Τέσσερις οπαδοί του ΠΑΟΚ οδηγήθηκαν στη φυλακή για επεισόδιο στις Σέρρες, εξαιτίας του οποίου καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, εξετάζοντας την υπόθεση τεσσάρων οπαδών του ΠΑΟΚ, τους έκρινε ένοχους για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και συμπλοκή, με αναγνώριση ελαφρυντικού μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, επιβάλλοντας στον καθένα, συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 4 μηνών. Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί, κατά περίπτωση, σε ποινές κάθειρξης 13,5 και 14 ετών, αλλά είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ήταν Μάρτιος του 2015, όταν έγινε αιματηρό επεισόδιο στις Σέρρες, που είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και να τραυματιστεί σοβαρά ο φίλος του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο παθόντες περνούσαν έξω από σύνδεσμο οπαδών στη διάρκεια νυχτερινής τους βόλτας για διασκέδαση. Φτάνοντας στο σημείο, φώναξαν κάποια συνθήματα υπέρ του Άρη, χτυπώντας παράλληλα την πόρτα του συνδέσμου. Στο άκουσμα των συνθημάτων, οι τέσσερις κατηγορούμενοι (28 έως 32 ετών σήμερα) που βρίσκονταν μέσα στον σύνδεσμο πετάχτηκαν έξω, τους ακολούθησαν και τους ξυλοκόπησαν άγρια με ξύλινα στειλιάρια, γροθιές και κλωτσιές, αφήνοντάς τους αιμόφυρτους στον δρόμο.

Καθισμένος στο αναπηρικό καροτσάκι, ο 40χρονος, πρώην αστυνομικός, δεν ήταν σε θέση να εξεταστεί από το Δικαστήριο, λόγω της σχεδόν ολικής αναπηρίας που υπέστη από τα βαρύτατα χτυπήματα. Από την πλευρά του, ο φίλος του ανέφερε πως εκείνο το βράδυ είχαν καταναλώσει αλκοόλ και ήταν σε εύθυμη κατάσταση, όχι όμως μεθυσμένοι. «Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Ήταν τόσο δυνατή η ξυλιά, που άρχισα να ζαλίζομαι. Κάθισα στον δρόμο. Σήκωσα τα χέρια μου για να καλύψω το κεφάλι μου και δέχθηκε νέα χτυπήματα», σημείωσε.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν συγγνώμη από τα θύματα, ενώ ανέφεραν ότι δεν επιδίωξαν αυτό το αποτέλεσμα. «Κάναμε μεγάλη ανοησία και μετανιώσαμε» είπε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών. Σε μία αποστροφή του λόγου του και ερωτηθείς σχετικά από την εισαγγελέα της έδρας, ο ίδιος αναφέρθηκε στην αντιπαλότητα των δύο ομάδων (αυτής που υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι και της αντίστοιχης των παθόντων), σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως περιστατικά βίας σαν το επίδικο «συμβαίνουν μεταξύ των δύο αυτών συλλόγων».