ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0: Ξεμπέρδεψε σε 11 λεπτά και μετά το γνωστό πάρτι

Σε μια καλή προπόνηση μετέτρεψε η ΑΕΚ τον αγώνα με τον ΟΦΗ στην "Αγιά Σοφιά", όπου επικράτησε 3-0 σημειώνοντας την τέταρτη νίκη της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Έντεκα λεπτά χρειάστηκε η ΑΕΚ για να ξεμπερδέψει και να περάσει ένα άνετο βράδυ κόντρα στον ΟΦΗ, τον οποίο νίκησε 3-0 για την 12η αγωνιστική της Super League.

Με πέναλτι που κέρδισε ο Άμραμπατ και έκανε γκολ ο Γκαρσία στο 6′ άνοιξε ο δρόμος για τη νίκη, με τον Γκατσίνοβιτς να πετυχαίνει το τέταρτο φετινό του τέρμα, ενώ στο 60′ ο Μάνταλος ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της Ένωσης.

Λίγα πράγματα επιθετικά από τον ΟΦΗ, από τον οποίο δεν κινδύνευσε σε κανένα σημείο η ΑΕΚ που στρέφει πλέον την προσοχή της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς έδιωξαν νωρίς το άγχος

Με την ορμή της “Αγιά Σοφιάς” και παρά τις πολλές αλλαγές, η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με μεγάλη αποφασιστικότητα και μόλις στο 5ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Λάρσον και του Μεγιάδο πάνω στον Άμραμπατ. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR, το οποίο συμφώνησε με την απόφαση του Κουτσιαύτη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος νίκησε τον Μανδά και πέτυχε το 7ο φετινό του τέρμα.

Στο 9ο λεπτό, από γύρισμα του Πινέδα, ο Γκατσίνοβιτς σουταρε με τη μπάλα να κοντράρει στον Άμραμπατ και να φέυγει άουτ, ενώ στο 11′ από ωραία αντεπίθεση με τον Λιβάι Γκαρσία, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μάνταλου, ο οποίος βρήκε υπέροχα μέσα στην περιοχή τον Γκατσίνοβιτς με τον Σέρβο να εκτελεί στην κίνηση και να γράφει το 2-0.

Η πρώτη τελική του ΟΦΗ ήρθε στο 19ο λεπτό, όταν από κόρνερ του Μπαλογιάννη, ο Γκερέρο πήρε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της ΑΕΚ.

Στο 28′ το σουτ του Πινέδα από το ύψος της περιοχής σταμάτησε στον Μανδά, στο 38′ ο Γκερέρο με σουτ δεν βρήκε εστία, ενώ στο 39′ το μακρινό σουτ του Γκατσίνοβιτς κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του ΟΦΗ.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 45′ με το σουτ του Μπαλογιάννη και την δύσκολη απόκρουση του Αθανασιάδη που κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στον ίδιο ρυθμό, “κλείδωσε” τη νίκη ο Μάνταλος

To δεύτερο μέρος άρχισε με τον ΟΦΗ να είναι πιο δραστήριος επιθετικά, αλλά την ΑΕΚ στο 52′ να έχει την πρώτη αξιόλογη στιγμή με το σουτ του Γκατσίνοβιτς να σταματά στον Μανδά.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, η Ένωση έφτασε σε τρίτο τέρμα, με τον Άμραμπατ να βγάζει τη σέντρα, ο Γκαρσία πήρε την πρώτη κεφαλιά, η δεύτερη ήρθε από τον καλυπτόμενο Μανταλο, που σκόραρε για δεύτερη φορά φέτος στην “Αγιά Σοφιά“.

Στο 65ο λεπτό, η ΑΕΚ έφτασε κοντά σε τέταρτο γκολ όταν από εξαιρετική αντεπίθεση τεσσάρων εναντίον δύο, ο Γκατσίνοβιτς πάσαρε στον Άμραμπατ, όμως το σουτ του Μαροκινού αποκρούστηκε από τον Μανδά, ο οποίος αντέδρασε σωστά και στην εξέλιξη της φάσης στην κεφαλιά-ψαράκι του Σιντιμπέ, διώχνοντας σε κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά, ο Μάνταλος απείλησε ξανά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Χατζισαφί, με τον Μανδά να κάνει μία ακόμα εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 68′ το μακρινό σουτ του Ντουρμισάι ανησύχησε κάπως τον Αθανασιάδη που μπλόκαρε απλώνοντας τα χέρια του πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή, ενώ στο 75′ το σουτ του Γκαρσία κόντραρε στον Διαμαντή και κατέληξε κόρνερ.

Η ΑΕΚ με την άνεση των τριών τερμάτων έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο και στο 76′ μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας και γύρισμα του Σιντιμπέ, ο Αραούχο σούταρε πάνω από την εστία.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τελική για τον ΟΦΗ, καθώς στο 87ο λεπτό ο Ντουρμισάι σούταρε έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Αθανασιάδη.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης – Σιντιμπέ, Μουκουντί, Μήτογλου, Χατζισαφί – Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (66′ Αραούχο), Άμραμπατ, Πινέδα (66′ Γαλανόπουλος)- Γκαρσία (87′ Κοσίδης), Μάνταλος (70′ Μαχαίρας).

ΟΦΗ: Μανδάς – Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής (83′ Πασαλίδης), Θοράρινσον – Μεγιάδο, Ντιουσέ (83′ Νέιρα), Περέα – Μεσάκ Τζου (66′ Ντίκο), Γκερέρο (66′ Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.