Λεβαδειακός-Ατρόμητος 2-1: Άξιζε το τρίποντο και το πήρε! (hls)

Ο παθιασμένος Λεβαδειακός νίκησε τον νευρικό Ατρόμητο και πήρε την πρώτη του νίκη με σκόρερ τους Νίκα και Σκβάρκα, ενώ είχε και δύο δοκάρια με τον Μουτίνιο. Ισοφάρισε προσωρινά με γκολάρα ο Ρομπάιγ.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος από τον Ατρόμητο και κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ σχετικά νωρίς στο παιχνίδι κι αφού είχε πρώτα απειλήσει δύο φορές με τον ίδιο ποδοσφαιριστή. Τον Γιώργο Νίκα.

Μόλις στο 12ο λεπτό ο νεαρός άσος βρέθηκε απέναντι από τον Γιαννιώτη ύστερα από ωραία κάθετη του Χάμοντ αλλά το σουτ του έστειλε τη μπάλα λίγο έξω. Τέσσερα λεπτά και πάλι ο Νίκας από σέντρα του Τσάπρα μόνος απέναντι από τον Γιαννιώτη έκανε άτσαλο τελείωμα χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Η τριτη του ευκαιρία ήταν και η φαρμακερή. Ήταν στο 25ο λεπτό όταν από σέντρα του Τσάπρα από τα δεξιά πάτησε ξανά περιοχή και με δυνατή κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γιαννιώτη και πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Superleague για το 1-0.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights της αναμέτρησης

Ο Ατρόμητος σε όλο το πρώτο ημίχρονο προσπάθησε από τα πλάγια με Κλωναρίδη και Ρομπάιγ να φανεί απειλητικός αλλά οι Βοιωτοί ήταν καλά διαβασμένοι. Ως εκ τούτου οι Περιστεριώτες απείλησαν μόνο από δύο στατικές φάσεις με τον Σουάρεθ όμως να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα εκτός εστίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με τον Ρομπάιγ στο 48′. Ο Γάλλος συνδυάστηκε ωραία με τον Κούεν και βρέθηκε απέναντι από τον Μάρκοβιτς αλλά έστειλε τη μπάλα με πλασέ εκτός εστίας. Στο 54′ ο Ατρόμητος έχασε και νέα ευκαιρία όταν αναπτύχθηκε ωραία από τα δεξιά, με τον Ντε Μποκ να κάνει τη σέντρα αλλά κανέναν να μη βρίσκεται στην πορεία της μπάλας για να την προωθήσει στα δίχτυα.

Μετά τα πρώτα δέκα λεπτά ο Λεβαδειακός ισορρόπησε και θα μπορούσε να είχε πετύχει δεύτερο γκολ, αν το διαγώνιο σουτ του Μουτίνιο δεν κατέληγε στο αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη και άουτ. Κι αφού δεν ήρθε στο 61′ το 2-0, ήρθε στο 63′ το 1-1 με εκοληκτικό γκολ του Ρομπάιγ.

Οι παίκτες του Λεβαδειακού έκαναν λάθη έξω από την περιοχή τους τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Ρομπάιγ ο οποίος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με ένα υπέροχο σουτ έστειλε τη μπάλα στο γάμα της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Μάρκοβιτς για την ισοφάριση.

Στο 68′ ο Ντε Μποκ πήγε να πετύχει το γκολ της χρονιάς με εκπληκτικό εναέριο τακουνάκι από κόρνερ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Μάρκοβιτς. Ο Ατρόμητος προσπαθούσε μετά την ισοφάριση να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ.

Από λάθος του Σουάρεθ όμως στη μεσαία γραμμή ο Μουτίνιο βρέθηκε στο ένας με έναν με τον Χατζηισαΐα και κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεσεi ανέλαβε ο ίδιος για να στείλει ξανά (!) τη μπάλα στο δοκάρι έντεκα λεπτά μετά το πρώτο του στο ματς. Έτσι παρέμεινε το 1-1.

Μετά από τη νέα ευκαιρία του Λεβαδειακού να πετύχει γκολ, παραλίγο να το πληρώσει ξανά, όταν ο Ατρόμητος βγήκε ωραία από δεξιά, ο Κλωναρίδης έκανε τη σέντρα αλλά το πλασέ στο πρώτο δοκάρι από τον Τζαβίδα έκοψε η άμυνα του Λεβαδειακού.

Με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω ήρθε το δεύτερο γκολ του Λεβαδειακού. Ο Νίκας βρήκε ωραία στα δεξιά τον Τσάπρα σε ένα ακόμα ανέβασμά του κι ο νεαρός μπακκ έβγαλε τη δεύτερη του ασίστ στο ματς με τον Σκβάρκα να τελειώνει τη φάση με ένα απλό πλασέ στην ανυπεράσπιστη εστία κάνοντας το 2-1.

Δύο λεπτά αργότερα θα μπορούσε να είχε γίνει και το 3-1 όταν από ωραία ενέργεια και σουτ του Βρακά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ. Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι και κατάφερε να κρατήσει ως το τέλος άνετα το 2-1 για να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη, την ώρα που για τον Ατρόμητο ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Βινίσιους, Λιάγκας, Τσάπρας, Μπαχανάκ, Μεχία (56′ Σκβάρκα), Χάμοντ, Νίκας, Βρακάς (89′ Βρακάς), Μουτίνιο, Πέτρε (56′ Λούα Λούα)

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Σουάρεθ, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Κούεν (83′ Κωτσόπουλος), Έρλινγκμαρκ (63′ Φριτζόνσον), Ρομπάιγ, Κλωναρίδης, Κιάρτνασον (63′ Τζαβίδας)




Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.