Σπανός: «Να φέρουμε τον Ατρόμητο στις πρώτες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος» (vid)

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ευχήθηκε για τα 99χρόνια ιστορίας, αποκάλυψε τα σχέδια για το γήπεδο αλλά και την χρονιά που πέρασε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Σπανού στο atromitosfc.gr:

Πρόεδρε, νομίζω δεν υπάρχει καλύτερη συγκυρία για να μιλήσετε με αφορμή τα 99α γενέθλια του Ατρόμητου. Είναι πολλά τα χρόνια…

«Είναι πολλά χρόνια ιστορίας. Ο Ατρόμητος είναι ένας ιστορικός σύλλογος. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, να τα εκατοστήσουμε και να συνεχίσει ο σύλλογος να πρεσβεύει τις αξίες και τα ιδανικά της πόλης. Να αντιπροσωπεύει μια ιστορική περιοχή, το Περιστέρι της εργατιάς, το Περιστέρι των ανθρώπων του μόχθου και να μπορούμε και εμείς μέσα από την ομάδα να δίνουμε χαρά σε όλο το Περιστέρι και τους φιλάθλους που αγαπούν αυτή την ομάδα».

Φαντάζομαι αυτά τα χρόνια της δικής σας διοίκησης, σας γεμίζουν με περηφάνια. Ωστόσο, δεν ξέρω αν σας γεμίζουν με ευθύνες, καθώς είστε αυτός που έχει θέσει τόσο ψηλά τον πήχη όλα αυτά χρόνια.

«Όταν κάνεις κάτι και θες να το κάνεις σωστά, σίγουρα υπάρχει ευθύνη και άγχος. Είναι πράγματα της καθημερινότητας. Όταν διοικείς μια ομάδα Super League και ο συγκεκριμένος είναι ένας πολύ ζωντανός οργανισμός και πρέπει να λαμβάνεις αποφάσεις ώστε με αυτές να βοηθήσεις την ομάδα ώστε να προοδεύσει και να κάνει πράγματα, είναι μια ευθύνη που την κουβαλάμε πάνω μας συνέχεια».

Από τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, πού έγινε σοφότερος ο Γιώργος Σπανός;

«Αυτό θα το δείξει η επόμενη χρονιά, αν καταφέρουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Πράγματι, τα δύο τελευταία χρόνια η ομάδα δεν ήταν στο επίπεδο που εμείς επιθυμούμε να τη βλέπουμε. Σε ένα επίπεδο που ο Ατρόμητος έχει συνηθίσει να είναι στην πρώτη εξάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Σίγουρα πρέπει να δούμε τα λάθη μας. Καθημερινά συζητάμε με τα στελέχη και τον προπονητή ώστε να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα για το επόμενο πρωτάθλημα. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και αυτό να το συνδυάσουμε με τα αποτελέσματα. Θέλουμε πάνω από όλα να είμαστε εμείς ευχαριστημένοι με αυτό που θα δημιουργήσουμε. Από εκεί και πέρα στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να πεις ότι τα ξέρεις όλα. Το είδαμε και το προηγούμενο καλοκαίρι που με τις μεταγραφές που κάναμε, ο φίλαθλος κόσμος μας είχε φαβορί για την πρώτη εξάδα. Παρ’ όλα αυτά είδαμε ότι ταλαιπωρηθήκαμε. Η ομάδα ήταν στις τελευταίες θέσεις, πράγμα που είναι εντελώς έξω από το DNA μας. Πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσουμε τα λάθη μας και να κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει για να ενισχύσουμε την ομάδα και να επιστρέψουμε στα στάνταρ των προηγούμενων ετών».

Αποτελεί η παραμονή του Κρις Κόλμαν μια «δήλωση» για τους υψηλούς στόχους της επόμενης σεζόν;

«Η έλευση του κ. Κόλμαν τον Ιανουάριο ήταν καταλυτική και αυτό φάνηκε από τα αποτελέσματα που έφερε η ομάδα και τους βαθμούς που συγκέντρωσε. Είναι ευτυχής συγκυρία που καταφέραμε να ανανεώσουμε πάρα πολύ γρήγορα το συμβόλαιό του. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι γνωρίζει πλέον πρόσωπα και πράγματα, πώς λειτουργεί ο σύλλογος, τις απαιτήσεις και τις ελλείψεις που υπάρχουν στην ομάδα, την οποία είχε στα χέρια του επί τέσσερις μήνες. Εμείς θα του δώσουμε όλες αυτές τις συνθήκες που πρέπει για να τον βοηθήσουμε για να παράγουμε όλοι μαζί. το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα μας και να τη δούμε όπως όλος ο φίλαθλος κόσμος του Περιστερίου θέλει. Μια δυνατή ομάδα που θα παλεύει στον αγωνιστικό χώρο. Το τονίζω το “να παλεύει”. Αυτό είναι το DNA της ομάδας. Δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ και να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια».

Το περσινό καλοκαίρι και όσα έγιναν, παίζει ρόλο για το φετινό και στον τρόπο που θα κινηθεί η ομάδα μεταγραφικά;

«Δεν είμαστε όπως στο περσινό καλοκαίρι, που φτιάξαμε ουσιαστικά μια ομάδα από το μηδέν. Πλέον, η ομάδα έχει μια σοβαρή βάση παικτών και θα την έχει για το επόμενο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, σίγουρα χρειάζονται βελτιώσεις. Κοιτάμε να ενισχύσουμε ποιοτικά την ομάδα με ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν. Ο κ. Κόλμαν γνωρίζει το τι χρειάζεται για να παίξει το ποδόσφαιρο που αυτός έχει στο μυαλό του. Εμείς είμαστε εδώ για να τον βοηθήσουμε και να τον στηρίξουμε. Για μένα η καλύτερη μεταγραφή είναι η ποιοτική αναβάθμιση που επιχειρείται και είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, που αλλάζουμε τους χλοοτάπητες, αλλά θα γίνουν έργα και στα αποδυτήρια και στους εσωτερικούς χώρους. Με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους ποδοσφαιριστές μας στις προπονητικές μας εγκαταστάσεις στο Μαζαράκη. Ωστόσο, και στο Δημοτικό Στάδιο είμαστε στην τελική ευθεία για να τοποθετηθεί υβριδικός χλοοτάπητας και σε πολλά σημεία να κάνουμε παρεμβάσεις ώστε να αναβαθμίσουμε και το γήπεδο, ώστε οι φίλαθλοί μας όταν έρχονται δύο ώρες στο γήπεδο, να περάσουν όπως πρέπει και να έχει το γήπεδο τις σύγχρονες υπηρεσίες για να στηρίξει τον κόσμο».

Αν μη τι άλλο, αυτή η επένδυση σε προπονητικό και γήπεδο φανερώνει μια ακόμα μεγαλύτερη διάθεση ενασχόλησης, αγάπης και τρέλας για τον Ατρόμητο.

«Κοιτάξτε, αν χάσω τη διάθεση για την ομάδα, να ξέρετε θα είμαι ο πρώτος που θα αποχωρήσει. Νομίζω ότι αν δεν προχωρήσουμε με όσα επιτάσσει η εποχή, δηλαδή να δημιουργήσουμε και να αναβαθμίσουμε, γιατί ο Ατρόμητος ήδη διαθέτει πολύ καλές προπονητικές εγκαταστάσεις, θα μείνουμε πίσω. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και έρχονται συνεχώς νέες τεχνολογίες και νέα πράγματα. Εμείς θα δώσουμε όλες αυτές τις συνθήκες που απαιτούνται στους προπονητές μας και στους ποδοσφαιριστές μας για να παράγουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Θέλω να σταθούμε λίγο περισσότερο στο γήπεδο, που αποτελεί τον μεγαλύτερο καημό του κόσμου. Έχουν γίνει πάρα πολλές παρεμβάσεις, πάρα πολλά βελτιωτικά έργα από τη μέρα που έχετε αναλάβει την ομάδα, αλλά ο φίλαθλος θέλει να ακούσει και το κάτι παραπάνω. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε να πούμε κάτι;

«Υπάρχει ένα πλάνο διετίας, στο οποίο έχουμε εκπονήσει κάποιες μελέτες, ώστε να φτιάξουμε ένα γήπεδο, να δημιουργήσουμε ένα γήπεδο αναβαθμισμένο ποιοτικά. Είμαστε και σε επικοινωνία με την Περιφέρεια και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, που είναι πάρα πολύ πρόθυμος να μας στηρίξει, τον κ. Πατούλη, και πρέπει να το πούμε αυτό, γιατί μας στηρίζει και στην τοποθέτηση του υβριδικού χλοοτάπητα που θα μπει από φέτος και θα είναι έτοιμος με την έναρξη της νέας σεζόν. Τέτοιες εργασίες στο γήπεδο είχαν να γίνουν από το 2005 στο κομμάτι του εντός αγωνιστικού χώρου.

Από εκεί και πέρα, έχουμε εκπονήσει μελέτες για την τοποθέτηση στεγάστρου στη θύρα 7 και επίσης θέλουμε να αλλάξουμε τους πυλώνες, βάζοντας νέους, σύγχρονους LED. Θέλουμε επίσης να προχωρήσουμε και σε άλλα βελτιωτικά έργα με τοποθέτηση MATRIX. Παράλληλα, θα εκσυγχρονίσουμε τις VIP θέσεις, αλλά και όλες τις θύρες. Σταδιακά θα γίνονται αυτές οι δουλειές. Θα ξεκινήσουν από φέτος ώστε με ορίζοντα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 να έχουν ολοκληρωθεί αυτά τα έργα. Θεωρώ ότι μέχρι το μεθεπόμενο πρωτάθλημα, το γήπεδο θα έχει πάρει μια τέτοια μορφή που ο φίλαθλος που θα έρχεται, θα περνά δύο πολύ ευχάριστες ώρες. Θα δίνουμε στον φίλαθλο όλες αυτές τις υπηρεσίες που πρέπει, ώστε να περάσει ένα πολύ όμορφο δίωρο, με τις συνθήκες αυτές που επιτάσσει σήμερα το σύγχρονο ποδόσφαιρο».

Ο κόσμος του Ατρόμητου έχει αισθανθεί σαν τον φτωχό συγγενή από τους φορείς σε αυτό το ζήτημα και για αυτό θέλει να ακούσει κάτι για το γηπεδικό…

«Είμαστε σε μια φάση τώρα που εκπονούμε τις μελέτες. Δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα. Θεωρώ όμως το γήπεδο θα έχει πάρει από το μεθεπόμενο πρωτάθλημα μια μορφή που θα είναι ποιοτικά αναβαθμισμένο, θα είναι ένα σύγχρονο γήπεδο και θα αρέσει πάρα πολύ στον κόσμο της ομάδας. Αυτό μπορώ να υποσχεθώ. Αυτή τη στιγμή το δουλεύουμε όλο αυτό το πλάνο. Μπορώ να πω ότι για την καινούρια χρονιά σίγουρα θα έχουν μπει κάποιες μικρές πινελιές, όπως σας είπα για τον αγωνιστικό χώρο, που θα είναι και ενδεδειγμένος ώστε η ομάδα να παίζει γρήγορο και παραγωγικό ποδόσφαιρο. Θα γίνουν αναμορφώσεις στα αποδυτήρια της ομάδας και σε άλλους χώρους και θα γίνουν ήδη από φέτος αντιληπτές κάποιες αλλαγές, αλλά οι μεγαλύτερες θα γίνουν εν όψει του μεθεπόμενου πρωταθλήματος, με την τοποθέτηση στεγάστρου, με αλλαγή πυλώνων, με τοποθέτηση ΜΑTRIX κλπ., που θα δώσουν μια διαφορετική εικόνα στο γήπεδο».

Αυτό ίσως θα είναι και το καλύτερο δώρο για τα 100 χρόνια…

«Βεβαίως! Το 2023 που θα συμπληρώσουμε τα 100 χρόνια, θεωρώ ότι θα έχουμε ένα γήπεδο ποιοτικά αναβαθμισμένο, ένα γήπεδο σύγχρονο που θα μπορεί ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας να περνά ευχάριστα τουλάχιστον δύο ώρες, καθώς υπάρχει και καφετέρια, υπάρχουν και άλλα πράγματα, για περνά ακόμα περισσότερη ώρα στο γήπεδο».

Πρόεδρε, θα θέλαμε και ένα μήνυμα για τον κόσμο που παρά τη δύσκολη σεζόν στήριξε την ομάδα και μάλιστα στα playouts ήταν «παρών» και στα τέσσερα εκτός έδρας ματς.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είμαι 16-17 χρόνια στο Περιστέρι και έχει οικοδομηθεί μεταξύ μας μια σχέση εμπιστοσύνης. Γνωρίζει ο κόσμος ότι παρά τα λάθη που έχουν γίνει, η διοίκηση πάνω από όλα αγαπάει τον Ατρόμητο, ότι δεν τα παρατάει ποτέ, ότι κοιτάμε πάντα το καλύτερο για την ομάδα. Αυτό μας το αναγνωρίζει ο κόσμος, γι’ αυτό είναι δίπλα μας και στις χαρές και στις λύπες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ φέτος, που του δώσαμε πολλές πίκρες μέχρι τον Γενάρη, αλλά ο κόσμος ήταν δίπλα. Στήριξε την ομάδα χωρίς πανικό και ακρότητες και αυτό δεν μπορώ να μην το αναγνωρίσω. Θεωρούμε όμως ότι μετά από τόσα χρόνια έχει οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης και ξέρουν οι Περιστεριώτες τι διοίκηση έχουν. Υπάρχει μια διοίκηση που δεν τα παρατάει ποτέ, που ψάχνει το καλύτερο για την ομάδα και να είναι σίγουροι ότι όλοι θα δουλέψουν για να φέρουμε τον Ατρόμητο εκεί που θέλουμε όλοι, δηλαδή στις θέσεις του πρώτου επιπέδου του ελληνικού πρωταθλήματος».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.