ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-1: Στάση στους Ζωσιμάδες, από το μείον 7 περιμένει τον Παναθηναϊκό (hls)

Η ΑΕΚ είχε πληθώρα ευκαιριών και στα δυο ημίχρονα, αλλά ο ΠΑΣ ήταν πολύ ουσιαστικός στην άμυνα του και αποτελεσματικός στις ταχύτατες αντεπιθέσεις του.

Το ποδαρικό της ΑΕΚ στο 2023, έγινε με ήττα από τον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα (2-1) στο γήπεδο των Ζωσιμάδων και στον κεκλεισμένων θυρών παιχνίδι της 16η αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Super League. Μετά την εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού στην Λειβαδιά, η ΑΕΚ χρειαζόταν την νίκη για να υποδεχόταν με διαφορά 4 βαθμών τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (8/1) στην ΟΠΑΠ Αρένα, αλλά ο ΠΑΣ την ανάγκασε να υπολείπεται, πλέον, εφτά βαθμών.

Η ΑΕΚ είχε πληθώρα ευκαιριών και στα δυο ημίχρονα, αλλά ο ΠΑΣ ήταν πολύ ουσιαστικός στην άμυνα του και αποτελεσματικός στις ταχύτατες αντεπιθέσεις του.

Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή, παίζοντας στο…μισό γήπεδο τον ΠΑΣ, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πέτυχαν δυο γκολ στις τρείς ευκαιρίες που δημιούργησαν στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Στάϊκου ήταν άκρως αποτελεσματικοί. Στο 9′ ο Πήλιος με τάκλιν κέρδισε την κατοχή της μπάλας στην πλάγια γραμή του άουτ και από τα αριστερά έδωσε ασίστ στον Ριένστρα που πλάσαρε εύστοχα τον Αθανασιάδη. Αυτή ήταν η πρώτη “επίσκεψη” των Γιαννιωτών στην μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ και η δημιουργία του γκολ ανήκει στον Πήλιο.

Ο ΠΑΣ, ύστερα από 41 παιχνίδια, πέτυχε και δεύτερο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Και πάλι σε φάση αντεπίθεσης, οι γηπεδούχοι, από την σέντρα του Σόρια ο Μπάλαν νίκησε στον αέρα τον Βίντα και με “καρφωτή” κεφαλιά. ανάγκασε τον Αθανασιάδη να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του.

Η ποιοτικότερη ΑΕΚ σε μονάδες και ως σύνολο, δημιούργησε 7 τελικές προσπάθειες. Τρείς από τον Γκαρσία (24′, 37′, 42′) , δυο από τον Σιντεμπέ (26′, 35′) και από μια ο Αραούχο (14′) και ο Γιόνσον (34′), ενώ η κατοχή της μπάλας έφτασε στο 74% από τους παίκτες του Αλμέιδα. Η ΑΕΚ για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, μετά τον αγώνα της με τον Βόλο, στο γήπεδο της Ριζούπολης, βρέθηκε πίσω στο σκορ, με δυο γκολ. Ο ΠΑΣ έδωσε χώρο στην ΑΕΚ, αλλά ήταν ταχύτατος στην μεταβίβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, με αποτέλεσμα να σκοράρει δις και να αιφνιδιάσει την “Ένωση”, ενώ είχε ευκαιρίες σε σουτ του Μπάλαν στο 17′ και με τον Μορέιρα στο 29′.

Ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλντι από τον διαιτητή Φωτιά, για χέρι του Μουκουντί σε σουτ του Πήλιου (25′), ενώ δεν υπήρξε διακοπή του αγώνα από το VAR.

Η ΑΕΚ αναζήτησε, όπως αναμενόταν το γρήγορο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, ώστε να μείωνε στο ένα τέρμα και η πίεση που άσκησε στην περιοχή του Τσιντώτα, απέδωσε καρπούς στο 51′. Ο Αμράμπατ τροφοδότησε τον Φερνάντες που έδωσε ασίστ στον Αραούχο, ο Σόρια με τάκλιν δεν ανέκοψε την τροχιά της μπάλας και ο Αργεντίνος επιθετικός έκανε αριστοτεχνικό πλασέ και μείωσε σε 2-1.

Ο ΠΑΣ, όμως, ισσορρόπησε άμεσα το παιχνίδι και ανέκοψε τον ενθουσιασμό που είχε η ΑΕΚ για να έφτανε και σε δεύτερο γκολ. Κύλησαν 15 λεπτά μετά το γκολ του Αραούχο και ο Αλμέιδα ενίσχυσε την επίθεση του με τον Φαν Βέερτ αντι του Φερνάντες και τον Τσούπερ στην θέση του Πινέιδα. Ο ΠΑΣ δεν δημιούργησε ευκαιρία μέχρι το 85′ (σουτ του Μπάλαν σε φάση αντεπίθεσης), αλλά ο Στάϊκος ενίσχυσε την μεσαία γραμμή με ανασταλτικά χαφ, ώστε να υπήρχε αντοχή στις επιθέσεις της ΑΕΚ και οι γηπεδούχοι έφτασαν στην τρίτη νίκη τους και τους 14 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τον Αστέρα Τρίπολης.

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (68′ Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα (89′ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79′ Παμλίδης), Μπαλάν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Γιόνσον, Πινέδα (Τσούμπερ), Άμραμπατ, Φερνάντες (65΄Φαν Βέερτ), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.