ΠΑΟΚ: Στο κατόπι της 1ης εκτός έδρας νίκης για φέτος

Δεν τα κατάφερε στη Σόφια, ούτε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πλέον ετοιμάζεται για το «Γεντί Κουλέ»

Απόψε στις 19:00, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για τη Super League ο ΟΦΗ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε μια αναμέτρηση με εντελώς διαφορετικά ζητούμενα για τις δύο ομάδες.

Για τους Κρήτες η νέα σεζόν εξελίσσεται σε μια από τις χειρότερες εκκινήσεις στο Πρωτάθλημα με τρεις ήττες στα πρώτα τέσσερα ματς που έχουν δώσει, έναντι μιας νίκης κι αυτήν στον Βόλο. Κατά συνέπεια το ζητούμενο είναι ο πρώτος ή οι πρώτοι βαθμοί στην έδρα τους, ενώπιον του κοινού τους εν μέσω επιστροφών (σ.σ. Μεγιάδο) αλλά και του μεταγραφικού ντεμαράζ στο οποίο επιδόθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, στην αντίπερα όχθη, ο «Δικέφαλος» δοκιμάζεται για 3η φορά – ως τώρα – σ’ εκτός έδρας αναμέτρηση (σ.σ. συνυπολογίζοντας και τη φάση των προκριματικών για το Europa Conference League) έχοντας ως απολογισμό σ’ αυτές που προηγήθηκαν μια ήττα και μία ισοπαλία.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το πλέον ευχάριστο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου αφορά τη διαθεσιμότητα του Κοτάρσκι. Ο Κροάτης πορτιέρε υπέστη ελαφριά διάσειση την περασμένη Δευτέρα λίγο πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τη Λαμία, προληπτικά έμεινε μία μέρα στο νοσοκομείο κι επέστρεψε την Πέμπτη στις προπονήσεις. Από την άλλη στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού τέθηκε κι ο Ελ Καντουρί, που εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής την περασμένη Δευτέρα.

Αντιθέτως δεν προέκυψε περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση για την ομάδα του Ρουμάνου τεχνικού, την οποία – και – δημοσίως είχε ζητήσει επισταμένα, κάτι που τον υποχρεώνει να πορευθεί ως έχει. Την ίδια στιγμή γι’ ακόμη ένα ματς εκτός αποστολής έχουν τεθεί οι Ράφα Σοάρες, Ρικάρντο, Κουαλιάτα, με τους δύο τελευταίους να πλαισιώνουν την αποστολή του ΠΑΟΚ Β’ για το φιλικό με τον Μακεδονικό.

Μ’ αυτά τα δεδομένα λοιπόν ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε μια δύσκολη όσο κι απαιτητική χρονική περίοδο (σ.σ. παρά την επικείμενη διακοπή) μέσα στην οποία καλείται να (απο)δείξει τις ικανότητες και τους στόχους του για τη σεζόν, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιπες ομάδες έχουν αρχίσει να δείχνουν τις αντίστοιχες δικές τους.  

Αντρίγια-Ζίβκοβιτς-ΠΑΟΚ
Ο Άντρια Ζίβκοβιτς ΠΗΓΗ: In Time Sports

Σε μια έδρα αρκετά δύσκολη μ’ έναν αντίπαλο ικανό μεν αλλά σε δύσκολη κατάσταση από νωρίς δε, ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει σημαντικά και πέραν του αγωνιστικού μέρους, καίριο ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει κι αυτό του χαρακτήρα του συνόλου και των προσωπικοτήτων του.

Στο 4-2-3-1 του κ. Λουτσέσκου ενδιαφέρον έχει να επιβεβαιωθεί πως ο Κοτάρσκι θα είναι σε θέση να διατηρήσει τη θέση του κάτω από την εστία. Αλλαγές στην άμυνα και στο δίδυμο των χαφ δεν αναμένεται να προκύψουν, κάτι που σημαίνει πως Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια θα πάρουν θέση μπροστά από τον πορτιέρε μαζί με τους Κούρτιτς-Ντάντας. Μεσοεπιθετικά πιθανολογείται πως θα υπάρξει μία διαφοροποίηση με τον Α. Ζίβκοβιτς να παίρνει τη θέση του Μπίσεσβαρ, και τους Ντόουγκλας-Νάρεϊ να παραμένουν στον άξονα και δεξιά αντίστοιχα, ενώ αλλαγή δε θα υπάρξει στην κορυφή με τον Ολιβέιρα να διατηρεί τη θέση του.

Όλα αυτά σαφώς σ’ επίπεδο εκτιμήσεων καθώς σε λίγες ώρες θα δοθούν οι οριστικές απαντήσεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.