Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-0: Το απόλυτο και κορυφή με Βέρμπιτς (hls)

Ο Βέρμπιτς έπαιξε πρώτη φορά βασικός με τον Παναθηναϊκό και με δικό του γκολ χάρισε την τρίτη νίκη στους "πράσινους" στη Super League, καθώς επικράτησαν 1-0 του Λεβαδειακού.

Αήττητος και πρώτος ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έκανε το “3χ3” στη Super League, επικρατώντας 1-0 του Λεβαδειακού στο “Απόστολος Νικολαϊδης“.

Πρωταγωνιστής ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς, ο οποίος σκόραρε ουσιαστικά στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο πρώτο του ματς ως βασικός με τα “πράσινα“, βρίσκοντας γκολ στο 3ο λεπτό της συνάντησης.

Τρίτο ματς που ο Παναθηναϊκός κερδίζει δίχως να δεχθεί γκολ, ενώ ο Λεβαδειακός παραμένει χωρίς νίκη μετά από τρία ματς. Τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Βινίσιους στο 92′ οι φιλοξενούμενοι.

Τα πλάνα των προπονητών

Με σύστημα 4-2-3-1 και τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς για πρώτη φορά βασικό οι επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός τοποθέτησε στην εστία τον Μπρινιόλι, δεξιά τον Κώτσιρα, αριστερά τον Γκάνεα, στόπερ τον Σάρλια με τον Πούγγουρα, αμυντικά χαφ ήταν οι Τσέριν και Κουρμπέλης, ο Αϊτόρ μπροστά τους, αριστερά ο Βέρμπιτς, δεξιά ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Το “τριφύλλι” σε δύο λεπτά είχε δύο καλές στιγμές για να πετύχει δεύτερο γκολ. Στο 32′ φάουλ του Αϊτόρ, ο Σπόραρ κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, αλλά δεν βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι και ο Μάρκοβιτς μπλόκαρε σταθερά. Στην αμέσως επόμενη επίθεση, εξαιρετική συνεργασία Αϊτόρ με Παλάσιος, ο Αργεντινός γύρισε στη μικρή περιοχή με τον Ισπανό να κάνει άσχημο τελείωμα.

Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους στο 35′, με τη σέντρα του Παλάσιος και την κεφαλιά του Τσέριν να περνά από την εστία.

Διατήρησε τα κεκτημένα του πρώτου μέρους

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ταουσιάνη να κάνει δύο αλλαγές και τον Λεβαδειακό να δείχνει πιο πιεστικός. Μάλιστα έχασε δύο ευκαιρίες με τον Βρακά στο 51′ και στο 54′ με τον νεαρό να στέλνει τη μπάλα πάνω την εστία του Μπρινιόλι και στις δύο περιπτώσεις.

Η πρώτη φάση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 67′, με τον Παλάσιος να σουτάρει στην κίνηση έξω από την περιοχή, αλλά τον Μάρκοβιτς να μπλοκάρει σταθερά.

Το “τριφύλλι” άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 72′ όταν ο Αϊτόρ εκτέλεσε κόρνερ και ο Σάρλια από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία.

Οι “πράσινοι” είχαν τον Παλάσιος ως τον πιο δραστήριο παίκτη με τον Αργεντινό στο 79′ να παίρνει την πάσα από τον Κουρμπέλη και να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, εκτελώντας ωστόσο από δύσκολη θέση.

Ένα λεπτό πριν τα 90′, ο Σπόραρ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να “κλειδώσει” τη νίκη, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μάρκοβιτς στο τετ-α-τετ που είχαν οι δυο τους.

Ο Λεβαδειακός τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βινίσιους αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Ιωαννίδη.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Πούγγουρας, Σάρλια, Κώτσιρας, Γκάνεα (81′ Σάντσες), Κουρμπέλης, Τσέριν, Αϊτόρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (61′ Πέρεθ), Σπόραρ (90′ Ιωαννίδης).

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Βήχος, Χάμοντ (46′ Σκβάρκα), Βινίσιους, Μεχία, Βράκας (65′ Νίκας), Λούα Λούα (46′ Μουτίνιο), Δούμτσιος, Μπάχανακ, Κωνσταντινίδης, Μπελμόντ (81′ Βουτσάς).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.