Οι επιδόσεις των δανεικών της ΑΕΚ

Έξι παίκτες που ανήκουν στο δυναμικό της ΑΕΚ παραχωρήθηκαν δανεικοί το περασμένο καλοκαίρι είτε γιατί δεν υπολογίζονται, είτε για να πάρουν χρόνο συμμετοχής.

Στράτος Σβάρνας, Κλεμάν Μισελέν, Χρήστος Αλμπάνης, Γιάννης-Φοίβος Μπότος, Ζίγκα Λάτσι και Όλεγκ Νταντσένσκο. Έξι ποδοσφαιριστές, που η ΑΕΚ παραχώρησε με δανεισμό. Έξι ποδοσφαιριστές, που άλλοι δόθηκαν για να πάρουν χρόνο συμμετοχής και άλλοι επειδή δεν υπολογίζονται από την Ένωση. Δείτε τα έως τώρα πεπραγμένα τους στις ομάδες που αγωνίζονται.

Στράτος Σβάρνας

Πραγματοποιεί μια γεμάτη και εξαιρετική χρονιά, μέχρι τώρα, στο πολωνικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Ράκοβ Τσεστοτσόβα, η οποία μάλιστα είναι και πρωτοπόρος, με τα ρεπορτάζ, να θέλουν τον σύλλογο της Πολωνίας, να έχει αποφασίσει ήδη να κάνει χρήση της οψιόν. Ο Στράτος Σβάρνας, μετρά 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 2 γκολ – 3 ασίστ, ενώ έχει αγωνιστεί και στα προκριματικά του Κόνφερανς (5 ματς). Από εκεί και πέρα, αν τελικά, η Ράκοβ αποφασίσει να αγοράσει τον 25χρονο Έλληνα αμυντικό, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 2025, θα πρέπει να καταβάλει 1 εκατομμύριο ευρώ, με την Ένωση να διατηρεί και ποσοστό μεταπώλησης 20%.

Κλεμάν Μισελέν

Ο Κλεμάν Μισελέν ήρθε στην ΑΕΚ με εξαιρετικές συστάσεις και προοπτικές, όντας διεθνής με την γαλλική ολυμπιακή ομάδα και προερχόμενος από μια γεμάτη σεζόν στη Λανς, ωστόσο δεν μπόρεσε ποτέ επί της ουσίας να προσαρμοστεί στο κιτρινόμαυρο περιβάλλον. Έτσι, αποφασίστηκε φέτος το καλοκαίρι, από τη στιγμή που προέκυψε και μια εξαιρετική πρόταση από την Μπορντό, να δοθεί δανεικός για έναν χρόνο, επιστρέφοντας στην πατρίδα του. Μέχρι τώρα, ο 25χρονος δεξιός μπακ, μετρά 8 ματς πρωταθλήματος στη Ligue 2 (δεύτερη κατηγορία) με τους Γιρονδίνους, ενώ έχει και μια συμμετοχή στο Κύπελλο. Ο Μισελέν, έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 2025. Θυμίζουμε πως η συμφωνία ΑΕΚ-Μπορντό, περιλαμβάνει οψιόν αγοράς, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι που αν εκπληρωθούν καθίσταται υποχρεωτική η άσκηση αυτής. Μιας οψιόν, που αλλάζει, ανάλογα με την κατηγορία που θα παίζει τη νέα χρονιά η Μπορντό (Φέτος είναι στην Ligue 2), ενώ αν οι Γάλλοι επιλέξουν να μην κάνουν χρήση, θα χρειαστεί να πληρώσουν ένα συγκεκριμένο ποσό στην ΑΕΚ. Για την ώρα πάντως, η Μπορντό, είναι στη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στα μεγάλα σαλόνια.

Χρήστος Αλμπάνης

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην FC Andorra, που αγωνίζεται στη Segunda Division (δεύτερη κατηγορία) και ανήκει στον Ζεράρ Πικέ, αγωνίζεται φέτος, ως δανεικός, ο Χρήστος Αλμπάνης. Ο 27χρονος εξτρέμ, που και πέρυσι είχε δοθεί δανεικός στον Απόλλωνα Λεμεσού της Κύπρου, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα, μετρά φέτος στην Ισπανία 9 συμμετοχές με 2 γκολ, με την Andorra να βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας. Ο δανεισμός του Χρήστου Αλμπάνη δεν προβλέπει οψιόν και προφανώς το μέλλον του θα κριθεί το καλοκαίρι, αφού έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 2024…

Γιάννης-Φοίβος Μπότος

Ο ΓιάννηςΦοίβος Μπότος, αγωνίζεται από το καλοκαίρι ως δανεικός στην Μολδαβία και την Σερίφ Τιρασπόλ. Μάλιστα. Είναι, μάλιστα, ο δεύτερος δανεισμός του από την ΑΕΚ, μετά από εκείνον στην ολλανδική Go Ahead Eagles. Ο 21χρονος μέσος, προϊόν των κιτρινόμαυρων Ακαδημιών, που δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 2024, μετρά φέτος με την πρωτοπόρο ομάδα της Μολδαβίας και μόνιμη πρωταθλήτρια τα τελευταία χρόνια, επτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 1 γκολ, τρεις στην Ευρώπη και μια στο Κύπελλο όπου σημείωσε και δύο τέρματα. Ο δανεισμός του Μπότου στην Σερίφ περιλαμβάνει οψιόν αγοράς που έχει οριστεί στο 1 εκατομμύριο ευρώ, με την ΑΕΚ, να διατηρεί και 30% ποσοστό μεταπώλησης.

Ζίγκα Λάτσι

Μια μεγάλη ελπίδα για την ΑΕΚ και ένας ποδοσφαιριστής με τεράστιες προοπτικές που τον τελευταίο χρόνο όμως έμεινε κάπως… στάσιμος. Αποφασίστηκε, εν τέλει, το καλοκαίρι να παραχωρηθεί δανεικός στη σλοβενική Κόπερ όπου μέχρι τώρα δεν έχει αγωνιστεί σχεδόν καθόλου, αφού μετρά μόλις 45 λεπτά συμμετοχής. (Πέρυσι έπαιξε στην ΑΕΚ Β’ όπου είχε 20 ματς στη Super League 2). Η συμφωνία, είναι για δανεισμό ενός έτους χωρίς οψιόν αγοράς εννοείται και με δεδομένο πως δεν έχει αγωνιστεί καθόλου, γεγονός που δεν ωφελεί ούτε τον ίδιο, ούτε την ΑΕΚ, ούτε την ίδια την Κόπερ, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις…

Όλεγκ Νταντσένσκο

Ένα παιδί που έζησε την απόλυτη τραγωδία. Αφού πέρυσι τον Γενάρη, την ίδια ώρα που εκείνος υπέγραφε ως δανεικός για 1,5 χρόνο από την ΑΕΚ στη Ζόρια Λουχάνσκ, η σύζυγος του έχανε τη ζωή της σε φρικιαστικό τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο του Κιέβου. Και όμως, ο 28χρονος Ουκρανός βρήκε τη δύναμη. Πάτησε στα πόδια του ξανά και έχει φέτος μια γεμάτη σεζόν με 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Ουκρανίας με 1 ασίστ, ενώ έχει αγωνιστεί δύο φορές και στα προκριματικά του Κόνφερανς. Το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2024, ο δανεισμός του ωστόσο που είναι μέχρι το καλοκαίρι, προβλέπει οψιόν αγοράς και μένει να δούμε αν η Ζόρια θα κάνει χρήση της για να τον κάνει δικό της.

Πηγή: www.aek365.org


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.