Παναθηναϊκός: Τα έντεκα συμβόλαια που λήγουν

Ο Κυπελλούχος Ελλάδος ήδη από σήμερα ξεκινά την οργάνωση της νέας σεζόν και προτεραιότητα παίρνουν τα συμβόλαια που λήγουν.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μια πετυχημένη χρονιά εξασφαλίζοντας την επιστροφή του στους τίτλους αλλά και στην Ευρώπη. Για να το κάνει αυτό στηρίχθηκε σε ένα κλειστό και μικρό ρόστερ το οποίο διαχειρίστηκε άψογα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός έχει έτοιμη την έκθεσή του για τις ανάγκες της νέας χρονιάς αλλά και την αξιόλογηση του υπάρχοντος ρόστερ.

Προτεραιότητα αποκτούν τα συμβόλαια που λήγουν στις 30 Ιουνίου τα οποία είναι έντεκα αλλά δεν έχουν όλα την ίδια βαρύτητα και επίδραση στην ομάδα. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

  1. Βιγιαφάνιες

Ο Βιγιαφάνιες “αναστήθηκε” από τον Γιοβάνοβιτς, πείστηκε ότι μπορεί να παίξει στο “8” και έκτοτε έβγαλε στο γήπεδο τον καλύτερό του εαυτό ανεβάζοντας παράλληλα και τον Παναθηναϊκό. Ασφαλώς και ο Σέρβος τεχνικός θα ήθελε την παραμονή του στην ομάδα, αλλά χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα πάρει στα 30 του χρόνια τόσο υψηλό συμβόλαιο όσο το προηγούμενο. Δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη υπόθεση να εξελιχθεί σε μίνι σίριαλ με τον ίδιο να δηλώνει στο περιβάλλον του ότι θέλει να παραμείνει διακαώς στον Παναθηναϊκό.

  1. Χουάνκαρ

Ο καλύτερος αριστερός μπακ του πρωταθλήματος δεν πήρε ανάσα φέτος και αποτέλεσε παίκτη της “ραχοκοκκαλιάς” στην οποία στηρίχθηκε ο προπονητής της ομάδας. Είναι αλήθεια ότι ανέβασε κατακόρυφα και τη χρηματιστηριακή του αξία με την υπόθεσή του να αποτελεί σίριαλ ήδη εδώ και μερικούς μήνες. Θέλει να παραμείνει, τον θέλει κι η ομάδα, αλλά θα πρέπει και οι δύο πλευρές να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους.

  1. Γκατσίνοβιτς

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ήταν ξεκλαθαρα επιλογή Γιοβάνοβιτς, που τον γνώριζε από την κοινή τους θητεία στην Κύπρο και ήρθε δανεικός από την Χοφενχάιμ. Ο ίδιος πέρασε υπέροχα στον Παναθηναϊκό, βοήθησε τα μέγιστα στην εκπληκτική πορεία της ομάδας στον δεύτερο γύρο και ο Γιοβάνοβιτς τον θέλει. Ο ίδιος δηλώνει πως εύχεται να τα βρουν οι ομάδες για να παραμείνει. Κι αυτό μπορεί να γίνει είτε με επέκταση του δανεισμού του είτε με ένα ποσό στα κυβικά του Παναθηναϊκού κάτι που μοιάζει δύσκολο για την ώρα.

  1. Μαουρίσιο

Ο Βραζιλιάνος πολύπειρος μέσος θέλει να παραμείνει ενώ κι ο Γιοβάνοβιτς ήδη έχει εκφράσει την θέλησή του να τον κρατήσει η ομάδα, καθώς πρόκειται για μια σπουδαία προσωπικότητα τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου που μόνο καλό κάνει στην ομάδα. Το θέμα είναι τί θα αποφασίσει ο σύλλογος και μοιάζει δύσκολο να του προσφερθεί νέο συμβόλαιο λίγο πριν κλείσει τα 34 του χρόνια.

  1. Σάντσες

Ο Φακούντο Σάντσες την πρώτη του χρονια στην ομάδα κυμάνθηκε στη μετριότητα, αλλά φέτος θα μπορούσε επάξια να πάρει τον τίτλο του 12ου παίκτη της ομάδας. Ο Αργεντινός μπακ, απόλυτος επαγγελματίας, πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, έδινε το 100% των δυνατοτήτων του όποτε κι αν χρειάστηκε είτε ως δεξιός είτε ως αριστερός μπακ. Δεν είναι δεδομένο πάντως πως θα του γίνει πρόταση ανανέωσης.

  1. Χατζηγιοβάνης

Η πιο περίεργη υπόθεση από όλες. Προϊόν της “πράσινης” Ακαδημίας που φέτος δεν είχε το ρόλο που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και φαντάζει δεδομένο πως οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι να βάλουν κάτω πρώτον τα “θέλω” τους και μετά τα οικονομικά δεδομένα.

  1. Βιτάλ

Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε με το πόδι πατημένο στο γκάζι αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Είναι ούτως ή άλλως ακριβώς και ο δανεισμός του θα λήξει στις 30 Ιουνίου και θα επιστρέψει στην Κορίνθιανς.

  1. Λούντκβιστ

Οι πολλοί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να καθιερωθεί και να βγάλει όλη την ποιότητά του αλλά και σε αυτή την περίπτωση ο δανεισμός θα λήξει και ο Σουηδός θα αποτελέσει παρελθόν από τον Παναθηναϊκό.

  1. Μπεκ

Αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό από το καλοκαίρι του 2020. Οι “πράσινοι” δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν φόρμουλα αποδέσμευσης, εκείνος έκατσε πάνω στο συμβόλαιό του και πλέον θα πει το οριστικό αντίο στην ομάδα.

  1. Σερπέζης

Προέρχεται από την Ακαδημία του “τριφυλλιού” και θα ήθελε να παραμείνει στην ομάδα με σκοπό να καθιερωθεί. Φέτος ήταν κυρίως στην Β’ ομάδα ενώ είχε κι έναν σοβαρό τραυματισμό. Πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα εκτός αν του ανανεωθεί το συμβόλαιο πρωτίστως για τις ανάγκες του Παναθηναϊκού Β’.

  1. Αθανασακόπουλος

Ακριβώς τα ίδια που ισχύουν και για τον Σερπέζη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.