Ιωνικός: Κινητικότητα για ενίσχυση

Ο Δημήτρης Σπανός βρίσκεται στην αναζήτηση ποδοσφαιριστών, προκειμένου να ολοκληρώσει το ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν για το πρωτάθλημα της Super League.

Η επιστροφή του Ιωνικού στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε με μια επιτυχημένη πορεία. Μάλιστα η ομάδα της Νίκαιας τερμάτισε στην 7η θέση της Super League κλείνοντας τις υποχρεώσεις της αήττητη στα play outs. Ο σχηματισμός του ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν είναι σε πλήρη εξέλιξη και η διοίκηση του Ιωνικού μαζί με τον κόουτς Δημήτρη Σπανό αναμένεται να συμπληρώσει σύντομα τα κενά.

Ο ελληνικός σύλλογος έχει προχωρήσει σ’ οκτώ ελεύθερες μεταγραφές με τους Αρμάντο Περλέσι, Γιώργο Σερβιλάκη, Φαμπιάν Αντούνες, Ζινεντίν Μασάς, Χαβιέρ Μεντόσα, Ρετζί Οφόσου, Σωτήρη Κοκκίνη, Νίκο Ιωαννίδη και Χρήστο Ελευθεριάδη. Παράλληλα στην Ελλάδα έρχεται ο Φεδερίκο Μίλο, ο οποίος αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες. Αντίθετα επίσημα παρελθόν αποτελούν οι Λευτέρης Ματσούκας, Ρεϊνάλντο Λένις. Άιας Άοσμαν, Γιάννης Γκοτσούλιας, Βούλντ Μπάσα, Γιάννης Κιάκος, Ντάλσιο, Ροτζέριο Τουράμ, Θεοδόσης Μαχαίρας,  Σαλβαδόρ Σάντσες, Ρικάρντο Βαλιέντε, Βαγγέλης Πλατέλλας, Κρίστιαν Ρόκου και Νίκος Βαφέας.

Όσον αφορά τις ανανεώσεις “κάτοικοι” Νεάπολης παρέμειναν οι Λευτέρης Χουτεσιώτης, Γιώργος Μύγας, Γιώργος Χριστοδούλης, Ντμιτρο Τσιγκρίνσκι και Χοσέ Κάνιας. Στην ίδια κατηγορία με τους προαναφερθέντες είναι οι: Αλέξις Ρομαό, Κώστας Τσιριγώτης,  Βασίλης Πογοσιάν, των οποίων τα συμβόλαια έχουν ολοκληρωθεί αλλά η παραμονή τους στον Ιωνικό είναι δεδομένη. 

Το ρόστερ του Ιωνικού αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 19 ποδοσφαιριστές και για να ανταπεξέλθει την ερχόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Super League χρειάζεται τουλάχιστον έξι ακόμη μεταγραφές. Αυτό σημαίνει ότι με βάση τις ποδοσφαιρικές επιλογές της ομάδα ο Έλληνας προπονητής θα χρειαστεί δεξί μπακ, αμυντικό χαφ, εσωτερικό μέσο,  στόπερ και  σέντερ φορ.  Ο 53χρονος προπονητής για το δεξί άκρο της άμυνας έχει στη διάθεση του μόνο τον Μύγα επομένως η απόκτηση ενός ακόμα μπακ είναι απαραίτητη. Στα δύο φιλικά παιχνίδια του Ιωνικού με Άρη και Βόλο, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας ο Σπανός επέλεξε ως σύστημα το 3-5-2. Πιθανότατα με αυτό τον “συνταγή” θα παραταχθεί η ομάδα της Νίκαιας στις ερχόμενες αγωνιστικές. Έτσι δημιουργείται η ανάγκη για μεταγραφές πίσω από τον Κάνιας ως αμυντικό χαφ αλλά και τους Μασάς-Μεντόσα για εσωτερικό μέσο. Όπως και για τις θέσεις στόπερ-στράικερ, υπάρχουν ήδη οι Τσιριγώτης, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Αντούνες στην πρώτη περίπτωση, ενώ στη δεύτερη οι Μάντζης και Ιωαννίδης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φιλικό παιχνίδι με τους “κιτρινόμαυρους” στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ο Ιωνικός ηττήθηκε με 2-0, όμως ο σύλλογος από τη Νίκαια κυρίως στο πρώτο μέρος ήταν ανώτερος, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες με τον Μάντζη. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο προδόθηκε από την κούραση, επειδή ο Σπανός δεν είχε επιλογές στον πάγκο για να αντικαταστήσει τους βασικούς ποδοσφαιριστές. Παρόμοια εικόνα και στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας με το Βόλο, στο οποίο ο Ιωνικός έχασε με 2-1 στο “Πανθεσσαλικό Στάδιο”. Μπορεί τα αποτελέσματα να είχαν αρνητικό πρόσημο όμως η ομάδα παρουσιάζει καλό ποδόσφαιρο με ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης.  Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση του Ιωνικού έχει χρόνο μέχρι και την τελευταία μέρα του Αυγούστου, την οποία ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος για να συμπληρώσει το «παζλ» του ρόστερ. 

Ο προπονητής της ομάδας αναφέρθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου σχετικά με την ταυτότητα του κλαμπ υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: “τη νέα σεζόν θα δείτε μια ομάδα η οποία θα έχει το DNA του Ιωνικού, δηλαδή θα μάχεται μέχρι το τέλος και δε θ’ αφήνει τίποτα στην τύχη της”. Πέρα από την ταυτότητα και το μέταλλο του Ιωνικού η επιλογή κυρίως Ελλήνων ποδοσφαιριστών στις δύο ενδεκάδες τόσο κόντρα στον Άρη όσο και με τον Βόλο. Στο παιχνίδι με τους “κιτρινόμαυρους” το αρχικό σχήμα περιελάβανε εννέα “γαλανόλευκους” παίκτες, ενώ στο ματς με το Βόλο, οκτώ.  Σε μια εποχή που οι περισσότερες ομάδες της Super League επενδύουν τα χρήματα τους σε ξένα ταλέντα, αφήνοντας σε υποδεέστερη μοίρα τις εγχώριες επιλογές, οι ιθύνοντες της ομάδας από τη Νίκαια παίζουν… μπάλα ελληνικά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.