ΟΦΗ-Ιωνικός 0-2: Η πρώτη νίκη… ήρθε εκτός έδρας και μετά από 10 αγωνιστικές

Σκόρερ και των δυο γκολ ο Βασίλης Μάντζης- Αποδοκιμασίες από τους Κρητικούς φιλάθλους για την απόδοση των γηπεδούχων.

Έμελλε να περάσουν οι δέκα πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος της Super League, για να πετύχει την πρώτη νίκη του, ο Ιωνικός, εκτός έδρας και κόντρα στον ΟΦΗ (0-2), με δυο γκολ του Βασίλη Μάντζη. Ό,τι δεν κατάφερε σε δυο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια με τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, στις προηγούμενες αγωνιστικές, ο Ιωνικός το κατάφερε στο Ηράκλειο και ισοβαθμεί, πλέον με τον ΟΦΗ στην προτελευταία θέση. Αποδοκιμασίες των Κρητικών φιλάθλων για την απόδοση των γηπεδούχων.

Στο ντεμπούτο του Λιθουανού προπονητή, Βάλντας Νταμπράουσκας, ο ΟΦΗ παρατάχθηκε με σχήμα 4-2-3-1 και άρχισε το παιχνίδι με ενθουσιασμό για να σκοράρει. Στο 11′, οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο ημίχρονο. Ο Τοράλ απο πλάγια θέση, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Χουτεσιώτη, αλλά ο γκολκίπερ του Ιωνικού απέκρουσε την μπάλα σε δυνατό πλασέ. Στο 20′ ο Τζου βρήκε χώρο, σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Χουτεσιώτης έκανε νέα απόκρουση, ενώ στο 25′, ο Τοράλ τρυματίστηκε και αναγκαστικά αντικαταστάθηκε από τον Μπουζούκη.

Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Ιωνικός στο 26′. με τον Σεμπά να μπαίνει από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι για τον Μάντζη ο οποίος επιχείρησε το πλασέ και η μπάλα πέρασε εκτός της εστίας του Μανδά. Οκτώ λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του ΟΦΗ να απειλήσει για τρίτη φορά, από την παράλληλη σέντρα του Λάρσον, αλλά ο Γκερέρο για εκατοστά του δευτερολέπτου, δεν βρήκε την μπάλα ενώ αυτή είχε περάσει και από τον Χουτεσιώτη. Στο 44′, ο Γκερέρο «πάτησε» περιοχή, έχοντας, όμως, πολύ άστοχη κατάληξη της προσπάθειας του.  

Στο 52΄ο Ιωνικός είχε εξαιρετική στιγμή να ανοίξει το σκορ, όταν ο Σεμπά μπήκε από τα δεξιά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, τροφοδότησε τον Μάντζη ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το πλασέ και ο Μανδάς απέκρουσε με το πόδι. Και μετά την πρώτη προειδοποίηση τους, οι Νικαιώτες σκόραραν στο 56′, Σέντρα του Λοβέρα, ο Μάντζης έκανε υψηλότερο άλμα από τον Μπαλογιάννη και με κεφαλιά, σημείωσε το 0-1. Τρία λεπτά. αργότερα, ο Ιωνικός είχε και νέα ευκαιρία για το 0-2, με δυνατό σουτ του Μάντζη.

Ο Νταμπράουσκας χρησιμοποίησε τους Ντουρμισάι και Θοράρινσον μετά το 63′ για να ενίσχυε την επίθεση της ΟΦΗ, αλλά η άμυνα του Ιωνικού ήταν αποτελεσματική και δεν απειλήθηκε, ενώ αντίθετα σε φάση αντεπίθεσης οι παίκτες του Σπανού αναπτύχθηκαν ιδανικά και σε διπλή ευκαιρία, ο Βασίλης Μάντζης, ύστερα από απόκρουση του Μανδά σε πλασέ του Ρομαό, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό γκολ του και των φιλοξενουμένων (84΄).

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (63′ Θοράρινσον), Μεγιάδο (74′ Ντίκο), Περέα, Ντιουσέ (63’Ντουρμισάι) , Τζου (46′ Θεοδοσουλάκης), Τοράλ (25′ Μπουζούκης), Γκερέρο,

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Σάκιτς, Ρομαό, Φαντιγκά (76′ Μασάς), Λοβέρα (69′ Λοβέρα), Σεμπά (87′ Φμαπιάν), Ελευθεριάδης, Μάντζης (87′ Ιωαννίδης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.