ΠΑΟΚ: Μετάβαση και πίεση σε περιορισμένο χώρο (pics&vid)

Αποστολή στο Άπελντοορν της Ολλανδίας
Το ξεκίνημα, η πρώτη άσκηση κι η πρώτη θετική εντύπωση με αιτία

Από τα πρώτα λεπτά της προπόνησης του ΠΑΟΚ, δημιουργήθηκαν τρία γκρουπ ποδοσφαιριστών των επτά έκαστο, οι “μαύροι”, οι “πορτοκαλί” κι οι “πράσινοι”.

Μετά το … τρέξιμο περιμετρικά του γηπέδου για το απαραίτητο “ξεμούδιασμα”, οι ομάδες αυτές μπήκαν στη σειρά σ’ έναν παράλληλο άξονα, όπου η κάθε μία είχε την “αποστολή” να μεταφέρει την μπάλα από το ένα άκρο του στο άλλο, υπό την πίεση της άλλης ενώ τα μέλη της τρίτης βοηθούσαν μεν αλλά όντας στατικά, πράττοντας ανάλογα όταν άλλαζαν οι ρόλοι, ως “μπαλαντέρ” δηλαδή.

ΠΑΟΚ

Μια άσκηση με αρκετή πίεση, αντίστοιχες φωνές και προσωπικές παρατηρήσεις κυρίως στους …. “παλιούς”. Η ένταση ήταν μεγάλη, τα μαρκαρίσματα δυνατά, με αποτέλεσμα σε δύο περιπτώσεις οι Ντόουγκλας και Ρικάρντο να βρεθούν πεσμένοι στο έδαφος.

Αυτός όμως που “κλέβει” τις εντυπώσεις, σε συνέχεια κι όσων έχουν προηγηθεί στο ελάχιστο διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα είναι ο Γιάννης Κάργας. Έχουν να λένε οι άνθρωποι της ομάδας για το πάθος που βγάζει, τη … “λύσσα” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και κυρίως για την ηγετική προσωπικότητά του.

Κάργας-Σάστρε

Αμφότερα στοιχεία απαραίτητα γι’ αυτό που έχουν κατά νου να δημιουργήσουν εν όψει της φετινής σεζόν, γνωρίζοντας βέβαια και τ’ αδύνατά του σημεία σε σχέση με τον προκάτοχό του (σ.σ. Κρέσπο), όπως είναι η έλλειψη ταχύτητας σε σχέση πάντα με τον Ισπανό.

Είναι χαρακτηριστικό δε, πως μετά την ολοκήρωση άσκησης που αφορούσε μόνον τους αμυντικούς – υπό τις οδηγίες του Κριστιάνο Μπάτσι – κι ενώ όλοι πήγαιναν για την επόμενη άσκηση, ο 27χρονος Κιλκισιώτης μιλώντας στον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας Ίνγκασον, του εξηγούσε τη λογική των κινήσεών του, το ρίσκο που παίρνει και την ανάγκη κάλυψης που προκύπτει για να μη μένει εκτεθειμένος ο χώρος μπροστά από την εστία.

Σαφώς κι είναι πάρα μα πάρα πολύ νωρίς ακόμη αλλά αν μη τί άλλο πρόκειται για σημαίνουσες ενδείξεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Premier League
Η Premier League το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για τις επόμενες 6 σεζόν είναι αποκλειστικά στο Novasports!