Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 0-1: Επέστρεψε στην αγαπημένη του συνήθεια

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με "χρυσό" σκόρερ τον Φώτη Ιωαννίδη νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Την ενδέκατη νίκη του σε 12 αγωνιστικές στη Super League σημείωσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο και παράμεινε αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ανώτερη σε όλο το 90λεπτο όμως δυσκολεύτηκε πολύ για να φτάσει στο γκολ το οποίο ήρθε στο 78ο λεπτό από τον Ιωαννίδη, ο οποίος είχε μπει στο ματς πριν τρία λεπτά.

Έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 89′ ο Παναιτωλικός να ισοφαρίσει όμως η κεφαλιά του Καρέλη σταμάτησε στο δοκάρι.

“Πράσινη” υπεροχή, αλλά χωρίς κλασική ευκαιρία

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο Αγρίνιο και χρειάστηκε μόλις 35 δευτερόλεπτα για να δημιουργήσει την πρώτη του ευκαιρία, όταν από τη σέντρα του Μπερνάρ, ο Σπόραρ βρήκε με τη μία τον Βέρμπιτς, ο οοποίος όμως τελείωσε άσχημα τη φάση.

Στα επόμενα 20 λεπτά δεν συνέβη κάτι αξιόλογο, με τον Παναθηναϊκό στο 21ο λεπτό να διαμαρτύρεται για πέναλτι. Ο Μπερνάρ έκανε το γύρισμα, ο Σπόραρ σούταρε μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να χτυπά στο χέρι του Αποστολάκη, αλλά τον Βεργέτη και το VAR να κρίνουν πως δεν υπάρχει παράβαση και το ματς να συνεχίζεται με κόρνερ.

Στο 25ο λεπτό ήταν σειρά του Παναιτωλικού να απειλήσει με την επικίνδυνη σέντρα του Σενγκέλια που πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Μπρινιόλι, ενώ τρία λεπτά αργότερα μετά από γύρισμα του Χουάνκαρ για τον Βέρμπιτς, ο Αποστολάκης έβαλε την προβολή με τον Ανέστη να μπλοκάρει σταθερά και να αποτρέπει το αυτογκόλ.

Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους στο 30′ με την ατομική ενέργεια του Μόρσεϊ, ο οποίος απέφυγε Χουάνκαρ και Κουρμπέλη, όμως Μπρινιόλι έκανε εντυπωσιακή απόκρουση διώχνοντας σε κόρνερ.

Λύτρωση με Ιωαννίδη!

To δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, καθώς στο 47′ το απευθείας φάουλ του Σενγκέλια, πέρασε άουτ, με τους “πράσινους” από εκείνο το σημείο και έπειτα να μένουν μόνιμα έξω από την περιοχή ή και μέσα σ’ αυτή του Παναιτωλικού.

Στο 50′, κόρνερ του Μπερνάρ, κεφαλιά του Σένκεφελντ, μπλόκαρε ο Ανέστης και στο 58′ από γύρισμα του Χουάνκαρ, ο Μπερνάρ σούταρε μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να κοντράρει και τον Ανέστη να προλαβαίνει το κόρνερ.

Στο δεκάλεπτο 60-70 ο Παναθηναϊκός έχασε τρεις σημαντικές ευκαιρίες με τον Σπόραρ, ο οποίος στο 64′ πήρε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Ανέστης, στο 66′ από σέντρα του Χουάνκαρ με προβολή μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 69′ νικήθηκε ξανά από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Η λύτρωση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 78ο λεπτό, όταν ο Χουάνκαρ έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Ιωαννίδης κινήθηκε ωραία στο δεύτερο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να σταματά στον Ανέστη αρχικά, όμως η κόντρα έφερε τη μπάλα ξανά μπροστά του για να τη σπρώξει στα δίχτυα και να κάνει το 0-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ για τον Έλληνα επιθετικό μετά τις 27 Φεβρουαρίου και το 3-0 επί της ΑΕΚ.

Στο 81ο λεπτό από σέντρα του Κολοβού, ο Μάγκνουσον έσκυψε με τον Μπρινιόλι να αντιδρά ενστικτωδώς και να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 89′ ο Παναιτωλικός έχασε τη δική του σπουδαία ευκαιρία με τον Νταγκό να εκτελεί κόρνερ και τον Καρέλη με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Ανέστης – Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης (75′ Χουχούμης) – Φλόρες, Μλάντεν (75′ Μάρτενσον), Ντίας (75′ Κολοβός) – Ζοάο Πέδρο, Σενγκέλια (61′ Νταγκό), Μόρσεϊ (84′ Καρέλης).

Παναθηναίκός: Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (90′ Γκάνεα) – Κουρμπέλης (75′ Βαγιανίδης), Πέρεθ, Τσέριν – Βέρμπιτς (75′ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (90′ Σάρλια), Σπόραρ (84′ Τσοκάι).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.