Αστέρας Τρ. – Άρης 0-2: Αποτελεσματικός πήρε το τρίποντο (hls)

Ο Άρης πέρασε νικηφόρα από την Τρίπολη επικρατώντας 2-0 του Αστέρα, με σκόρερ τους Γκρέι και Εμπακατά. Κόκκινη στο 75΄ ο Ματέο Γκαρσία

Ο Άρης πέτυχε τη δεύτερη νίκη στη σεζόν περνώντας νικηφόρα από την έδρα του Αστέρα (0-2) που με την σειρά του γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλονικείς έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Εμπακατά, Κουέστα, κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο και να βλέπουν πλέον την συνέχεια καθώς τους περιμένει το εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Αστέρας Τρίπολης
Ο Ηρακλής Μεταξάς που στερήθηκε των υπηρεσιών των Ρεγκίς, Σίτο, Βαλιέντε και Μουνάφο, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, έχοντας τον Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια. Στα δύο άκρα της άμυνας ήταν οι Καρμόνα (δεξιά) και Αλβάρες (αριστερά), με τους Ατιένθα – Καστάνιο σε ρόλο στόπερ. Μπροστά τους οι Στάνκο και Ντομίνγκες, στην δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής ο Γκαρντάφσκι, στην αριστερή ο Μπερτόγλιο και ο Ριέρα πίσω από τον Μπαράλες

Άρης
Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε. Ο Χούλιαν Κουέστα βρέθηκα κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Μπράμπετς και Φαμπιάνο. Ο Μαζικού διατηρεί τη θέση του στα αριστερά της άμυνας, με τον Εμπακατά στη δεξιά πτέρυγα. Ο Ντουκουρέ με τον Ματέο Γκαρσία αναλαμβάνουν ρόλο ανασταλτικών χαφ, ο Μαντσίνι θα παίξει αριστερά, ο Ιτούρμπε δεξιά και πίσω απ[ό τον Μανού Γκαρθία μοναδικός προωθημένος είναι ο Γκρέι.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και διαπιστώνοντας πως τα ατού των αντιπάλων του είναι εκτός κλίματος, δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 12΄ όταν μετά τη σέντρα του Άλβαρες και την κεφαλιά του Καστάνο, η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στη συνέχεια όμως τα δεδομένα άλλαξαν. Σταδιακά ανέβηκε ο Ματέο Γκαρσία κόβοντας τους διαδρόμους στους αντιπάλους του, ταυτόχρονα βελτιώθηκε ο Ντουκουρέ, ο Ιτούρμπε βρήκε τα πατήματα του, όπως και οι Μαντσίνι –Μανού Γκαρθία.
Έτσι στο 20΄ οι «κιτρινόμαυροι» όχι μόνο θα μπουν με αξιώσεις στα καρέ του Τσιφτσή αλλά θα καταφέρουν να ανοίξουν και το σκορ (0-1). Η φάση άρχισε από την ωραία προσπάθεια του Ματέο Γκαρσία, η μπάλα θα φτάσει στον Μανού Γκαρθία που βρίσκει με κάθετη τον Μαντσίνι, αυτός έστρωσε στον Γκρέι και ο Τζαμαϊκανός με το αριστερό θα στείλει ο τελευταίος την μπάλα στα δίχτυα.
Παρ΄ όλα αυτά κι΄ ενώ το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο (με τον Άρη να έχει τον έλεγχο και τον Αστέρα να… ψάχνεται), οι γηπεδούχοι από ένα καταπληκτικό σουτ του Άλβαρες (27΄) λίγο έλλειψε να ισοφαρίσουν, ωστόσο ο Κουέστα με δυσκολία θα απλώσει το χέρι του για να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
Η επόμενη μεγάλη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε και πάλι για τον Άρη στο 44΄, με την εκπληκτική μπαλιά του Μανού Γκαρθία στον Γκρέι, ο τελευταίος όμως πλάσαρε επάνω στον εξερχόμενο Τσιφτσή.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Μεταξάς ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τον Τιλίκα αντί του Γκαρντάφσκι και ο Ατιένθα δύο λεπτά μετά την σέντρα της επανάληψης χάνει μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά η μπάλα και στα δύο απανωτά σουτ χτυπάει (και τις δύο φορές) στο σώμα του Εμπακατά. Μία φάση που έκρινε σε σημαντικό βαθμό την κατάληξη της αναμέτρησης, καθώς στη συνέχεια ο αμυντικός του Άρη (60΄) που θα ακολούθήσει τους συμπαίκτες του στην αντεπίθεση, έγινε αποδέκτης της μπάλας (προηγήθηκε σουτ του Μαντσίνι στο δοκάρι) για να κάνει το 2-0,

Ο Αστέρας, προσπάθησε να ανεβάζει στροφές χάρη όχι μόνο με την είσοδο του Τιλίκα αλλά και των Μπαρτόλο, Μπενίτο, ενώ από από το 75΄ η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποχρεώθηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής με απ΄ ευθείας κόκκινη του Ματέο Γκαρσία για φάουλ επάνω στον Καρμόνα.

Η υπεροχή των Αρκάδων δεν καρποφόρησε κυρίως λόγω της εξαιρετικής κατάστασης του Κουέστα αλλά και της ουσιαστικής μεσοεπιθετικής λειτουργίας των “κιτρινόμαυρων” που έφυγαν χαμογαλώντας παρά το γεγονός ότι στο ντέρμπι με τους Πειραιώτες θα πρέπει να στερηθούν των υπηρεσιών του Ματέο Γκαρσία.

Αστέρας Tρίπολης: Τσιφτσής, Καρμόνα, Αλβαρες, Ατιένθα (63΄ Τζουκάνοβιτς), Καστάνο, Στάνκο, Ντομίνγκεθ,Γκαρντάφσκι (46΄ Τιλίκα), Μπερτόγλιο (63΄ Μπαρτόλο), Ριέρα, Μπαράλες (63΄ Μπενίτο)

Άρης: Κουέστα, Μαζικού, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ματέο Γκαρσία, Ντουκουρέ (69΄ Ενκουλού), Ιτούρμπε (69΄ Ντιόπ), Μαντσίνι (86΄ Οντουμπάτζιο), Μανού Γκαρθία ( 69΄ Πάλμα), Γκρέι (79΄ Πίρσμαν)

Διαιτητής: Τσετσίλας
Βοηθοί: Κούλα Χασάν, Κωνσταντίνου
4ος: Ματσούκας
VAR: Κουτσιαύτης
AVAR: Ψαρρής


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.