Οι πέντε που αναβάθμισαν την ΑΕΚ και ο Αλμέιδα (vids)

Η ΑΕΚ δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα των τελευταίων χρόνων και αυτό έχει εξήγηση. Οφείλεται στην παρουσία του Αλμέιδα και των ποιοτικών παικτών που ήρθαν στην Ένωση.

Η ΑΕΚ σε σχέση με την περυσινή σεζόν έχει αλλάξει ολοκληρωτικά. Έχει αλλάξει σε όλους τους τομείς. Νέος προπονητής και συνεργάτες, καινούργιοι παίκτες με ποιότητα που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια από το ρόστερ της.

Ο Ματίας Αλμέιδα στο σύντομο διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ έχει αλλάξει πολλά. Ότι κι αν λέμε εμείς δεν έχει καμία σημασία, πολύ απλά γιατί όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο και στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Αργεντινός προπονητής άλλαξε τη νοοτροπία στα “κιτρινόμαυρα” αποδυτήρια και πρόσφερε (και προσφέρει) αγωνιστική ταυτότητα στην Ένωση. Μια ταυτότητα που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν είναι όμως μόνο η παρουσία του Αλμέιδα που έχει φέρει την ΑΕΚ σ’ αυτό το σημείο που βρίσκεται τώρα μετρώντας έξι σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

Για την πορεία της Ένωσης έχουν παίξει σημαντικό ρόλο και οι ποιοτικές προσθήκες που έγιναν στο ρόστερ της. Ορμπελίν Πινέδα, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, Νίκλας Ελίασον, Ντομαγκόι Βίντα και Αρόλντ Μουκουντί είναι πέντε ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ΑΕΚ, “έδεσαν” άμεσα σχετικά μαζί τους και μεταξύ των υπολοίπων παικτών της Ένωσης με αποτέλεσμα να εκτελούν άψογα το πλάνο του Αργεντινού προπονητή.

Βίντα και Μουκουντί συνεργάζονται εξαιρετικά στο κέντρο της άμυνας, προσφέροντας σταθερότητα στην ανασταλτική λειτουργία της Ένωσης, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα και Ελίασον είναι χαφ που προσφέρουν σημαντικές λύσεις στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ΑΕΚ, αλλά και στο σκοράρισμα. Είναι παίκτες που προσφέρουν πολλά στο παιχνίδι της ΑΕΚ και αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι ο Λιβάι Γκαρσία “αναγεννήθηκε” με την παρουσία του στην κορυφή της επίθεσης, τα κέρδη αυξάνονται περισσότερο.

Μιλώντας με αριθμούς ο Γκατσίνοβιτς έχει βάλει τρία γκολ, ο Πινέδα επίσης τρία, ο Ελίασον έχει πέντε ασίστ και ο Λιβάι Γκαρσία έξι γκολ! Φυσικά δεν είναι μόνο οι αριθμοί, απλά αυτοί είναι που κάνουν πιο όμορφη τη βιτρίνα.

Σε όλα τα παραπάνω δεν έχουμε δει ακόμα τα ονόματα των Γενς Γιόνσον και Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, δύο αναμφισβήτητα ποιοτικών ποδοσφαιριστών που σε άλλες ομάδες η ενδεκάδα θα ξεκινούσε απ’ αυτούς. Και στην ΑΕΚ εννοείται πως πιστεύουν πολύ στους δύο ποδοσφαιριστές, αλλά πόσο εύκολο είναι για έναν προπονητή να “πετάξει” από την ενδεκάδα παίκτες που βγάζουν όσα τους ζητάει μέσα στο γήπεδο για να βάλει κάποιους άλλους; Η απάντηση είναι: δεν είναι καθόλου εύκολο.

Ο Αλμέιδα όλο αυτό το διάστημα στην ΑΕΚ έχει δείξει πως δεν πάει σε αλλαγές αν δεν προκύψει ανάγκη. Όποια αλλαγή έχει κάνει ο Αλμέιδα είναι είτε μετά από άσχημο αποτέλεσμα, είτε αναγκαστικά λόγω τραυματισμού. Και μέχρι τώρα οι επιλογές του έχουν δικαιωθεί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.