθώ και να παίξω με το είδωλό μου”.

Το τατουάζ του Ραμόν αφιερωμένο στον “Μ12”!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.