Άρης: Τα 14 συμβόλαια που λήγουν και οι πιθανές ανανεώσεις

Μια ενδεκάδα συν... τρεις αλλαγές είναι τα συμβόλαια των παικτών του Άρη, τα οποία λήγουν στο τέλος του ερχόμενου Ιουνίου - Ποιοι παίκτες ενδιαφέρουν τους "κίτρινους" να τους κρατήσουν στο ρόστερ

Η σημερινή (24/5) εξέλιξη σε ό,τι αφορά στο θέμα της αδειοδότησης της ΠΑΕ Άρης, που αφορά στην οριστικοποίησης της συμμετοχής της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και δη στο Europa Conference League της ερχόμενης σεζόν, άνοιξε έναν πρώτο δρόμο στον αγωνιστικό σχεδιασμό των “κίτρινων” για τη νέα σεζόν. Υπάρχει ακόμη, βεβαίως, ο βραχνάς του CAS, που αφορά στην υπόθεση Ντουρμισάι, όμως, μέχρι τις 10 Ιουνίου, που είναι να βγει η απόφαση, κάποιες πρώτες κινήσεις είναι δεδομένο ότι θα γίνουν.

Εντός της ημέρας (24/5) ή εντός των προσεχών ημερών, ο επικεφαλής της διοίκησης της “κίτρινης” ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης, πρόκειται να μιλήσει με τον προπονητή της ομάδας, Χερμάν Μπούργος, με αντικείμενο συζήτησης, ανάμεσα στα άλλα, τη δημιουργία του καινούργιου ρόστερ. Ενός ρόστερ, το οποίο αναμένεται να έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο, αν σκεφτεί κανείς ότι δεκατέσσερα (14) συμβόλαια παικτών φτάνουν στο τέλος του ερχόμενου μήνα στο τέλος τους και λίγα από αυτά απασχολούν τη διοίκηση να τα ανανεώσει.

Αυτοί που δεν είναι, μέχρι τώρα τουλάχιστον, στη λίστα των υπό συζήτηση προς ανανέωση, είναι οι εξής: Γιοάν Μπεναλουάν, Λερίν Ντουάρτε, Φακούντο Μπερτόγλιο, Μοχανάντ Αλί, Δημήτρης Μάνος, Κώστας Μήτρογλου και Κρίστιαν Λόπεθ. Δηλαδή, οι μισοί από τους δεκατέσσερις που λήγουν τα συμβόλαιά τους. Θα είναι μεγάλη έκπληξη, αν για κάποιον ή κάποιους από αυτούς αλλάξει κάτι στην πορεία και γίνει κάποια συζήτηση.

Στην ενδιάμεση κατηγορία, αυτή δηλαδή των παικτών που η πρώτη σκέψη ήταν να λυθεί η συνεργασία, όμως, για διάφορους λόγους αυτό στην πορεία άλλαξε κι άρχισαν να γίνονται δεύτερες σκέψεις, ανήκουν οι Ντάνιελ Σούντγκρεν, Εμάνουελ Σάκιτς και Μπρούνο Γκάμα.

  • Με τον πρώτο, η διαφορά στο οικονομικό εξ αρχής ήταν μεγάλη, οπότε οι συζητήσεις πάγωσαν νωρίς. Προς το τέλος της σεζόν που πρόσφατα τελείωσε, όμως, άρχισε να γίνεται συζήτηση μεταξύ των “κίτρινων” για προσπάθεια παραμονής του Σουηδού. Αναμένεται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά και αν δεν γίνει αποδεκτή από τον Σούντγκρεν, τότε προφανώς και χωρίζουν οι δρόμοι των δύο πλευρών, χωρίς κάποια διάθεση να γίνει περαιτέρω παζάρι.
  • Με τον δεύτερο, δεν άνοιξε καν συζήτηση στη διάρκεια της σεζόν. Μάλιστα, ο ίδιος χαιρέτισε τους οπαδούς της ομάδας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πριν τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της σεζόν, που ήταν με την ΑΕΚ. Μετά από αυτόν, όμως, το κλίμα άλλαξε και έγιναν κάποιες συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων του Άρη για παραμονή του στην ομάδα. Και ο ίδιος ο Σάκιτς έδειξε ότι μετάνιωσε γι’ αυτή την ανάρτηση που βιάστηκε (;) να κάνει.
  • Με τον τρίτο, η αρχική σκέψη ήταν να μην γίνει κάποια συζήτηση. Η δεύτερη σκέψη, όμως, ήταν να μείνει στην ομάδα ως ηγέτης στα αποδυτήρια και μέντορας των υπολοίπων, κάτι σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ τεχνικής ηγεσίας, διοίκησης και συμπαικτών του. Ο ίδιος με δηλώσεις του μετά τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στα Γιάννινα, έδειξε ότι προτεραιότητά του είναι να παραμείνει στον Άρη κι αυτό τον έβαλε ακόμη πιο ψηλά στη λίστα των προς ανανέωση ποδοσφαιριστών από το υπάρχον ρόστερ.

Στην κατηγορία των παικτών που ήδη γίνεται συζήτηση να παραμείνουν στην ομάδα, διότι κρίνονται απαραίτητοι είναι οι Χούλιαν Κουέστα, Χαβιέ Ματίγια, Κρίστιαν Γκάνεα και Γιώργος Δεληζήσης. Ο Κουέστα κρίθηκε ικανός με την εν γένει παρουσία του στην ομάδα όλη τη σεζόν, αλλά ειδικότερα στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, να συνεχίσει να υπερασπίζεται την εστάι του Άρη. Ο Ματίγια έδειξε στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ ότι ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό και μπορεί κι άλλα να προσφέρει. Ο Γκάνεα έχει κερδίσει πολλούς πόντους για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Δεληζήσης θεωρείται ο φυσικός αρχηγός αυτής της ομάδας και πυλώνας στα αποδυτήρια, οπότε η διοίκηση κρίνει ότι είναι καλό να παραμείνει.

Και με τους τέσσερις έχει ανοίξει ήδη κύκλος επαφών και συζητήσεων. Αυτές είναι σε εξέλιξη και σύντομα αναμένεται να καταλήξουν. Υπάρχει αισιοδοξία από πλευράς “κίτρινων” ότι θα μείνουν στην ομάδα, οπότε οι τέσσερις από τους δεκατέσσερις θα εξακολουθήσουν και την επόμενη σεζόν να φορούν τη φανέλα της. Αν γίνει έτσι, είναι κάτι που δεν θα αργήσει να φανεί -και να ανακοινωθεί!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.