ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2: Καλπάζει με οδηγό τον Αϊτόρ! (hls)

Ο Παναθηναϊκός πέρασε σήμερα (2/10) από την Τούμπα, με ανατροπή στο σκορ κόντρα στον ΠΑΟΚ και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ, που σημείωσε και τα δύο γκολ, και συνεχίζει μόνο με νίκες στην κορυφή του πίνακα της SL1

Τεράστια ανατροπή έκανε ο Παναθηναϊκός σήμερα (2/10) στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, για την 6η αγωνιστική της SL1, και πέρασε με νίκη με σκορ 1-2, συνεχίζοντας μόνο με τρίποντα (6Χ3) στην κορυφή της βαθμολογίας. Οδηγός και μεγάλος πρωταγωνιστής για τους “πράσινους” ήταν ο Αϊτόρ, ο οποίος σημείωσε και τα δύο τέρματα για την ομάδα του και γύρισε το ματς.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι δύο αντίπαλοι είχαν από ένα ημίχρονο στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στο πρώτο, όταν και προηγήθηκε 1-0 με γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στο 18ο λεπτό. Σκορ, με το οποίο έκλεισε το σαρανταπεντάλεπτο. Στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που επέβαλε το ρυθμό του και έφτασε στην ανατροπή και στη νίκη τελικά.

Θυμηθείτε εδώ το match center της αναμέτρησης

Επιθετικός προσανατολισμός εκατέρωθεν

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τους δύο προπονητές να παρατάσσουν τις ομάδες τους δίνοντάς τες ο καθένας από την πλευρά του επιθετικό προσανατολισμό. Ο μεν Ρασβάν Λουτσέσκου επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κοτάρσκι στην εστία, τον Λύρατζη δεξιά στην άμυνα, τον Βιεϊρίνια αριστερά και τους Ίνγκασον και Νάσμπεργκ κεντρικούς αμυντικούς, τους Κούρτιτς και Ντάντας αμυντικούς μέσους, τον Ντόουγκλας επιτελικό, το Νάρεϊ στη δεξιά πτέρυγα και τον Ζίβκοβιτς στην αριστερή, με τον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης.

Από τη δική του πλευρά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε σχηματισμό 4-3-3, με τον Μπρινιόλι στο τέρμα, τον Σάντσες αριστερά στην άμυνα, τον Χουάνκαρ δεξιά και τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον κεντρικούς αμυντικούς, τον Ρούμπεν Πέρεθ αμυντικό μέσο, με τους Κουρμπέλη και Τσέριν αριστερά και δεξιά μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους, τον Αϊτόρ στην αριστερή πτέρυγα, τον Μπερνάρ στη δεξιά και τον Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Καθηλωτικός ο ΠΑΟΚ

Στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο αντίπαλοι έδειξαν εξ αρχής διάθεση να βγούνε επιθετικά, να επιβάλουν το ρυθμό τους και να φτάσουν στο γκολ γρήγορα. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να εκμεταλλευτεί τους γρήγορους και ποιοτικούς ακραίους του και να χτυπήσει στην κόντρα ή να περάσει την μπάλα στον Ολιβέιρα, στις οργανωμένες επιθέσεις από τον άξονα, ενώ ο Παναθηναϊκός ήθελε να βάλει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, σημαδεύοντας τον Σπόραρ. Επίσης, οι “πράσινοι” ασκούσαν πίεση στους Κούρτιτς και Ντάντας, για να κλέψουν μπάλες και να βγούνε φάτσα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Σταδιακά, πάντως, οι “ασπρόμαυροι” ήταν αυτοί που επέβαλαν το ρυθμό τους και έγιναν πιο επικίνδυνοι, φτάνοντας και στο γκολ με τον Ολιβέιρα στο 18ο, έπειτα από έξοχο συνδυασμό των Ζίβκοβιτς και Ντόουγκλας, ο οποίος με τακουνάκι έβγαλε ασίστ στον σκόρερ μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, για να πλασάρει εύστοχα ο τελευταίος.

Ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλες ευκαιρίες, όπως με τον Αουγκούστο 11ο, τον Ντάντας στο 14ο, τον Ολιβέιρα στο 17ο, το Νάρεϊ στο 32ο και τον Κούρτιτς στο 45ο, φτάνοντας στις 6 τελικές και κατοχή μπάλας στο 54%. Ο Παναθηναϊκός είχε μια καλή στιγμή, με τον Αϊτόρ στο 12ο κι άλλα μία με τον Σπόραρ στο 37ο. Παρά την υπεροχή τους και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, πάντως, οι “ασπρόμαυροι” δεν κατάφεραν να φτάσουν σε δεύτερο γκολ, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για το δεύτερο ημίχρονο.

Έλαμψε ο Αϊτόρ

Η κίνηση ματ του Γιοβάνοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να περάσει εξ αρχής τον Αϊτόρ στη δεξιά πτέρυγα και να φέρει τον Μπερνάρ αριστερά. Ο Ισπανός εξτρέμ έπεφτε πλέον πάνω στον Βιεϊρίνια και γι’ αυτόν ήταν πιο εύκολο να κάνει ζημιά στον ΠΑΟΚ, όπως κι έγινε. Στο 51ο πήρε μακρινή μπαλιά από τον Ρούμπεν Πέρεθ, άφησε πίσω του στο σπριντ τον αρχηγό του “Δικέφαλου”, πέρασε και τον Κοτάρσκι και έκανε το 1-1.

Το γρήγορο γκολ έδωσε ψυχολογική ώθηση στους “πράσινους” και έβαλε βαρίδια στα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι αποσυντονίστηκαν. Τα πράγματα για τους “ασπρόμαυρους” τα έκανε πιο δύσκολα η αλλαγή που ζήτησε κι έγινε, λόγω ενοχλήσεων στον αριστερό οπίσθιο μηριαίο, ο Ολιβέιρα στο 57ο λεπτό. Ο μοναδικός κλασικός φουνταριστός της ομάδας βγήκε από το παιχνίδι, ο Μπίσεσβαρ μπήκε στο ματς και πήγε εξ ανάγκης να καλύψει τη θέση του, όμως, οι γηπεδούχοι ουσιαστικά έχασαν το βασικό σημείο αναφοράς τους στην αντίπαλη περιοχή.

Τελευταία καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, μέχρι τις καθυστερήσεις, ήταν στο 63ο, όταν ένα σουτ του Ντόουγκλας από κοντά έφυγε άουτ. Στο 72ο έγινε πρώτη χρήση του VAR από τον διαιτητή της αναμέτρησης, τον Γιούλιεν Βαϊνμπέργκερ. Ο Σπόραρ διεκδίκησε στον αέρα την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Κοτάρσκι βγήκε να διώξει, βρήκε τον επιθετικό του Παναθηναϊκού με το χέρι του στο κεφάλι, ο διαιτητής είδε ξανά τη φάση και έδωσε πέναλτι στους “πράσινους”. Το εκτέλεσε ο Αϊτόρ εύστοχα κι έκανε το 1-2 για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι έγινε σκληρό. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να βγει μπροστά, αλλά δεν τον άφηνε ο Παναθηναϊκός να το κάνει σωστά, με αποτέλεσμα οι “ασπρόμαυροι” να φτάσουν ξανά να γίνουν απειλητικοί προς το φινάλε. Στο 90ό έγινε δεύτερη φορά χρήση VAR από τον διαιτητή στο γήπεδο. Αυτή τη φορά, ο Κωνσταντέλιας τσίμπησε την μπάλα μετά από “τσαφ” του Μάγκνουσον, αυτός προσπάθησε να διώξει και φάνηκε να βρίσκει τον παίκτη του ΠΑΟΚ στο πόδι. Αρχικά ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Στη συνέχεια εξέτασε τη φάση μέσω VAR και πήρε πίσω την απόφασή του.

Μέχρι το τέλος, στις καθυστερήσεις, ο ΠΑΟΚ, που πίεζε εξ ολοκλήρου πλέον, είχε μια κεφαλιά του Ντόουγκλας στα χέρια του Μπρινιόλι και ένα σουτ του Νάρεϊ άουτ, όμως, γκολ δεν κατάφερε να βρει. Έτσι, το 1-2 έμεινε ως τελικό αποτέλεσμα. Οι “πράσινοι” μπορεί να είχαν στο ντέρμπι τις μισές τελικές από τους “ασπρόμαυρους” (6 έναντι 12) και κατοχή μπάλας μόλις στο 41%, όμως, με τη νίκη που πήραν, έφτασαν στους 18 βαθμούς και είναι στο +7 από τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και τον Βόλο, που ακολουθούν.

Διαιτητές: Γιούλιεν Βάινμπεργκερ, Αντρέας Χαϊντενράιχ, Σάρα Τέλεκ

4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (76′ Τσαούσης), Νάσμπεργκ, Ίνγκασον, Λύρατζης (85′ Γκορντεζιάνι), Ντάντας (76′ Ελ Καντουρί), Κούρτιτς (85′ Κωνσταντέλιας), Ντόουγκλας, Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (57′ Μπίσεσβαρ)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) (4-3-3): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Σάντσες, Τσέριν, Κουρμπέλης, Ρούμπεν Πέρεθ, Μπερνάρ (90′ Γκάνεα), Αϊτόρ (90’+5′ Σάρλια), Σπόραρ (85′ Ιωαννίδης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.