Εμπακατά: Όταν έπαιζε με τον Κονατέ και τον Τουράμ


Για πρώτη φορά έπαιξε την 3η αγωνιστική των play off, στο Αρης-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0. Από εκείνο το παιχνίδι και μέχρι το τέλος των play off δεν ξαναβγήκε από την εντεκάδα του Άρη.

Ηταν πάντα στις βασικές επιλογές για τον Χερμάν Μπούργος, είτε ως δεξιός μπακ, είτε ως αριστερός. Ο Σαλέμ Εμπακατά, ο 24χρονος Κογκολέζος, συστήθηκε σε αυτή τη σειρά των παιχνιδιών. Μία από τις μετεγγραφές που έκανε ο Άρης τον χειμώνα. Και πλέον μπορεί να λέει ότι δικαιούται να είναι σε πρώτο επίπεδο επιλογών και για τη συνέχεια. 

Εκτός όλων των άλλων, πέτυχε και το πρώτο του γκολ, στη νίκη του Άρη με 3-0, στο τελευταίο παιχνίδι στα Ιωάννινα. Σε μια συνέντευξη που έδωσε τον προηγούμενο Φεβρουάριο, σε ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα του ποδοσφαιρικού Κογκό και της ποδοσφαιρικής Αφρικής, είπε ότι ένας από τους στόχους του είναι πάντα η Εθνική ομάδα της πατρίδας του. 

Προσφάτως ήταν ήταν στις προεπιλογές του Έκτορ Ραούλ Κούπερ για την Εθνική Κονγκό και τις υποχρεώσεις που θα έχει μέσα στον Ιούνιο. Αυτή τη φορά, έμεινε εκτός της τελικής αποστολής

Στην Κινσάσα γεννήθηκε, μόλις τριών μηνών πάντως με την οικογένειά του βρέθηκε στη Γαλλία και εκεί μεγάλωσε. Η ποδοσφαιρική του πορεία συνδέθηκε με τη Σοσό. Με τους Ερασιτέχνες της γαλλικής ομάδας έπαιξε και στη Γ’ και στη Β’ μέχρι να υπογράψει και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και να προωθηθεί για τα καλά πλέον στην πρώτη ομάδα. 

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε τον Απρίλιο του 2018 και λίγο καιρό μετά, σε συνέντευξη που έδωσε, είπε -μεταξύ άλλων- ότι εκείνο το καλοκαίρι τις διακοπές του έκανε τάι μπόξινγκ για να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. 

Στη Σοσό ήταν μαζί με τον Κονατέ, τον νυν αμυντικό της Λίβερπουλ. Ο Κονατέ, έναν χρόνο μικρότερος από τον Εμπακατά, από τη Σοσό πήγε στη Λειψία και από εκεί στη Λίβερπουλ. Ήταν μαζί με τον Μάρκους Τουράμ, τον νυν επιθετικό της Γκλάντμπαχ. Ο Τουράμ, έναν χρόνο μεγαλύτερος από τον Εμπακατά, από τη Σοσό πήγε στην Γκινγκάμπ και από εκεί στην Γκλάντμπαχ. Ήταν επίσης μαζί με παίκτες που έπαιξαν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, όπως ο Λεό Μπατίστ (στα Χανιά και στον ΠΑΣ Γιάννινα και τώρα στη λετονική, Ρίγα) και τον Βιβιάν, τον Βραζιλιάνο αμυντικό που είχε παίξει στον ΠΑΟΚ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.