ΑΕΚ: Επιτυχημένο σε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας της ΑΕΚ στα Σπάτα το 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών 2022-2. Ιδιαίτερη έμφαση, δόθηκε στο ποδόσφαιρο γυναικών!

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας της ΑΕΚ στα Σπάτα το 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών 2022-23. Στελέχη και προπονητές των 22 συνεργαζόμενων συλλόγων από όλη τη χώρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά θέματα σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο από τα στελέχη της Ακαδημίας της ΑΕΚ.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της Ακαδημίας (διαδικασίες και κανόνες που τη διέπουν) και επίσης δόθηκε έμφαση όσο ποτέ άλλοτε στο ποδόσφαιρο γυναικών, αλλά και στον τρόπο κατά τον οποίο η κάθε Ακαδημία ξεχωριστά μπορεί να λειτουργήσει σαν όχημα στον αγώνα για την κλιματική αλλαγή, στις επιπτώσεις που εστιάζονται με το κλίμα και τις φιλικές λύσεις προς αυτό.

Το πρόγραμμα άρχισε το πρωί του Σαββάτου με τον χαιρετισμό και την ανάλυση του προγράμματος από τον Αθλητικό Διευθυντή της Ακαδημίας και Υπεύθυνο Ανάπτυξης Δικύου κ. Ηλία Κυριακίδη, ο οποίος άνοιξε το σεμινάριο το πρωί του Σαββάτου με την εισήγηση με τίτλο «Πλαίσιο Οργάνωσης και Λειτουργίας Ακαδημίας».

Ακολούθησε προπονητική μονάδα της γυναικείας ομάδας Soufli 2018 (η οποία ταξίδευσε στην Αθήνα αποκλειστικά για να συμμετάσχει στο σεμινάριο!) υπό την καθοδήγηση του προπονητή της Ακαδημίας τηξ ΑΕΚ κ. Στέλιου Ορφανίδη και του τεχνικού διευθυντή του ΑΣ Εβρος Σουφλίου κ. Γιώργου Πετκίδη- αλλά και θεωρητική εργασία των συμμετεχόντων στο σεμινάριο με βάση τη συγκεκριμένη προπονητική μονάδα.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου έκλεισε με εισήγηση της ομάδας του κ. Ιωάννη Κωνσταντόπουλου, ιδρυτή και CEO της εταιρείας The Sports Footprint, της οποίας βασικό αντικείμενο είναι η βιώσιμη ανάπτυξη μέσω των σπορ. Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, αναλύθηκαν οι βασικοί τρόποι με τους οποίους ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος/οργανισμός μπορεί να αποτελέσει «σημαιοφόρο» της πράσινης ανάπτυξης.

Η δεύτερη μέρα ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο ποδόσφαιρο γυναικών. Αρχισε με παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος Girl Power Academy Greece με τίτλο «Το Ποδόσφαιρο σαν Εργαλείο Ενδυνάμωσης των Γυναικών» από την κα Χριστίνα Κορομηλά, στελέχους της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, από τη νομική σύμβουλο της ΠΑΕ κα Ζωγραφένια Καλλιμάνη και από τα μέλη του Girl Power Academy Λήδα Τσενέ και Ντίνα Ντζιώρα.

Ακολούθησε της προπονήτριας της Εθνικής Ομάδας Κορασίδων της Ελλάδας κας Κατερίνας Φαλίδα με θέμα «Το Ποδόσφαιρο Γυναικών Σήμερα και Σημεία Προσοχής κατά την Προπονητική Μονάδα». Παρούσα επίσης ήταν η κα Sarah Dwyer, ιδρύτρια του Sport Bra Project, πρώην παίκτρια ποδοσφαίρου και νυν προπονήτρια σε κολέγιο των ΗΠΑ. Το Sport Bra Project δωρίζει αθλητικά σουτιέν σε αθλήτριες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν. Το προϊόν αυτό προσφέρθηκε δωρεάν στις παίκτριες της ομάδας Σουφλί 2018 Women’s FC.

Επίσης στο σεμινάριο παρευρέθηκε η Heidi Pellerano, Γενική Εμπορική Διευθύντρια της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κεντρικής Βόρειας Αμερικής (CONCACAF), και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να επενδύουν οι ομάδες στις ακαδημίες και να δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον για τα κορίτσια που επιθυμούν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Το πρόγραμμα της Κυριακής έκλεισε με φιλικές αναμετρήσεις των γυναικείων ομάδων της ΑΕΚ με το Soufli 2018 Women’s Football Club και στη συνέχεια της ΑΕΚ με τις Αβαντίδες Χαλκίδας.

Μέρος του χθεσινού προγράμματος παρακολούθησε και ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος, πρώην ποδοσφαιριστής και πρώην μέλος του επιτελείου της Ακαδημίας της ΑΕΚ, ο οποίος βρέθηκε στα Σπάτα για τον αγώνα ανάμεσα στις ομάδες Κ14 της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.