Παναθηναϊκός – Ιωνικός 1-0: Με δυσκολία και την αύρα του Μπερνάρ

Πρεμιέρα με το «δεξί» στο Απόστολος Νικολαϊδης για τον Παναθηναϊκό που χρειάστηκε μια ενέργεια του Σπόραρ και το πέναλτι του Αϊτόρ για να λυγίσει την αντίσταση του μαχητικού Ιωνικού.

Η πράσινη ΠΑΕ ανακοίνωσε λίγο πριν από τη σέντρα, από τα μεγάφωνα της Λεωφόρου την απόκτηση του 29χρονου Βραζιλιάνου Μπερνάρ, ο οποίος έρχεται σύντομα στην χώρα μας, προκειμένου να ενσωματωθεί στο τριφύλλι.

Ευκαιρία για τον Ιωνικό που απείλησε πρώτος, ο Ιωαννίδης άργησε να εκτελέσει από πλάγια θέση και ο Ισλανδός στόπερ, Ορντούρ Μάγκνουσον σταμάτησε το νέο μεταγραφικό απόκτημα των φιλοξενούμενων σε καθοριστική επέμβαση. Γρήγορος ρυθμός στο ξεκίνημα, πάνω κάτω η μπάλα, οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση και φρεσκάδα. Ο Σπόραρ σε αντικανονική θέση στην πρώτη απόπειρα των πράσινων να πατήσουν περιοχή μετά την πάσα του Παλάσιος. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού αστόχησε την ώρα που σηκώθηκε το σημαιάκι από τον βοηθό. Τεράστια ευκαιρία για Ιωνικό στο 21ο λεπτό με τον Μάντζη να μην μπορεί να νικήσει τον Μπρινιόλι που κράτησε το μηδέν με σπουδαία επέμβαση σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στις ευκαιρίες με την εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ και την κεφαλιά ψαράκι από εξαιρετική θέση του Κουρμπέλη στο 32ο λεπτό.

Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του μαχητικού Ιωνικού με την εξαιρετική ενέργεια του Σπόραρ που πέρασε στο τρέξιμο τον Μύγα και στην προσπάθεια του να ξεπεράσει και τον Χουτεσιώτη κέρδισε πέναλτι. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ των πράσινων στο φετινό πρωτάθλημα (1-0, 45+). Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε την ομάδα του να ζορίζεται αλλά να βρίσκει γκολ σε κομβικό σημείο με την κλάση του Σπόραρ. Στο δεύτερο ημίχρονο αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς τον Μάγκνουσον που υπέστη ελαφρύ τράβηγμα στον δικέφαλο και αντικαταστάθηκε από τον Πούγγουρα (33′).

Το δεύτερο μέρος άρχισε με ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, με το σουτ του Τσέριν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο έδιωξε με υπερένταση ο Χουτεσιώτης. Νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Σπόραρ που προσπάθησε χωρίς επιτυχία να σκοράρει από πλάγια θέση. Λίγες οι φάσεις στην επανάληψη με τον Βέρμπιτς να πραγματοποιεί ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα παίζοντας στο τελευταίο τέταρτο. Ο Παναθηναϊκό πήρε μια δύσκολη νίκη με κορυφαίο τον Τσέριν και τον Παλάσιος να στέλνει την μπάλα έξω από την εκτέλεση κόρνερ του Σλοβένου μέσου στην τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος – Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης

4ος Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης

Κίτρινες: Μεντόσα, Σάρλια, Χουτεσιώτης, Μίλο

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον (33′ Πούγγουρας), Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (84′ Αλεξανδρόπουλος), Τσέριν, Αϊτόρ (76′ Βέρμπιτς), Παλάσιος, Σπόραρ (84′ Ιωαννίδης)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Μύγας, Ρομαό, Μάσας (87′ Κοκκίνης), Αντούνες, Άοσμαν, Μεντόσα (60′ Μίλο), Μάντζης (87′ Ελευθεριάδης), Ιωαννίδης (60′ Οφόσου)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.