Άρης: «Κλείδωσε» η ανταλλαγή, παίρνει σάρκα και οστά το νέο γήπεδο

Τα διαδικαστικά τακτοποιήθηκαν και απομένουν μόνο οι υπογραφές για την ανταλλαγή των οικοπέδων προκειμένου να πάρει «σάρκα και οστά» το νέο γήπεδο του Άρη

Τον προσεχή Σεπτέμβριο στα εγκαίνια της ΔΕΘ αναμένεται να ανακοινωθεί – μεταξύ άλλων – από το στόμα του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, η είδηση που αφορά το νέο γήπεδο του Άρη.

To θέμα έχει διαρρεύσει από το Μαξίμου και σύμφωνα με πληροφορίες που προκύπτουν τόσο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και από τους υπεύθυνους των δήμων Θεσσαλονίκης και Πυλαίας – Χορτιάτη, αυτό θα συμβεί καθώς ήδη οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Κατά συνέπεια τα πάντα είναι έτοιμα ώστε να πέσουν οι υπογραφές για το πρώτο «καυτό» ζήτημα, της ανταλλαγής των οικοπέδων.

Οι λεπτομέρειες είναι τακτοποιημένες, έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί τα πάντα σχετικά με την δημιουργία ενός χώρου στην περιοχή του Χαριλάου όπου θα εξακολουθεί να θυμίζει «Άρη», αλλά και η δημιουργία ενός πάρκου από το οποίο θα πάρει «ανάσα» η γύρω περιοχή.

Ταυτόχρονα έχουν εκπονηθεί οι μελέτες για τον υπερσύγχρονο χώρο που θα στεγάσει το νέο γήπεδο της ομάδας των «κιτρινόμαυρων», οπότε θεωρείται πια οριστικό, κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε με… άπιαστο όνειρο.

Στο χώρο λοιπόν που βρίσκεται πολύ κοντά στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο, συνολικής έκτασης 170 στρεμμάτων, εκτός από το κεντρικό γήπεδο προβλέπεται η δημιουργία εμπορικών χώρων και ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Αυτά βέβαια είναι γνωστά. Έχουν κοινοποιηθεί από την ΠΑΕ και όχι μόνο.

Το ερώτημα που γεννάται εύλογα είναι πως θα βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για την δημιουργία ενός τέτοιου έργου. Εδώ λοιπόν θα διαβάσετε για πρώτη φορά ότι… υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από μεγάλες κασκευαστικές εταιρείες (εγχώριες και μη) που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματα τους, προσδοκώντας σε μεγάλα οφέλη από τις συμφωνίες που πρόκειται να υπογραφούν.

Ο χώρος που θα διατεθεί στους «κίτρινους» είναι απόλυτα εμπορικός, έξω από το κέντρο της πόλης, με εύκολη πρόσβαση, με μεγάλες εκτάσεις για την δημιουργία πάρκινγκ, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι στην συγκεκριμένη περιοχή προβλέπεται η δημιουργία στάσης μετρό στην φάση της επέκτασης του προς το αεροδρόμιο.

Οι κινήσεις τόσο των υπεύθυνων του ΑΣ, όσο και εκείνων της ΠΑΕ είναι συντονισμένες, η καθημερινή επαφή με τις αρμόδιες αρχές είναι σε εξαιρετικό επίπεδο καθώς υπάρχει διάθεση συνεργασίας απ΄ όλους.

Άπαντες πλέον είναι πεπεισμένοι ότι από το αποτέλεσμα που θα προκύψει, βγαίνει ωφελημένη όχι μόνο η οικογένεια του Άρη, αλλά ολόκληρη η πόλη της Θεσσαλονίκης που ούτως ή άλλως στερείται μεγάλων επενδύσεων και αν μη τι άλλο η περιοχή έχει ανάγκη από μεγάλα έργα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.