ΠΑΣ Γιάννινα: Διαφορετική ομάδα, ίδιες φιλοδοξίες

Με αρκετές αλλαγές θα παρουσιαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στα γήπεδα της Super League τη νέα σεζόν, όμως οι στόχοι της ηπειρωτικής ομάδας παραμένουν υψηλοί.

Πολλά νέα πρόσωπα τόσο στο ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και στο προπονητικό επιτελείο του συλλόγου. Ο Ηρακλής Μεταξάς αποτελεί επίσημα παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας με τον νέο του σταθμό να είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Η διοίκηση βρήκε τον αντικαταστάτη του 54χρονου στο πρόσωπο του Θανάση Στάικου, ο οποίος την περασμένη σεζόν ήταν άμεσος συνεργάτης του Μεταξά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ύστερα από την ανακοίνωση προπονητή ακολούθησαν πολλές αποχωρήσεις από το ρόστερ των ποδοσφαιριστών. Ο λόγος για τους  Μανώλης Σάλιακας, Γιάννης Κάργας, Γιούρι Λοντίγκιν, Κείλεμπ Στάντο, Γιαν Μαρκ Σνάιντερ, Χουάν Περέα Μίκαελ Γκαρντάβσκι, Μάρβιν Πέερσμαν, Φαμπρίτσιο Μπρένερ, Στέφανος Σιόντης, Αντώνης Οικονομόπουλος, Δημήτρης Καραγιάννης, Νικολάε Μιλιντσεάνου, Αλέξης Τριάδης και Παναγιώτης Τριάδης, οι οποίοι αποχαιρέτησαν τον “Άγιαξ της Ηπείρου” για διάφορους λόγους. 

Αντίθετα στις επιλογές του κόουτς έχουν προστεθεί οι Κέβιν Ροσέρο, Γιάννης Κιάκος, Απόστολος Σταματελόπουλος, Άγγελος Τσάβος, Ίκερ Μπιλμπάο και Ζερομ Πριόρ. Όλοι οι προαναφερθέντες εντάχθηκαν στους Ηπειρώτες ως ελεύθερες μεταγραφές.  Συνολικά 14 παίκτες αποχώρησαν από τον ΠΑΣ Γιάννινα και για την ώρα, ενώ έχουν γίνει έξι προσθήκες. Οι περισσότερες αλλαγές, αλλά και η παρουσία νέων προσώπων συγκεντρώνεται στην αμυντική γραμμή. Τα μετόπισθεν της ελληνικής ομάδας αποτελούν και το μεγαλύτερο ερωτηματικό εν όψει της καινούργιας σεζόν στη Super League. 

Στάικος - ΠΑΣ
ΠΗΓΗ: In Time Sports

Την περσινή σεζόν θυμίζουμε ότι ο Λοντίγκιν ήταν κάτω από τα γκολκπόστ του συλλόγου, ο Σάλιακας δεξί μπακ, στο κέντρο της άμυνας οι Κάργας – Εραμούσπε και στα αριστερά ο Πέερσμαν. Ο 32χρονος Αργεντίνος είναι ο μοναδικός που παρέμεινε στα μετόπισθεν, αλλά και στο ρόστερ του Έλληνα τεχνικού. Με βάση τις υπάρχουσες επιλογές, αλλά και τις μεταγραφές στο τέρμα του ΠΑΣ Γιάννινα θα δεσπόζει ο Πριόρ, στην άμυνα δεξιά ο νεαρός Τσάβος, αριστερά ο Κιάκος και στα στόπερ οι Παντελάκης-Εραμούσπε. Εκτός από τον Γάλλο τερματοφύλακα υπάρχει ο Σούλης όπως και ο νεαρός Αθανασίου. Ακόμα τρεις ποδοσφαιριστές για το αριστερό άκρο της άμυνας, οι Ποζνάνσκι, Πήλιος και Ρίζος. Όμως το πρόβλημα για τον προπονητή του ΠΑΣ είναι στη θέση του στόπερ και του δεξιού μπακ. Στις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν υπάρχει παίκτης για να αντικαταστήσει τους συμπαίκτες του. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα χρειάζεται άμεσα ενίσχυση στις δύο θέσεις της άμυνας έτσι ώστε οι παίκτες να ενταχθούν στο βασικό στάδιο της προετοιμασία. 

Εραμούσπε

Όσον αφορά το κέντρο στο ρόστερ έμειναν οι Καραχάλιος, Ντομίγκεθ και Λιάσος που αγωνίζονται ως αμυντικοί μέσοι. Η νέα προσθήκη του “Άγιαξ της Ηπείρου” ο 26χρονος Ικέρ Μπιλμπάο, ο οποίος είναι ένας “καθαρός” κεντρικός μέσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περσινή χρονιά ο 18χρονος Ιάσων Κύρκος έκανε το ντεμπούτο του με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις με τις ικανότητες ως επιθετικός μέσος. Οι επιλογές στο κέντρο είναι αρκετές, όμως αυτό δεν ισχύει για τη θέση των εξτρέμ καθώς υπάρχει έλλειψη  στη δεξιά πτέρυγα. Στο ρόστερ του Στάικου δεν ενδείκνυται κάποιος ποδοσφαιριστής για τη συγκεκριμένη θέση  ενώ στα αριστερά  τοποθετούνται οι Μορέιρα και Λώλης

Στην επίθεση συγκεντρώνεται αρκετό υλικό για τον προπονητή με τους Κόντε, Σταματελόπουλο, Μίνα και Ροσέρο να ολοκληρώνουν το ρόστερ. Ο Ισπανός επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στο σύλλογο, υπογράφοντας συμβόλαιο για δύο χρόνια, όμως η ρήξη χιαστών που υπέστει τον άφησε εκτός αγωνιστική δράσης για το μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος. Είναι δεδομένο ότι ο Κόντε θα είναι ο βασικός επιθετικός, με τα δύο νέα αποκτήμα Ροσέρο και Σταματελόπουλος να διεκδικούν τη θέση του. Ο πρώτος έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις με το Βόλο, ενώ ο δεύτερος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στη Super League 2 με τη Ρόδο. Η προσπάθεια του απέδωσε καρπούς και έτσι κέρδισε ένα συμβόλαιο σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η λίστα των παικτών για τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ανολοκλήρωτη και χρειάζεται ενίσχυση.  Η ομάδα που θα δημιουργηθεί να  αποτελείται από ένα ανταγωνιστικό σύνολο , το οποίο θα κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο. Το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού συνεχίζεται και η διοίκηση έχει χρόνο για να καλύψει τις κενές θέσεις. Έτσι ώστε όταν αρχίσει  η σέντρα στο ελληνικό πρωτάθλημα ο ΠΑΣ Γιάννινα να είναι μια δυνατή ομάδα που παρουσιάσει όμορφο ποδόσφαιρο. Ο προπονητής και το ρόστερ είναι διαφορετικό, όμως οι στόχοι και οι φιλοδοξίες παραμένουν πάντα σε υψηλά επίπεδα.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.