ΠΑΟΚ: Ο “Delias” και οι νέοι που πάνε να βγούνε μπροστά

Αποστολή στο Άπελντοορν της Ολλανδίας
Η ατάκα του Λουτσέσκου, ο Κωνσταντέλιας, ο Κουλιεράκης και τα παιδιά που ανεβαίνουν επί σκηνής

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε ένα ηχηρό credit στον Κώστα Κουλιεράκη μετά το τέλος του φιλικού παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με τη Χρόνινγκεν.

“Ηθελα να του δώσω αυτό το 90λεπτο ώστε να καταλάβει και ο ίδιος ότι είναι ένας σημαντικός ποδοσφαιριστής για μας, δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής που απλώς συμπληρώνει την προετοιμασία και μετά θα επιστρέψει στην ομάδα Β”.

Ατάκα… “Που απλώς συμπληρώνει την προετοιμασία”…

Σαν να διάβαζε τη σκέψη (πολλών, λίγων, δεν έχει σημασία, αλλά τη σκέψη) ο Ρουμάνος τεχνικός.

Οτι δηλαδή ένα καλοκαίρι που -σαν άλλα- κάποια νεαρά παιδιά θα είναι στην προετοιμασία και μετά δεν θα είναι και τόσο με την πρώτη ομάδα. 

Την ίδια στιγμή, ένας άλλος 19χρονος, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας σκοράρει και έχει και ένα δοκάρι με τη Χρόνινγκεν. Στο πρώτο παιχνίδι, απέναντι στην Go Ahead Eagles, το 3-0 πιστώθηκε με… μεγεθυντικό φακό στον Σβαμπ, σε φάση που το πρώτο σουτ ήταν του Κωνσταντέλια.

Θα μπορούσε δηλαδή, αν το δοκάρι πήγαινε μέσα, ο Κωνσταντέλιας να έχει τρία γκολ μέχρι τώρα στην προετοιμασία. Προφανώς και τα γκολ δεν μετράνε στην προετοιμασία και είναι αφελές να μένει κάποιος, μόνο, σε αυτό. Απλώς το καταγράφουμε για τον αντίκτυπο.

Και βέβαια, όπου Κωνσταντέλιας βάλτε… “Delias” γιατί έτσι τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του.

Αλήθεια: Αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε δικό του, από τις Ακαδημίες όλα αυτά τα χρόνια τον “Delias” και τον αποκτούσε τώρα, με μετεγγραφή, τι αντίκτυπο θα είχε;

Θα ήταν δηλαδή κάτι πιο σπουδαίο το “ξένο” και πιο… εξωτικό “Delias” από τον παίκτη που έχει ήδη ο ΠΑΟΚ; Και το “ξένο” αφορά στη νοοτροπία και την τόσο… κουραστική καραμέλα, όλα αυτά τα χρόνια, ότι “ένας 19χρονος στο εξωτερικό είναι παίκτης που υπολογίζεται κανονικά στην πρώτη ομάδα ενώ στην Ελλάδα είναι πάντα το αιώνιο ταλέντο ακόμη κι όταν πάει 23 και 25 χρόνων”. Τροφή για σκέψη και μάθημα…

Κι όλα αυτά σε μια προετοιμασία που ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς νεαρούς παίκτες.

Κανένα σχόλιο, καμία εκτίμηση πέραν των (επιτρεπτών) ορίων, ειδικά σε περίοδο προετοιμασίας (μόλις μπήκε ο Ιούλιος σε σεζόν που κρατάνε 10 μήνες) δεν βοηθάει ποτέ κανέναν.

Απλώς, οι περιπτώσεις των νέων παιδιών τώρα στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ, δείχνει να είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη που μπορεί κάποιος να περιμένει. Και από την πλευρά των παικτών αλλά και από την πλευρά του Λουτσέσκου με τη δήλωση που έκανε για τον Κουλιεράκη μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Χρόνινγκεν. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.