ΑΕΚ: Τι έκανε ο Γκαρσία για να είναι υποψήφιος MVP; (vids)

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι ίσως ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της ΑΕΚ, με τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο να σκοράρει ακατάπαυστα.

H Super League την Τρίτη ανακοίνωσε τους παίκτες που είναι υποψήφιοι για τον MVP του Οκτωβρίου στο ελληνικό πρωτάθλημα και μέσα σ’ αυτούς βρίσκεται και το όνομα του Λιβάι Γκαρσία. Απολύτως δικαιολογημένα με βάση τα όσα είδαμε στη Super League από τον επιθετικό της ΑΕΚ.

Ο 24χρονος επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ τον μήνα που προηγήθηκε και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το αποκαλύπτουν οι αριθμοί του.

O Γκαρσία σκόραρε στα τέσσερα από τα πέντε ματς της ΑΕΚ που διεξήχθησαν τον Οκτώβριο, με τον Ατρόμητο να είναι η μοναδική ομάδα που δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της.

Στις 3 Οκτωβρίου, στο πρώτο ματς της “Αγιά Σοφιάς“, ήταν ο παίκτης που έκανε το 2-0 κόντρα στον Ιωνικό, ενώ την επόμενη αγωνιστική σκόραρε ξανά το δεύτερο γκολ της Ένωσης εναντίον του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης“. Ακολούθησε το ματς με τον Ατρόμητο που δεν σκόραρε, όμως το έκανε δύο φορές στη Λιβαδειά κόντρα στον Λεβαδειακό, ενώ ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο τελευταίο ματς του Οκτωβρίου.

Συνολικά, ο Γκαρσία τον Οκτώβριο έβαλε τα πέντε από τα έξι τέρματα που έχει σημειώσει ως τώρα, με το πρώτο γκολ να έρχεται στο ματς του Αγρινίου με τον Παναιτωλικό όταν έκανε το 0-1 στο 48ο λεπτό.

Δεν είναι μόνο τα γκολ

Τα γκολ εννοείται είναι αυτά που μετράνε και αυτά που παραμένουν για πάντα στη μνήμη του κόσμου, όμως για έναν προπονητή υπάρχουν και οι “δουλειές” που γίνονται μέσα στο γήπεδο και είναι τόσο φανταχτερές όσο τα γκολ.

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι ο πρώτος παίκτης που αρχίζει την πίεση στην αντίπαλη άμυνα, με τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο να κυνηγά κάθε μπάλα. Εκτός του ότι είναι ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης με 6 γκολ, είναι ο δεύτερος στο πρωτάθλημα σε τελικές προσπάθειες μετρώντας 25, έξι λιγότερες από τον πρώτο Αραούχο.

Επίσης έχει κερδίσει 9 φάουλ από τους αντιπάλους του (17 ο Ρότα), έχει 15 τελικές εντός περιοχής (19 ο Αραούχο) και 7 κλεψίματα (39 ο Σιμάνσκι).

Όπως και να ‘χει, ο Λιβάι Γκαρσία στις 10 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί ως τώρα, από τις οποίες έχει αγωνιστεί στις 7, είναι παίκτης που ποροσφέρει πολλά στο παιχνίδι της ΑΕΚ και μάλιστα ανταποκρίνεται επάξια στο νέο ρόλο που του έχει δώσει ο Ματίας Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.