Αλμέιδα: «Μακάρι σε όλα τα παιχνίδια να παίζουμε έτσι»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του, την εικόνα που έδειξε καθώς και στην ατμόσφαιρα του γηπέδου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου:

«Μακάρι σε όλα τα παιχνίδια να παίζουμε όπως στο σημερινό. Η ομάδα τα πήγε πολύ καλά. Όλες οι ενέργειες ήρθαν από κινητικότητα, από έλεγχο του ματς, από ανάκτηση της μπάλας και είναι σημαντικό να ελέγχεις τα συναισθήματα. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν μια γιορτή για τον κόσμο όπως πριν λίγες μέρες. Αλλά πολλές φορές όταν ήμουν παίκτης είχα δει ότι κάθε ομάδα μπορεί να καταστρέψει μια γιορτή. Αξιολογώ πολύ την αυτοσυγκέντρωση των παικτών μου, την προσωπικότητα και γιατί παίξαμε σαν σύνολο. Ήμασταν πολύ δυνατοί».


Για την ατμόσφαιρα


«Ήμασταν μέρος στη γιορτή των εγκαινίων την Παρασκευή. Είναι πολύ σημαντικό και όμορφο το τι έχει δημιουργηθεί εδώ και το τι αντιπροσωπεύει η ιστορία και ο πολιτισμός του κλαμπ. Προσωπικά είμαι ευγνώμων γιατί μου επιτρέπει να ζω αυτές τις στιγμές. Ταυτόχρονα προσπάθησα να διαφοροποιήσω τι σημαίνει τα εγκαίνια για το κλαμπ και τι σημαίνει για μας ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Είχα μιλήσει στους παίκτες. Τους είπα αυτά που σκεφτόμουν σε σχέση με την ατμόσφαιρα, όπου μιλάμε για μια θετική ατμόσφαιρα, αλλά πραγματικά εξαρτάται από εμάς τους ίδιους να την κάνουμε θετική. Εγώ ποτέ δεν μπαίνω πριν τα παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο. Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες, αυτοί που θα πρέπει να ελέγξουν το ματς και εγώ επικεντρώνομαι σε κάτι διαφορετικό. Προφανώς χάρηκα και διασκέδασα τον τρόπο που παίξαμε, με τη νίκη και τον κόσμο μας».


Για το αν η πίεση ψηλά και η ένταση είναι στο επίπεδο που θέλει ο ίδιος:


«Νομίζω πως όσο περνάει ο καιρός οι παίκτες θα το ερμηνεύουν περισσότερο μέσα από τις προπονήσεις και θα το βλέπετε μέσα στο γήπεδο. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα ματς τα σχεδιάζουμε το ίδιο. Αλλά σήμερα είδα τους παίκτες να το διασκεδάζουν. Το πιο όμορφο για έναν προπονητή είναι να βλέπει ευτυχισμένους τους παίκτες. Θέλω να δίνουν οι παίκτες μου και την ψυχή τους σε κάθε μπάλα, να παίζουν σαν ομάδα και αυτό για μένα είναι να τρέχουν όλοι. Μερικές φορές μπορεί να βγουν τα πράγματα, άλλες όχι. Όταν βγαίνουν τα πράγματα καλά το διασκεδάζουμε και σκεφτόμαστε κάτι άλλο».


Αν έχει ζήσει τέτοια ατμόσφαιρα στο παρελθόν:


«Έχω παίξει σε κάποιες καλές ομάδες. Οι μεγάλες ομάδες έχουν ξεχωριστό πάθος. Γι’ αυτό νιώθω ευγνωμοσύνη που ζω από το ποδόσφαιρο και να έχω ζήσει αυτά τα συναισθήματα και να βλέπω τους οπαδούς να το διασκεδάζουν. Το γήπεδο έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο που δεν μπορείς να ακούσεις αυτά που λέει ο διπλανός σου. Αυτό σου δίνει κίνητρο, οπότε απέξω πρέπει να κάνεις νοήματα γιατί δεν ακούγεσαι όταν φωνάζεις! Ζήτησα από τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι στο 200% γιατί και οι ίδιοι όταν φώναζαν δεν ακούγονταν. Είναι ένα γήπεδο που σε συγκινεί. Όταν εμείς δίνουμε στον κόσμο το κίνητρο για να είναι χαρούμενος τότε έχουμε τον 12ο παίκτη».


Για το ματς με τον Άρη:


«Είμαστε χαρούμενοι που νικήσαμε σήμερα γιατί το αξίζαμε και ψάξαμε αυτή τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός παίζει καλό ποδόσφαιρο και γι’ αυτό είναι πρώτος. Ο Άρης επίσης παίζει καλό ποδόσφαιρο, είναι μια δυνατή και επιθετική ομάδα και νομίζω πως θα πρέπει να προετοιμαστούμε για να δώσουμε ένα ωραίο θέαμα και να καταφέρουμε αυτό που ψάχνουμε».


Για το αν θεωρεί σήμερα ότι η ΑΕΚ είναι μεγαλύτερος σύλλογος σε σχέση με όσα θεωρούσε όταν ήρθε:


«Ζω και νιώθω ότι είμαι σε ένα κλαμπ του το γνωρίζω. Τα περισσότερα κλαμπ, τα μεγάλα κλαμπ με ιστορία τα γνωρίζω γιατί μου αρέσει να μελετώ το ποδόσφαιρο. Πάντα δείχνω σεβασμό στις ομάδες με μεγάλη ιστορία. Γι’ αυτό δέχθηκα την πρόκληση να έρθω στην ΑΕΚ όντας γνωστός σε κάποιους επειδή έπαιζα ποδόσφαιρο. Και όντας ένας προπονητής παντελώς άγνωστος γι’ αυτά τα πρωταθλήματα. Είμαι χαρούμενος στην ΑΕΚ, δουλεύω για να μην αφήσω αυτό το μέρος και το ποδόσφαιρο πάντα δίνει την ευκαιρία να νιώσεις τα περίεργα συναισθήματα λόγω της αγάπης και του πάθους του κόσμου. Χθες γνώρισα ένα παιδί που ταξίδεψε 8.000 χιλιόμετρα οδικώς. Ήμουν και εγώ οπαδός πριν γίνω ποδοσφαιριστής. Σήμερα είμαι προπονητής, αλλά τη μέρα που θα ξεχάσω ότι είμαι οπαδός θα σημαίνει ότι ξέχασα την ταπεινότητα. Τότε δεν θα πρέπει να είμαι άλλο στο ποδόσφαιρο. Σέβομαι την ιστορία και προσπαθώ να ενισχύω τη θέση που δουλεύω για να μην την αφήσω».


Για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες :


«Κάθε φορά που σουτάρει ένας παίκτης δεν σημαίνει ότι θα μπει και γκολ. Εμείς είμαστε σε μια περίοδο που δουλεύουμε, που βελτιωνόμαστε, συνεπώς μακάρι να κάνουμε τόσες ευκαιρίες και να βάζουμε τόσα γκολ».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.