Άρης – Λαμία 5-0: Ξέσπασε με χατ-τρικ Πάλμα (hls)

Ο Άρης επικράτησε της Λαμίας με 5-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούις Πάλμα!

Ο Άρης με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούις Πάλμα που σημείωσε χατ-τρικ, επικράτησε της Λαμίας με 5-0 για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος! Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου έφτασε τις 5 νίκες. Παράλληλα αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη του Άρη επί της Λαμίας! Ο Άρης ειχε επικρατήσει με 3-1 στις 11 Σεπτεμβρίου του 2020 της Λαμίας στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν εξαιρετικά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, είχαν σε μεγάλη ημέρα τον Λούις Πάλμα που πέτυχε χατ-τρικ, ενώ δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών για να πετύχουν περισσότερα τέρματα!

Η ομάδα της Φθιώτιδας, έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 21ο λεπτό, κάτι που φανερά επηρέασε το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας του Φέστα. Ωστόσο, ακόμη και πριν την αποβολή, ο Άρης είχε δείξει πως ήθελε τη νίκη!

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Άλαν Πάρντιου επέλεξε σχηματισμό 4-3-3, με τον Κουέστα να παραμένει κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Εμπακατά, στο αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό δίδυμο ο Φαμπιάνο με τον Ενκουλού.
Η τριάδα της μεσαίας γραμμής απαρτίζονταν από τους Ετέμπο, Μάνου Γκαρθία και Ματέο Γκαρσία. Στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Μαντσίνι (δεξιά) με τον Πάλμα (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Ζερβίνιο.
Για τη Λαμία, ο Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Σαράνοφ στο τέρμα. Δεξί μπακ ο Σιμόν, αριστερό ο Σαραμαντάς και στόπερ οι Αντέτζο και Κορνέζος.
Σλίβκα και Μπεχαράνο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, στα άκρα οι Ασκόβσκι (δεξιά) και Τσιλούλης (αριστερά), ενώ πίσω από τον προωθημένο Γιακουμάκη ήταν ο Ντε Βινσέντι.

Είχε ενέργεια, διάθεση και…Πάλμα!

Ο Άρης μπήκε αποφασισμένος να πάρει από νωρίς τον έλεγχο του ματς, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα κι όλας λεπτά. Οι παίκτες του Άλαν Πάρντιου είχαν την κατοχή της μπάλας και έψαχναν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της Λαμίας, που είχε παραταχθεί σωστά.
Η πρώτη καλή για τους γηπεδούχους, ήρθε στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Πάλμα έκανε ωραία κάθετη στον Ζερβίνιο, ο οποίος έπιασε καλό πλασέ, όμως η φάση δεν μέτρησε καθώς ο παίκτης του Άρη ήταν εκτεθειμένος, σύμφωνα με τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Η Λαμία, είχε δώσει βάρος κυρίως στην άμυνα βγαίνοντας στην κόντρα επίθεση. Στο έβδομο λεπτό ο Τσιλούλης απείλησε για πρώτη φορά με σουτ, με τον Κουέστα να μαζεύει σταθερά.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ομάδα της Φθιώτιδας, ήρθε ένα λεπτό αργότερα.
Σε σέντρα που έγινε από τα δεξιά, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά βγάζοντας τον Ντε Βινσέντι σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Κουέστα, όμως το πλασέ του δεν ήταν το καλύτερο δυνατό για να κερδίσει τον τερματοφύλακα του Άρη.

Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 17ο λεπτό έφτασαν στο γκολ. Ο Φαμπιάνο, μετά από σέντρα του Πάλμα, πήρε την κεφαλιά κάνοντας το 1-0! Έτσι έγινε ο έκτος παίκτης του Άρη που βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα φέτος.

Τα πράγματα για την Λαμία, έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στο 21ο λεπτό.


Ο Ντάνι Μπεχαράνο διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Σιδηρόπουλο μετά από μαρκάρισμα. Αρχικά ο διαιτητής του έδειξε την κίτρινη και στη συνέχεια την απ΄ευθείας κόκκινη, για εξύβριση.

Η ΠΑΕ Λαμία έβγαλε ανακοίνωση κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ο Άρης είχε την κατοχή και συνέχισε να ψάχνει και δεύτερο γκολ. Στο 27΄ο Μάνου Γκαρθία, έκανε ωραία ατομική ενέργεια και με το πλασέ του δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 31΄η ομάδα του Άλαν Πάρντιου, έχασε μια ακόμη καλή στιγμή με τον Μαντσίνι να κάνει τη σέντρα και το Ζερβίνιο να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Ο Άρης έφτασε στο γκολ δύο λεπτά αργότερα, στο 33΄.
Ο Ζερβίνιο έκανε σπουδαία προσπάθεια από τα δεξιά, έστρωσε στον Πάλμα και αυτός με πλασέ νίκησε τον Σαράνοφ για το 2-0!


Ο Λούις Πάλμα στο 36ο λεπτό πέτυχε και δεύτερο γκολ.
Ο Πίρσμαν έκανε προσπάθεια από τ΄αριστερά, έδωσε στον Πάλμα και αυτός πέτυχε υπέροχο γκολ για το 3-0!


Η Λαμία διαμαρτυρήθηκε πως στην αρχή της φάσης υπήρχε φάουλ στον Τσιλούλη.

Ο Άρης, που είχε κατοχή ακόμη και 74%, άγγιξε το 4-0!
Ο Μαντσίνι στο 38 είδε τον Σαράνοφ να παραχωρεί κόρνερ ενώ και στο επόμενο λεπτό, στην κεφαλιά του Φαμπιάνο, ο πορτιέρε της Λαμίας έδιωξε γι΄ακόμη μια φορά.

Η Λαμία λίγο έλειψε να μειώσει με αυτογκόλ του Ετέμπο!
Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε φάουλ από την αριστερή πλευρά, ο Ετέμπο προσπάθησε να διώξει και με την κεφαλιά του έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του.
Στην εξέλιξη της φάσης, μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Ντε Βινσέντι η μπάλα αναπήδησε στην καρδιά της άμυνας με τον Αντέτζο να μην προλαβαίνει να την σπρώξει στα δίχτυα.

Είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα και το εκμεταλλεύτηκε

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο! Στο 48, μετά από κόρνερ του Μαντσίνι, ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι.

Η Λαμία απείλησε στο 57ο λεπτό με σουτ του Τζανδάρη με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Ο Άρης ένα λεπτό αργότερα έφτασε στην επίτευξη ενός ακόμη γκολ.

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου αναπτύχθηκε καταπληκτικά και με τρεις μπαλιές έφτασε στο γκολ! Ο Μαντσίνι έσπασε τη μπάλα δεξιά για τον Πάλμα που σε σουτ έκανε το 4-0!

Αυτό είναι το δεύτερο χατ-τρικ του ποδοσφαιριστή από την Ονδούρα, με το προηγούμενο του να είναι στις 20/12/2020 στο ματς της Λόμπος με την Βίντα.

Στο 70 ο Πάλμα θα μπορούσε να έχει πετύχει και τέταρτο γκολ, όμως στο σουτ που έπιασε η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού.

Στο 83 ο Μποάκι απείλησε με μακρινό σουτ, με τον Κουέστα να μαζεύει σταθερά τη μπάλα.

Ο Γκρέι που είχε περάσει ως αλλαγή στο 66΄, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 5-0!!!

Ο Άρης πλησίασε και σε έκτο γκολ με τον Γκρέι να βγάζει σπουδαία κάθετη μπαλιά στον Καμάτσο όμως στο πλασέ του με το εξωτερικό η μπάλα κατέληξε άουτ.

Άρης: (4-3-3) Κούεστα, Εμπακατά δεξιά, Πίρσμαν , Φαμπιάνο,Ενκουλού, Ετέμπο(85΄Ιτούρμπε), Μανού Γκαρθία, Ματέο Γκαρσία(66΄Ντιόπ), Μαντσίνι(66΄Καμάτσο), Πάλμα(85΄Νταμπό), Ζερβίνιο(66΄Γκρέι).


Λαμία: 4-2-3-1: Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Σιμόν(86΄Προβυδάκης), Αντέντζο, Κορνέζο, Σλίβκα(75 Καραμάνος) , Μπεχαράνο, Ασκόφσκι(46΄Τζανδάρης), Τσιλούλης(66΄Μποάκι), Ντε Βινσέντι(46΄Νούνιες) Γιακουμάκης.

Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, Δημήτριος Μαυρουδής
4ος Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το match center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.