Πάλμα: “Θέλω κι άλλα γκολ με τον Άρη, όνειρό μου η Premier League!”

Ο Λουίς Πάλμα σχολίασε σε συνέντευξη, που έδωσε σε ΜΜΕ της Ονδούρας, ποιος είναι ο άμεσος προσωπικός του στόχος στον Άρη, αλλά και ποια η μεγάλη επιθυμία του στην ποδοσφαιρική του καριέρα

Τις καλύτερές του ημέρες ζει στον Άρη ο Λουίς Πάλμα τον τελευταίο μήνα! Έκλεισε τον πρώτο γύρο με τέσσερα (4) γκολ συνολικά, τρία απέναντι στη Λαμία και ένα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ανέβηκε στην πρώτη θέση των σκόρερς στους “κίτρινους” στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην τέταρτη γενικώς στη SL1, αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της Λίγκας για το μήνα Νοέμβριο, ενώ πήρε και το βραβείο του καλύτερου τέρματος της 12ης αγωνιστικής. Ραψωδία, όπως και το γεγονός ότι το χατ τρικ κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας ήταν το 25ο για παίκτη της ομάδας του στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία, αλλά και μόλις το τρίτο για ποδοσφαιριστή με καταγωγή από την Ονδούρα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Κι αφού έγιναν όλα αυτά, ο Πάλμα βρέθηκε στην πατρίδα του, για ολιγοήμερες διακοπές στο σπίτι του, με τους δικούς του ανθρώπους, εκμεταλλευόμενος τις μέρες άδειας από τον Άλαν Πάρντιου και την ΠΑΕ Άρης, λόγω της διακοπής των υποχρεώσεων εξαιτίας του Μουντιάλ. Ήρθε κι έδεσε, δηλαδή!

Εκεί, στην Ονδούρα, παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην ιστοσελίδα www.diez.hn. Μίλησε για το Μουντιάλ, τη διάθεση που έχει να βρεθεί σε ένα επόμενο με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του, την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά και για τον πώς βιώνει όλες αυτές τις καλές στιγμές που ζει στον Άρη, τις σχέσεις του με τον Άλαν Πάρντιου και τους έμπειρους παίκτες στην ομάδα, όπως ο Ζερβίνιο, τον συμπατριώτη και συμπαίκτη του, Έντουιν Ροντρίγκες, καθώς και για το μεγάλο ποδοσφαιρικό του όνειρο.

Τα αποσπάσματα της συνέντευξης, που αφορούν στην παρουσία του στον Άρη, αλλά και στο τι στοχεύει ο ίδιος στο μέλλον είναι τα ακόλουθα:

Ζεις μια σπουδαία στιγμή στον Άρη! Πώς βίωσες εκείνη την εβδομάδα που πέτυχες τέσσερα γκολ, συμπεριλαμβανομένου ενός χατ-τρικ;

“Είναι πολύ συγκινητικό, πιστεύω ακράδαντα ότι η δουλειά αποδίδει. Ο προπονητής μου μιλάει πριν τους αγώνες και αυτό με κάνει να νιώθω καλά. Σκέφτηκα ότι θα δώσω τα πάντα σε αυτά τα παιχνίδια πριν από την ανάπαυλα και ευχαριστώ τον Θεό, που μου έδωσε την ευκαιρία να πετύχω τέσσερα γκολ σε δύο παιχνίδια. Αυτό μου δίνει ώθηση να συνεχίσω στον ίδιο δρόμο. Θέλω να συνεχίσω να δείχνω στην Ευρώπη ότι στην Ονδούρα υπάρχει ταλέντο. Θέλω να συνεχίσω να ανοίγω την πόρτα για περισσότερους συναδέλφους”.

Μου λες ότι σου μιλάει συχνά ο Άλαν Πάρντιου. Τι σου λέει;

“Ο προπονητής μου έχει μεγάλη εμπιστοσύνη. Πάντα μου λέει ότι έχω μεγάλο ταλέντο και πως ότι ό,τι έχω στο μυαλό μου, πρέπει να μένει μέσα στο μυαλό μου. Μου ζητάει να είμαι πάντα συγκεντρωμένος”.

Ο πανηγυρισμός αλά Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν κάτι που το είχες σκεφτεί ή σου βγήκε εκείνη τη στιγμή; 

“Είχα ήδη σχεδιάσει να πανηγυρίσω όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Είπα στους συμπαίκτες μου ότι, αν σκοράρω, θα το κάνω! Είμαι ένας παίκτης που δίνει ρυθμό στα αποδυτήρια και θα μπορούσα να πω ότι είμαι από τους πιο χαρούμενους στην ομάδα! Όσον αφορά τους πανηγυρισμούς, είμαι υπέρ της εξάσκησης πριν από αγώνες”.

Τα πας καλά με τον Ζερβίνιο;

“Ναι, συνεννοούμαστε καλά. Του μιλάω, παρόλο που δεν ξέρω πολλά αγγλικά, αλλά τον καταλαβαίνω. Μου λέει να παίξω απλά, να μπαίνω στην περιοχή και να φροντίζω να σκοράρω. Αυτές είναι συμβουλές, που ακολουθώ”.

Πολύ λίγοι παίκτες από την Ονδούρα, μόνο τρεις, έχουν πετύχει χατ-τρικ στην Ευρώπη. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό;

“Η αλήθεια είναι ότι δεν το ήξερα, μέχρι που το διάβασα στην Diez. Η ομάδα μου έδωσε επίσης πληροφορίες ότι μετά από εννέα χρόνια παίκτης του Άρη σημείωσε ξανά χατ-τρικ. Όλο αυτό με κάνει να νιώθω μεγάλη τιμή! Μου δίνει κίνητρο για να συνεχίσω να δουλεύω. Αυτό που μου συμβαίνει, με κάνει να νιώθω καλά, Το ίδιο καλά αισθάνεται και η οικογένειά μου, γιατί εκπροσωπώ με καλό τρόπο την Ονδούρα στο εξωτερικό”.

Είσαι ο πρώτος σκόρερ του Άρη μέχρι τώρα στη σεζόν, πάνω από παίκτες του μεγέθους των Ζερβίνιο, Αντρέ Γκρέι, Χουάν Ιτούρμπε. Πώς βλέπεις αυτή την επιτυχία;

“Όλα αυτά με κάνουν πολύ χαρούμενο! Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι. Τώρα παλεύω στον πίνακα των πρώτων σκορερς με επιθετικούς από τις άλλες ομάδες. Απομένει ακόμα το μισό πρωτάθλημα και θέλω να συνεχίσω σε αυτή την κατεύθυνση, να πετύχω κι άλλα γκολ”.

Σίγουρα έχεις ξεπεράσει τους αριθμούς σου ήδη σε σύγκριση με την πρώτη σου σεζόν στην Ελλάδα. Τι διαφορετικό έχεις κάνει για να το πετύχεις;

“Νομίζω ότι η επιπλέον δουλειά που έχω κάνει ήταν πολύ ωφέλιμη. Συχνά δουλεύω χωριστά. Δεν είναι μόνο ότι είμαι εκεί δύο ώρες πριν από την προπόνηση, αλλά είμαι και από τους τελευταίους που φεύγουν. Επίσης, αν πρέπει να πάω γυμναστήριο, το κάνω, όπως και ιατρικό έλεγχο συχνά”.

Ποιο ήταν το κλειδί για να ταιριάξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

“Ήταν δύσκολο για μένα στην αρχή, γιατί προερχόμουν από το ποδόσφαιρο της Ονδούρας, το οποίο είναι λίγο πιο χαλαρό. Με πολύ σεβασμό, για παράδειγμα, με το θέμα των διαιτητών. Σταματούν πολύ το παιχνίδι. Στο National League και στην Ευρώπη ο ρυθμός είναι πολύ πιο γρήγορος, οι διαιτητές σε αφήνουν να παίξεις, δεν σφυρίζουν εύκολα φάουλ. Επίσης, η ταχύτητα και τα τακτικά σχήματα που ακολουθούμε είναι διαφορετικά στην Ευρώπη”.

Οι καλές σου εμφανίσεις έχουν κινήσει το ενδιαφέρον άλλων ομάδων. Πριν λίγους μήνες ο Άρης απέρριψε μια προσφορά εκατομμυρίων δολαρίων για σένα. Το γνώριζες αυτό;

“Δεν το είχα συνειδητοποιήσει και δεν θα ήθελα να το συζητήσω, για να αποφύγω προβλήματα με τον σύλλογό μου”.

Έχεις κάνει ήδη ένα μεγάλο βήμα, αλλά κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να συνεχίσει να ανεβαίνει. Πού βλέπεις τον εαυτό σου σε λίγα χρόνια;

“Θέλω να δουλέψω και να το απολαύσω, γιατί έχω πολλά χρόνια στο συμβόλαιό μου (μέχρι το 2026). Αλλά πάντα έλεγα ότι για μένα η Premier League είναι η καλύτερη στον κόσμο! Θεωρώ τον εαυτό μου ένα αγόρι 22 ετών, που κάνει μεγάλα όνειρα. Θα ήθελα να παίξω εκεί! ΅Είμαι ένας από αυτούς που σηκώνονται για να δουν τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Γιουνάιτεντ το πρωί. Είναι ένα πολύ δύσκολο και εντυπωσιακό πρωτάθλημα”.

Θυμάμαι ότι ήταν δύσκολο για εσένα να κάνεις ντεμπούτο όταν έφτασες στον Άρη και κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τον Έντουιν Ροντρίγκες. Γιατί;

“Όλοι με ρωτούν για τον Έντουιν. Προπονείται καλά, κάνει προσπάθεια, κάνει γυμναστήριο, δουλεύει. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι έχουμε έξι ξένους στο κλαμπ και στη λίστα μπορούν να πάρουν μόνο πέντε. Ο τεχνικός είναι αυτός που αποφασίζει ποιος θα πάει”.

Τι συμβουλή του έχεις δώσει;

“Του λέω ότι θα έρθει η ώρα να κάνει το ντεμπούτο του και όταν συμβεί, να το απολαύσει. Έχει ποιότητα, όλοι ξέρουμε την ποιότητα του Έντουιν. Πιστεύω ότι είναι κοντά στο να κάνει ντεμπούτο και είμαι σίγουρος ότι θα τον απολαύσουμε όλοι”.

Έχεις ακούσει καλά σχόλια για αυτόν από τους συμπαίκτες σας ή το προπονητικό επιτελείο;

“Ναι! Τον φωνάζουν “Πίνκι”, γιατί μια φορά του το είπα, όπως κάνουμε στην Εθνική, και όλοι κράτησαν το “Πίνκι”. Όλα τα σχόλια για τον Έντουιν είναι ότι παίζει καλά, ότι τα καταφέρνει και με τα δύο πόδια πολύ καλά. Τα σχόλια γι’ αυτόν γενικώς είναι καλά. Μην νομίζετε ότι του… επιτίθενται ή κάτι τέτοιο”.

Βλέπεις άλλον ποδοσφαιριστή από την Ονδούρα να έρχεται στην Ελλάδα;

“Πολλές φορές έχω ακούσει σχόλια ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Μου έχουν πει ότι θα χαθείς εκεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην Ονδούρα απέχουμε χρόνια από το ελληνικό πρωτάθλημα… Υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες, που τα έχουν πάει καλά σε Champions League και Europa League. Η Ελλάδα είναι μια βιτρίνα για να κάνουμε το άλμα σε άλλο πρωτάθλημα. Έτσι το βλέπω εγώ. Πρόσφατα μου είπαν ότι υπάρχει πιθανότητα να έρθει ο Patón Mejía, αλλά δεν μου είπαν σε ποια ομάδα ακριβώς. Ελπίζω να τον πάρουν και να βρεθούμε αντιμέτωποι”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.