Άρης-Αμβούργο 3-4: “Τρελό” πρώτο φιλικό με αποτελεσματικότητα και λάθη (hls)

Πρώτο ημίχρονο με πίεση, αποτελεσματικότητα και τρία γκολ για τον Άρη και δεύτερο ημίχρονο με κούραση, λάθη και ελλείψεις. Σκόραραν οι Ιτούρμπε, Μαντσίνι και Πίρσμαν.

Ήταν ένα “τρελό” πρώτο ημίχρονο με τον Άρη να αμύνεται σε 4-2-4 πιέζοντας ψηλά και να πετυχαίνει δύο γκολ εκμεταλλευόμενος λάθη της άμυνας του Αμβούργου με τον Ιτούρμπε και τον Μαντσίνι και ενώ οι Γερμανοί ισοφάρισαν δις με Γλάτζελ και αυτογκόλ του Πίρσμαν. Ο Βέλγος αμυντικός εξιλεώθηκε με γκολ με κεφαλιά από κόρνερ του Μαντσίνι. Γενικά ο Άρης ήταν καλύτερος, είχε διάθεση, πίεσε ψηλά, δεν απέφυγε κάποια λάθη στο πρώτο του φιλικό αλλά αυτό ήταν λογικό. Ωστόσο το να πετυχαίνει τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο μετά από μια σεζόν που δεινοπάθησε για να σκοράρει ήταν ένας θετικός οιωνός.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Αμβούργο άλλαξε όλη την ομάδα, με τον Μπούργος να κάνει μόλις τρεις αλλαγές. Δυστυχώς στο 54′ τραυματίστηκε ο Ντουκουρέ και ο τεχνικός του Άρη αναγκάστηκε να δώσει ντεμπούτο στον Ντιόπ ο οποίος μόλις χθες ενσωματώθηκε στην ομάδα. Ένα κακό πεντάλεπτο στοίχισε στον Άρη που στο 58′ και το 59′ πήρε προβάδισμα με τους Μάισνερ και Αμαέτσι. Μάλιστα στα αμέσως επόμενα λεπτά είχε και δύο δοκάρια με Κένινγκσντέρφερ και Βούσκοβιτς. Ο Άρης φανερά κουρασμένος στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε ότι χρειάζεται άμεσα να γεμίσει το ρόστερ του.

Έτσι ξεκίνησε ο Άρης

Ο Χερμάν Μπούργος στο πρώτο φιλικό του Άρη απέναντι στο Αμβούργο ξεκίνησε την ομάδα του με τους Κουέστα, Μπαγκατά, Πίρσμαν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ, Γκαρσία, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Πάλμα και Χατζηιωάννου σε διάταξη 4-4-2.

Αποτελεσματική πίεση ψηλά και τρία γκολ στο ημίχρονο!

Ο Άρης μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά έχοντας δύο επιθετικούς στην πρώτη άμυνα αλλά και τους εξτρέμ ψηλά (4-2-4 στην άμυνα) προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αντιπάλων και ήδη από το τρίτο λεπτό αυτό είχε αποτέλεσμα. Καθώς ο Ιτούρμπε πίεσε τον Χάιλε, του έκλεψε τη μπάλα κι ενώ ο Ράαμπ ήταν εκτός εστίας, ο άσος του Άρη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας ένα προσωπικό γκολ.

Μετά από πέντε λεπτά όμως το Αμβούγο ισοφάρισε. Ήταν μια ωραία προσπάθεια από αριστερά με τον Κίτελ να μπαίνει στην περιοχή και να γυρίζει σωστά τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας όπου κινήθηκε ο Γλάτζελ και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα.

Ο Άρης ανέβηκε αμέσως στο γήπεδο και είχε στο 10′ μια καλή ευκαιρία με σουτ του Πάλμα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαντσίνι πίεσε τον Ράαμπ ο οποίος γλίστρησε και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο επιθετικός του Άρη έκλεψε τη μπάλα και μπήκε μαζί της στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας.

Στο 13′ ο Ματέο Γκαρσία είχε εκπληκτική έμπνευση θέλοντας με μακρινό πλασέ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Ράαμπ αλλά αυτή δεν του έκανε το χατήρι και κατέληξε άουτ.

Λίγο μόνο έπεσε ο ρυθμός και στο 22΄το Αμβούργο ισοφάρισε με αυτογκόλ του Πίρσμαν σε ασυνενοννησία με τον Κουέστα ύστερα από ανάπτυξη του Αμβούργου και γύρισμα της μπάλας από δεξιά. Στο 24′ το απευθείας φάουλ του Ιτούρμπε πέρασε άουτ όπως και το σουτ του Μαντσίνι από τα 40 μέτρα μετά από νέο λάθος του Αβούργου. Στο 29′ ο Χατζηιωάννου έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και σούταρε με διαγώνια μόλις άουτ.

Στο 35′ ο Άρης που είχε πάρει τον έλεγχο πήρε για τρίτη φορά προβάδισμα. Ήταν μια πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ του Μαντσίνι στο δεύτερο δοκάρι όπου κινήθηκε ο Πίρσμαν ο οποίος έδωσε για τρίτη φορά προβάδισμα στον Άρη, ενώ τρία λεπτά μετά ο Μπένες με κεφαλιά προσπάθησε να απαντήσει αλλά ατόχησε.

Στο 40 ο Ιτούρμε έφυγε στον κενό χώρο λίγο δεξιά, ο Μαντσίνι ακολούθησε τον συμπαίκτη του από τον άξονα δέχθηκε την πάσα αλλά το πλασέ του στην κίνηση από το ύψος της περιοχής έφυγε μόλις άουτ για να τελειώσει ένα “τρελό” πρώτο ημίχρονο που ικανοποίησε τους φιλάθλους.

Τρεις αλλαγές, τραυματισμός Ντουκουρέ και μέσα ο Ντιόπ

Με τρεις αλλαγές μπήκε ο Άρης στο ματς, καθώς μπήκαν ο Σιαμπάνης αντί του Κουέστα, ο Παναγίδης αντί του Χατζηιωάννου και ο Μαρμαρίδης αντί του Πίρσμαν. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με κάποια δυνατά μαρκαρίσματα με τον Ντουκουρέ να τραυματίζεται και στη θέση του να μπαίνει ο Ντιόπ ο οποίος είχε ενσωματωθεί στην αποστολή του Άρη μία μέρα πριν. Αυτό αποδυνάμωσε λίγο τη μεσαία γραμμή του Άρη καθώς ο νεοφερμένος ήταν ανέτοιμος.

Δίλεπτη ολιγωρία και προβάδισμα για το Αμβούργο

Κι ενώ για 13 λεπτά δεν είχε συμβεί τίποτα στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο, το Αμβούργο εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία στην άμυνα του Άρη και μέσα σε δύο λεπτά στο 58′ και στο 59′ πήρε το προβάδισμα. Πρώτα ισοφάρισε με τον Μάισνερ μετά από σέντρα του Κένινγκσντέρφερ και ένα λεπτό μετά ο Αμαέτσι μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή και σούταρε διαγώνια για το 4-3.

Μάλιστα η ολιγωρία συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά με το Αμβούργο να έχει δοκάρι με τον Κένινγκσντέρφερ στο 61′ αλλά και με τον Βούσκοβιτς στο 63′. Ο Άρης απείλησε πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο με μακρινό πλασέ του Μαντσίνι στο 64ο λεπτό που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Ήταν πάντως φανερά κουρασμένος καθώς αντιμετώπισε μια ολοκαίνουρια ομάδα ενώ ο Μπούργος δεν έκανε πολλές αλλαγές.

Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο φιλικό για τον Άρη με τον τεχνικό της ομάδας να κρατά τα θετικά του πρώτου μέρους με την πίεση και την αποτελεσματικότητα της ομάδας του και να καλείται να βελτιώσει τα αρνητικά της ομάδας του κυρίως ως προς τα λάθη στην ανασταλτική λειτουργία.

Η ενδεκάδα του Άρη

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα (46′ Σιαμπάνης), Μπαγκατά, Πίρσμαν (46′ Μαρμαρίδης), Μπράμπετς, Φαμπιάνο (69′ Χρυσόπουλος), Ντουκουρέ (64′ Ντιόπ), Γκαρσία, Μαντσίνι (73′ Ασλανίδης), Ιτούρμπε (64′ Χαΐροβιτς), Πάλμα, Χατζηιωάννου (46′ Παναγίδης).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.