Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 2-0: Επιτέλους νίκη! (hls)

Την πρώτη νίκη στη φετινή Super League πανηγύρισε ο Αστέρας, καθώς επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ στην Τρίπολη, χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοση του.

Ύστερα από τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, το “τρίποντο” αποτελούσε μονόδρομο για τους Αρκάδες. Και μπορεί η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά να μην έθελξε με την παρουσία της, όμως ήταν πολύ ουσιαστική και αποτελεσματική, φτάνοντας δίκαια στην πρώτη φετινή νίκη.

Και τα δύο γκολ ο Αστέρας τα βρήκε στο πρώτο ημίχρονο – κόντρα στη ροή του αγώνα – με τους Λέο Τιλίκα (19′) και Γκαρντάβσκι (44′), ενώ στο δεύτερο μέρος είχε αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ.

Όσον αφορά τον ΟΦΗ, γνώρισε την τέταρτη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα και έμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με απολογισμό μόλις τέσσερις πόντους.

Επόμενος αντίπαλος για τους Αρκάδες ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο (9/10 – 19:30), με τον ΟΦΗ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό (9/10, 16:00) για την 7η αγωνιστική.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS

Ο ΟΦΗ την κατοχή, ο Αστέρας την ουσία

Πολύ πιο δραστήριος παρουσιάστηκε ο ΟΦΗ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης στην Τρίπολη και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως γίνει απειλητικός για την αντίπαλη εστία. Αντ΄αυτού, κόντρα στη ροή του αγώνα, είδε τον Αστέρα στο 19′ να παίρνει κεφάλι στο σκορ. Ο Μπαρτόλο σέντραρε από αριστερά και ο Λεό Τιλίκα εξαπέλυσε έναν “κεραυνό” από τα όρια της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ των Αρκάδων δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα, αφού ο ΟΦΗ εξακολουθούσε να έχει την κατοχή της μπάλας και να κινείται πάνω από τη μεσαία γραμμή, χωρίς ωστόσο να έχει δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση – πέραν ενός σουτ του Ντουρμισάϊ (32′), που αποδείχθηκε εύκολη λεία για τον Παπαδόπουλο.

Ο Αστέρας αμυνόταν εξαιρετικά, δεν άφηνε κενούς διαδρόμους προς την εστία του και έψαχνε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τους ελεύθερους χώρους που μοιραία δημιουργούνταν από τη στιγμή που ο ΟΦΗ έπαιζε αρκετά ψηλά. Και τα κατάφερε στο 44′ και πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα. Ένα κλέψιμο στη μεσαία γραμμή ήταν αρκετό για να δημιουργηθούν ρήγματα στην άμυνα του ΟΦΗ, με τον Μπαρτόλο να βρίσκει, αυτή τη φορά τον Γκαρντάβσκι, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 2-0.

Κυρίαρχος Αστέρας – “Σεφτέ” στις νίκες

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Νίκος Νιόπλιας προχώρησε σε αλλαγές θέλοντας να αλλάξει την εικόνα του ΟΦΗ, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο Αστέρας πατούσε πολύ καλύτερα, συγκριτικά με τα πρώτα 45 λεπτά και μέσα σε ένα τέταρτο δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες – οι δύο κλασικές με Μπαράλες (60′) και Μπαρτόλο (62′) – για να διευρύνει το σκορ, όμως έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Στίβενς.

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του, εξακολουθούσε να είναι άνευρος, αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα ανασταλτικά, ενώ και στο δεύτερο μισό του γηπέδου δεν έβρισκε τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι πως δημιούργησε την πρώτη τελική του στο δεύτερο ημίχρονο στο 79ο λεπτό με τον Μπουζούκη, ενώ τρία λεπτά αργότερα “άγγιξε” το γκολ με τον Γκερέρο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε τίποτα, με τον Αστέρα να διαχειρίζεται το προβάδισμα και να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις.

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ: 2-0
Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης – 6η αγωνιστική Super League

Γκολ: Λέο Τιλίκα (19′), Γκαρντάβσκι (44′)
Κίτρινες: Τζουκάνοβιτς (60′) – Μεγιάδο (45′)

Διαιτητής: Α. Παπαπέτρου
Βοηθοί: Π. Σακκάς, Λ. Διαμαντής
Τέταρτος: Β. Στάμος

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς/4-2-3-1): Παπαδόπουλος – Γκαρσία, Τζουκάνοβιτς, Κάστανο, Άλβαρεζ – Ιγκλέσιας (74′ Βαλιέντε), Ντομίγκεθ (46′ Στάνκο) – Γκαρντάβσκι (65′ Κρεσπί), Τιλίκα, Μπαρτόλο (74′ Μπερτόλιο) – Μπαράλες.
Στον πάγκο: Τσιφτσής, Ριέρα, Μπενίτο, Ατιένζα, Προύντζος.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας/4-3-3): Στίβενς – Λάρσον, Διαμαντής, Βούρος, Μπαλογιάννης (73′ Θοραρινσον) – Περέα, Μεγιάδο (46′ Τοράλ), Ντιουσέ (62′ Στάικος) – Ντίκο (55′ Μπουζούκης), Ντουρμισάι (46′ Μπιφούμα), Γκερέρο.
Στον πάγκο: Μανδάς, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Γιόχου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.