ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 2-1: Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν! (hls)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με κορυφαίο τον Κέβιν Ροσέρο κέρδισε 2-1 τον Λεβαδειακό και πήρε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, αφήνοντας τους Βοιωτούς στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι Ηπειρώτες επικράτησαν δίκαια αν και δύσκολα, με τον Κολομβιανό να βρίσκεται μέσα σε όλες τις φάσεις, ανοίγοντας το σκορ και δημιουργώντας το νικητήριο τέρμα του Εραμούσπε.

Tα στιγμιότυπα του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν προσωρινά με το πρώτο τους φετινό γκολ από τον Μουτίνιο, όμως παρέμειναν στον έναν βαθμό μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Κυρίαρχος ΠΑΣ, απάντηση στο τέλος ο Λεβαδειακός!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο μέρος και έδειχνε να οδεύει με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, όμως ο Λεβαδειακός κατάφερε να βρει γκολ από το πουθενά.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εκπληκτικό ξεκίνημα και μπήκαν μπροστά στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Μπιλμπάο έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Ροσέρο με ωραία κοντινή κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Παμλίδης αστόχησε από καλή θέση στην περιοχή, ενώ στο 18′ ο Μπιλμπάο με ωραία απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Μάρκοβιτς να διώξει με τρομερή επέμβαση στη δεξιά του γωνία.

Ο κορυφαίος του ΠΑΣ Ροσέρο είχε άλλες δύο ευκαιρίες, αρχικά στο 23′ με σέντρα – σουτ που πέρασε άουτ, αλλά και στο 45ο λεπτό όταν διέσχισε το μισό γήπεδο σε αντεπίθεση, όμως το αδύναμο πλασέ του κατέληξε εύκολα στα χέρια του Μάρκοβιτς. Ενδιάμεσα (35′) ο Παμλίδης είχε ένα σουτ που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των Βοιωτών, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν στο 24′ και γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ του σκόρερ Μπαγκαλιάνη μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπιλμπάο.

Οι γηπεδούχοι όμως έμελλε να πληρώσουν ακριβά την αδυναμία τους να πετύχουν δεύτερο γκολ, με τον Λεβαδειακό να ισοφαρίζει σε μία ανύποπτη φάση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους.

Συγκεκριμένα, ο Μουτίνιο βρέθηκε έξω από την περιοχή και επιχείρησε ένα ξαφνικό δεξί σουτ που αιφνιδίασε τον Σούλη και κατέληξε στη δεξιά του γωνία, για το πρώτο φετινό τέρμα των Βοιωτών στη σεζόν!

Λύτρωση με Εραμούσπε

Στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο μέρος ξεκίνησε και το δεύτερο, με τον Ροσέρο να παραμένει πολύ δραστήριος.

Στο 50′ βρέθηκε σε καλή θέση στο ύψος της περιοχής αλλά ο Μάρκοβιτς έδιωξε το δεξί του σουτ, ενώ στο 54′ ο Κολομβιανός βρήκε τον Μπιλμπάο από αριστερά, με το διαγώνιο σουτ να περνά λίγο άουτ.

Ο Λεβαδειακός πάντως παραλίγο να προηγηθεί στο 56ο λεπτό, όταν ο νεοεισελθών Λουαλούα μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε ωραία μπαλιά στον Βρακά, ο οποίος όμως αστόχησε από κοντά.

Στο 69ο λεπτό, οι γηπεδούχοι όμως έφτασαν ακόμα πιο κοντά στο 2-1, όταν οι Ροσέρο και Μπιλμπάο συνδυάστηκαν έξοχα, ο δεύτερος έβγαλε σε θεση βολής στην περιοχή τον Σταματελόπουλο, αλλά ο νεοεισελθών αστόχησε.

Τελικά η υπεροχή του ΠΑΣ καρποφόρησε στο 73′, σε μία φάση διαρκείας που ξεκίνησε -πάλι- από τον Ροσέρο, ο οποίος έκανε σέντρα από δεξιά, ο Σταματελόπουλος έκανε την κεφαλιά – πάσα στην καρδιά της άμυνας του Λεβαδειακού και ο Εραμούσπε πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι σκοράροντας με προβολή για το δεύτερο φετινό του γκολ!

Ένα λεπτό μετά, ο Λεβαδειακός δημιούργησε φάση με τον Λουαλούα να σεντράρει από αριστερά και τον Βήχο να πιάνει κεφαλιά προς τα πίσω που μπλόκαρε ο Σούλης.

Οι Ηπειρώτες πάντως συνέχισαν να είναι πολύ επικίνδυνοι μπροστά και στο 81′ έχασαν άλλη μιά ευκαιρία με άστοχο σουτ του Τζίμα μέσα από την περιοχή.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-1


Σούπερ Λιγκ 2022-23, 4η Αγωνιστική, «Ζωσιμάδες»
Γκολ
: 2′ Ροσέρο, 73′ Εραμούσπε – 45+1′ Μουτίνιο
Διαιτητής: Φωτόπουλος
Βοηθοί: Σαμοΐλης, Αγγελάκης
Κίτρινες: Σορία – Μεχία, Kωνσταντινίδης, Τζημόπουλος
Κόκκινες:
ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Σούλης – Σόρια, Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Κιάκος – Λιάσος (68′ Σταματελόπουλος), Καραχάλιος, Μπιλμπάο – Μορέιρα (90+2′ Παντελάκης), Ροσέρο, Παμλίδης (60′ Τζίμας).
Λεβαδειακός (Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς – Κωνσταντινίδης (68′ Ντεντάκης), Τζημόπουλος, Μπαχανάκ, Βήχος – Σκβάρκα (46′ Λουαλούα), Μπελμόντ, Μεχία (46′ Χάμοντ) – Βρακάς (79′ Τορό), Δούμτσιος (78′ Τσιριγώτης), Μουτίνιο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.