Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εβδομάδα ευρωπαϊκής μονομαχίας, καθώς την Τετάρτη (27/07, 22.00, MC LIVE Novasports.gr) αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Χάιφα στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς του β’ προκριματικού γύρου του UEFA Champions League. Μετά την ισοπαλία 1-1 στο Ισραήλ, το έργο των Πειραιωτών είναι περίπλοκο, καθώς δεν ισχύει πλέον το εκτός έδρας γκολ. Η παρουσία περισσότερων από 20.000 φίλων της ομάδας στις εξέδρες του “Γ. Καραϊσκάκης”, θα τονώσει το πνεύμα των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς. Παράλληλα όμως τρέχει και η πραγμάτωση του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας του Πειραιά. Η πειραϊκή ΠΑΕ ενημέρωσε πως το μεσημέρι της Τρίτης (26/07) θα αφιχθή στην Αθήνα ο Κορεάτης μέσος Χουάνγκ Ιν Μπέομ, για να ολοκληρώσει το τυπικό σκέλος της συμφωνίας του με τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα ο Ντορόν Λέιντνερ φαίνεται πως βρίσκεται μια ανάσα απ’ το να φορέσει κι εκείνος τη φανέλα του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν.
Ο 20χρονος αριστερός μπακ απ’ το Ισραήλ αγωνίζεται στη Χάποελ Τελ Αβίβ και η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό θ’ αποτελέσει το πρώτο μεγάλο άλμα της καριέρας του. Να υπογραμμίσουμε πως από φέτος το καλοκαίρι είναι διεθνής με την ομάδα ανδρών του Ισραήλ και ήδη μετράει τρεις συμμετοχές. O ανταγωνισμός στη θέση του είναι υψηλότατος, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε ελάχιστες ανάσες στον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Μάλιστα και πριν τον Μολδαβό αριστερό μπακ, ο Μαρτίνς άλλαζε ελάχιστα τον Κώστα Τσιμίκα. Αυτό δείχνει πως τα άκρα της άμυνας ο Μαρτίνς δύσκολα τα αλλάζει και του αρέσει να παγιώνει ποδοσφαιριστές, καθώς έτσι διαμορφώνεται και το στυλ παιχνιδιού της ομάδας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΛΕΙΝΤΝΕΡ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
Ποιο είναι το προφίλ του; Και ποια η προοπτική της απόκτησης του; Ο Λέιντνερ έχει 57 συμμετοχές με τη Χάποελ, ένα γκολ και πέντε ασίστ. Απ’ τη σεζόν 2019-2020 που πήρε τις πρώτες του ευκαιρίες, κλιμάκωσε τις συμμετοχές του στην Χάποελ και η περασμένη σεζόν ήταν εκείνη με τα περισσότερα ματς, φτάνοντας τα 26. Η στατιστική του εικόνα φανερώνει έναν παίκτη με παρόμοια στατιστικά με εκείνα του Ρέαμπτσιουκ και ένα “κλικ” χειρότερα. Για παράδειγμα ο Λέιντνερ την περασμένη σεζόν δεν είχε την ίδια ακρίβεια στις πάσες (76.4%), όσο ο Ρέαμπτσιουκ (80.1%), ωστόσο ήταν καλύτερος σε ευστοχία στις σέντρες (38.7% έναντι 32.8%), ενώ ήταν ελάχιστα πιο κερισμένος σε μονομαχίες (57.2 έναντι 55.5%). Απ’ την άλλη πλευρά ο Ρέαμπτσιουκ πραγματοποιεί λιγότερα λάθη σε κάθε ματς και έχει περισσότερες ανακτήσεις μπάλας.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ
Οι αριθμοί ορισμένες φορές λένε την αλήθεια και άλλες παραπλανούν, ειδικά σ’ ένα άθλημα όπως το ποδόσφαιρο που πασχίζει να μείνει εκτός αρθμητικών καλουπιών. Η σύγκριση Ρέαμπτσιουκ και Λέιντνερ με βάση τη στατιστική τους εικόνα την περασμένη σεζόν, πιθανότατα δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα. Μιλάμε για διαφορετικές ταχύτητες, επίπεδα, διοργανώσεις. Όμως βλέποντας τους συγκεκριμένους αριθμούς, βγάζουμε ένα πρώτο συμπέρασμα πως ο Λέιντνερ είναι ένας “πιο τεχνίτης Όλεγκ”, ο οποίος ωστόσο θέλει δουλειά στο αμυντικό σκέλος για να καταφέρει να σταθεί στον Ολυμπιακό και -ποιος ξέρει;- να εκθρονίσει τον πλέον ενδεκαδάτο παίκτη των πρωταθλητών!